Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Συγκλονιστικό βίντεο από έφηβη αυτόχειρα!

Η αυτοκτονία της 15χρονης Amanda Todd από τον Καναδά κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου, κρούοντας τoν κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση του Διαδικτύου από τους
ανήλικους.
Η Amanda έδωσε τέλος στη ζωή της την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι της στο Βανκούβερ. Πέντε εβδομάδες νωρίτερα, η 15χρονη είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο, χρησιμοποιώντας καρτέλες, εξηγούσε τους λόγους που είχαν κάνει τη ζωή της κόλαση.
Μέχρι στιγμής περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια άτομα έχουν δει το εν λόγω βίντεο στο οποίο η νεαρή κοπέλα εξηγεί ότι έπεσε θύμα ψυχολογικής και σωματικής βίας από συμμαθητές της και κατέληξε να κάνει χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.
Ολα ξεκίνησαν όταν στην ηλικία των 12 ετών άρχισε να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Amanda γνωρίστηκε μέσω Διαδικτύου με έναν 32χρονο άντρα ο οποίος της ζήτησε μια μέρα να του στείλει μια γυμνή της φωτογραφία.
Οπως εξηγεί η ίδια στο βίντεο, τα κομπλιμέντα που της έκανε την έπεισαν τελικά στο να του δείξει το στήθος της.
Λίγες ημέρες αργότερα, είδε την ημίγυμνη φωτογραφία της αναρτημένη στο Facebook σε μια σελίδα αποκλειστικά «αφιερωμένη» σε εκείνη.
Εκτοτε η ζωή της έγινε κόλαση και παρά τις προσπάθειές της να βρει την ηρεμία σε άλλα σχολεία, λόγω της παρενόχλησης και του εκφοβισμού από τους συμμαθητές της, ο εν λόγω άντρας δεν σταμάτησε να την «καταδιώκει» ηλεκτρονικά και να την παρενοχλεί, χρησιμοποιώντας στα social media την επίμαχη φωτογραφία.
Η Amanda λέει ότι έμεινε χωρίς φίλους, έπαθε κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, δεν ήθελε να βγαίνει από το σπίτι της, ενώ έπεσε και θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές της.
Το επόμενο στάδιο ήταν η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ και οι απόπειρες αυτοκτονίας. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα, είχε φτάσει στα πρόθυρα του θανάτου όταν ήπιε χλωρίνη και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί δύο ημέρες σε νοσοκομείο.
Οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που αυτοκτόνησε η έφηβη, ενώ στην υπόθεση ενεπλάκησαν και οι γνωστοί χακερς Anonymous οι οποίοι αναγνώρισαν τον 32χρονο άντρα που παρενοχλούσε την Amanda.
Οι Anonymous δημοσιοποίησαν στο ίντερνετ το όνομα και τη διεύθυνση του άντρα ο οποίος πρόκειται να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Το 15χρονο κορίτσι δημιούργησε το συγκινητικό αυτό βίντεο για να μιλήσει στον κόσμο για τους κινδύνους που κρύβει το Διαδίκτυο. Αυτό κάνει τώρα και η μητέρα της η οποία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης για να μην βρεθούν και άλλα παιδιά στην θέση της Amanda…
Πρώτο Θέμα
Δείτε το βίντεο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου