Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μίνι κυβερνητική κρίση πριν από λίγο

Στο παρα πέντε αποφεύχθηκε ενδοκυβερνητική ρήξη. Το υπουργείο Οικονομικών έκανε στροφή 180 μοιρών μετά τις αντιδράσεις ΔΗΜΑΡ και άλλων κομμάτων και αποφάσισε πως δεν χρειάζεται να κυρώσει η Βουλή την συμφωνία για τον
εξωδικαστικό συμβιβασμό με την SIEMENS.
Η Κυβέρνηση κάτω από την πίεση της ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που απειλούσαν να μην ψηφίσουν τη ρύθμιση (άρθρο 4) για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens, απέσυρε την παράγραφο 4, που αποτελούσε το σημείο αιχμής και αναφερόταν στον χρόνο έναρξης ισχύος της συμφωνίας.
Η τροπολογία μπορεί να μην παρεμβαίνει στην ουσία του συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική εταιρία, αλλά αν η ΔΗΜΑΡ και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν όχι, το πρόβλημα θα ήταν κυρίως πολιτικό καθώς θα επρόκειτο για την πρώτη καταψήφιση στη Βουλή από κυβερνητικό εταίρο.
Η Siemens έχει δεσμευθεί ότι θα τηρήσει τη συμφωνία ακόμη κι αν η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών είναι, τυπικά, εκπρόθεσμη.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε η συμφωνία είναι επωφελής για το δημόσιο και πως όσα ακούστηκαν αυτές ημέρες είναι δημαγωγία και συνωμοσιολογία που στρέφεται κατά συμφερόντων χώρας.
"Τα περί δημαγωγίας τα επιστρέφουμε", απάντησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Και έκανε λόγο για άτακτη οπισθοχώρηση της κυβέρνησης και νίκη της προσπάθειας που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Αυτή η συμφωνία είναι αντισυνταγματική, νομικά άκυρη και δε μπορεί να έχει ισχύ. Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει και τελευταίο λεπτό από Siemens", είπε.
Χαιρόμαστε που μας ακούσατε, είπε από την πλευρά του ο Βασίλης Οικονόμου από την ΔΗΜΑΡ.
Επίθεση του Συμεών Κεδίκογλου σε δυο υπουργούς της ΔΗΜΑΡ
Άστραψε και βρόντηξε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη.
Φυσικά εάν επρόκειτο για δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα… «έτριζαν τα θεμέλια» της Κυβέρνησης…
Πρόκειται για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σίμο Κεδίκογλου, όμως και πάλι οι δηλώσεις του κατά των υπουργών που αποτελούν επιλογή του Φώτη Κουβέλη, αποκτούν αίσθηση, καθώς το κόμμα του συμμετέχει στην συγκυβέρνηση.
Τι είπε λοιπόν ο κ. Κεδίκογλου;
Μιλώντας στο βήμα της Βουλής εκτίμησε πως η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει το έργο της και… «δεν μπορεί και οι υπουργοί που έχουν προταθεί από την ΔΗΜ.ΑΡ να αντιτίθενται σε πολλές επιλογές, όπως η κ. Σκοπούλη, ο κ. Ρουπακιώτης».
«Για μένα το προοδευτικό είναι να κάνουμε αλλαγές» πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αποκαλύψεις για τη συνεργασία του συζύγου της κ. Σκοπούλη με συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία… «Μπορεί να μην φταίει η γυναίκα…» συμπλήρωσε, αλλά οι εντυπώσεις παρέμειναν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου