Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πώς θα γίνετε βιομήχανοι αλλαντικών...

Πέτρα που κυλάει, δεν χορταριάζει. Από την αρχαιότητα προέρχεται η ρήση και προσαρμοζόμενη στα καθ΄ημάς σημαίνει ότι δεν φοβάμαι να αλλάξω τη ζωή και κυρίως τη δουλειά μου, όταν χρειάζεται. Χάνω τη δουλειά μου ή χρειάζομαι πρόσθετο εισόδημα ή στην τελική, αναζητώ εναλλακτική απασχόληση.
Μία επαγγελματική πρόταση που
μπορεί να δώσει ως και 100%(!!) περιθώριο κέρδους είναι η δημιουργία μιας μικρής μονάδας παραγωγής προϊόντων κρέατος, όπως είναι τα λουκάνικα και τα παστεριωμένα αλλαντικά. Ο τομέας των τροφίμων γνωρίζει ήδη μεγάλη άνθηση ενώ η δυνατότητα ενίσχυσης από κοινοτικά προγράμματα λειτουργεί υποβοηθητικά για το στήσιμο μιας τέτοιας επιχείρησης.
Η παραγωγή προϊόντων κρέατος μπορεί να γίνει μέσω μιας οικογενειακής μονάδας που θα δώσει υπεραξία στα προϊόντα που παράγονται από την κτηνοτροφία. Πρόκειται σαφώς για μια σύνθετη διαδικασία τόσο για το στήσιμο όσο και για τη λειτουργία της που αξίζει να εξετάσει κάποιος καθώς το περιθώριο κέρδους της μεταποιητικής μονάδας κινείται από 50 ως και 100%.
Με μικρό κόστος εκκίνησης
Το κόστος του εξοπλισμού υπολογίζεται σε περίπου 35.000 ευρώ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα προκηρύσσεται και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ – ΠΕΠ β΄κύκλος για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και παροχής υπηρεσιών όπου μπορεί να ενταχθεί η επένδυση. Το πρόγραμμα αφορά τόσο υφιστάμενες επιχειρήσεις όσο και νέες ή υπό σύσταση, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μετά την έγκριση, υπάρχει η δυνατότητα προκαταβολής ως και του 60% της επιχορήγησης.
Προϊόντα κρέατος που μπορεί να παρασκευάσει μια μονάδα αυτής της μορφής είναι όσα έχουν παρασκευαστεί από ή με κρέας και τα οποία έχουν υποστεί επεξεργασία με σκοπό τη συντήρησή τους. Επεξεργασία είναι, για παράδειγμα, η θέρμανση, το αλάτισμα, η αποξήρανση, το κάπνισμα, η ωρίμανση του κρέατος και μπορεί να είναι πλήρης, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μετέπειτα συντήρηση του προϊόντος ή ατελής, η οποία προϋποθέτει την ψύξη.
Για τις πρώτες ύλες και τη συσκευασία υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως και για τις ενδείξεις που πρέπει να αναγράφονται στη συσκευασία ενώ τη συμβουλή ειδικών θα χρειαστούμε και για την προμήθεια του εξοπλισμού που ενδεικτικά περιλαμβάνει μηχανή κοπής του κρέατος, ζυμωτήριο, μικρό ψυγείο και κατάψυξη, μηχανή φορμαρίσματος του αλεσμένου κρέατος, η οποία μπορεί να μορφοποιήσει το αλεσμένο κρέας σε διάφορα σχήματα.
imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου