Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Για παραμελημένα σκυλιά, καλέστε τη Δημοτική Αστυνομία

Μετά από πολλές  προσπάθειες  της Πανελήννιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και  συζητήσεων  με την αρμόδια  Διεύθυνση  του ΥΠΑΑΤ  εστάλη  η συνημμένη εγκύκλιος προς όλους τους Δήμους με υπόδειγμα βεβαίωσης παράβασης  για την δημοτική αστυνομία για  τα πρόστιμα του άρθρου 21  του  νόμου  4039/2012. Πλέον  αν δείτε ζώο το οποίο ζει δεμένο, σε
κακές συνθήκες, σε ταράτσες ή κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας και άλλες περιπτώσεις όπου δεν τηρείται η ευζωία των ζώων, η Δημοτική Αστυνομία δεν θα μπορεί να αρνηθεί να κόβει πρόστιμα, κάτι μπορεί να περιορίσει τα θέματα  παραμέλησης  και μη τήρησης  των κανόνων ευζωίας των ζώων εκ μέρους των ιδιοκτητών τους. H Δημοτική Αστυνομία οφείλει ακόμα να κόβει τα προβλεπόμενα πρόστιμα μεταξύ άλλων σε περιπτώσεις πώλησης ζώων κάτω των 8 εβδομάδων, εγκατάλειψη ζώου μετά από τροχαίο, μη τήρηση ενημερωμένων βιβλιαρίων ή microchip κ.α. που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.


5 σχόλια:

  1. Η αγάπη και η έγνοια προς τα ζώα, δείχνει πολιτισμό.

    Για να δούμε πόσο πολιτισμένοι είμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και δείχνει πολιτισμό η αγάπη προς τα ζώα.
      Όμως στοιχείο πολιτισμού και ίσως πιο σημαντικό, είναι και η σωστή συμπεριφορά όσων διαθέτουν κατοικίδια προς τους υπολοίπους.
      Καθημερινά είμαστε μάρτυρες ανθρώπων που σέρνουν σκυλάκια ή ΄σερνονται από μεγάλα σκυλιά. Ούτε φίμωτρο, ούτε φτυαράκαι και σακουλάκια για τις ακαθαρσίες των ζώων.
      Κάνουν την ανάγκη τους στα δημόσια πάρκα, τις πλατείες και τους δρόμους τα ζώα και οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν εκεί. και αν κάποιος τολμήσει ννα επι τίποτα τον βρίζουν όλοι μαζί.
      Επιπλέον, θα πρέπει κάποτε να περάσει από το μυαλό των "φιλόζωων" ότι κάποιοι άνθρωποι δεν ανέχονται ζώα δίπλα τους και αυτό είναι απόλυτο δικαίωμά τους.
      Το ερώτημα, βέβαια , είναι ποιά είναι τα πραγματικά ζώα.

      Διαγραφή
  2. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ19 Οκτωβρίου 2012 στις 5:25 μ.μ.

    ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ,Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ;ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΞΥΝΟΥΝ ΤΑ [ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΠΟ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΟΙ ΡΑΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ.ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΓΩ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΚΥΡΙΕ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπου δεις μητέρα με μωρό στο καρότσι τράβα και μια φωτογραφία. Σε λίγα χρόνια θα είναι σπάνιο θέαμα.(http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1643121)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη, τα παιδιά είναι τεκμήριο, τα σκυλιά δεν είναι; Αυτό θα πει πολιτισμός . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή