Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Θα σαρώσει το iPhone5, λένε οι ειδικοί

Το iPhone 5 παρουσιάστηκε χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης και θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου της τεχνολογίας. Η συσκευή της Apple, εκτιμάται πως μπορεί να σημειώσει μέχρι και 10 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του!  Ο αριθμός αυτός προέρχεται από εκτιμήσεις του Gene Munster, αναλυτή της Piper Jaffray, ο οποίος εκτιμά πως η Apple θα πουλήσει 6 με 10 εκατομμύρια iPhone 5 μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και 26 με 28 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος του 2012. Το νούμερο αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αν σκεφτούμε την άνοδο που παρατηρείται στις πωλήσεις νέων συσκευών της Apple, όσον αφορά τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας τους.
Το iPhone 4 είχε σημειώσει 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στην πρώτη εβδομάδα ενώ το iPhone 4S στην ίδια χρονική περίοδο σημείωσε 4 εκατομμύρια πωλήσεις. Σκοπεύοντας σε μια πιο μακροπρόθεσμη πρόγνωση, αναλυτές της εταιρείας Asymco χρησιμοποιώντας τα στατιστικά πωλήσεων των προηγούμενων συσκευών, ανακάλυψαν πως κάθε νέα γενιά iPhone ξεπερνά τις συνολικές πωλήσεις όλων των προηγούμενων συσκευών. Το iPhone 3G για παράδειγμα σημείωσε τετραπλάσιες πωλήσεις από το πρώτο iPhone ενώ το 3GS ξεπέρασε κατά περίπου 30% τις συνολικές πωλήσεις iPhone και iPhone 3G.
Ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, το iPhone 4 σημείωσε περίπου σχεδόν τον ίδιο αριθμό πωλήσεων με όλες τις προηγούμενες συσκευές μαζί, ενώ το 4S μέχρι τώρα έχει σημειώσει ακριβώς τις μισές πωλήσεις από όλα τα smartphones της Apple μαζί. Σύμφωνα με την Asymco τώρα, εάν το iPhone 5 γνωρίσει αντίστοιχη επιτυχία, κάτι που θεωρείται σίγουρο από τους αναλυτές της εταιρείας, αναμένεται να πουλήσει πάνω από 170 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο 2013, με τις πωλήσεις στα επόμενα δυο χρόνια να ξεπερνούν τα 220 εκατομμύρια. Τέλος, εκτιμήσεις της JPMorgan προβλέπουν αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά μισή ποσοστιαία μονάδα από τις πωλήσεις του iPhone 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου