Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ανησυχία από την επίθεση στον Στρατούλη

Νέα ανησυχία προκαλεί σε κυβέρνηση και κόμματα η επίθεση που δέχθηκε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Στρατούλης, καταγγέλλοντας αργότερα πως οι δράστες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός, θεωρείται σημείο-σταθμός στον «πόλεμο» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής, που
όλα δείχνουν ότι θα κλιμακωθεί περαιτέρω, ενώ τον προβληματισμό τους δεν έκρυψαν τα υπόλοιπα κόμματα, που καταδίκασαν απερίφραστα την επίθεση.
Ο ξυλοδαρμός του βουλευτή έλαβε χώρα στον περίβολο του ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος, τον οποίο και είχε πάει να παρακολουθήσει μαζί με τον γιο του. Όπως ο ίδιος δήλωσε λίγο αργότερα, οι άντρες που τον πλησίασαν απειλητικά, λέγοντάς του πως τον αναγνώρισαν και δηλώνοντας ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, τον απείλησαν ότι θα τον σκότωναν εκείνη την ώρα. Εκείνος άρχισε να καλεί σε βοήθεια, φωνάζοντας το όνομά του και ότι τον σκοτώνουν, με αποτέλεσμα φίλαθλοι που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο να πλησιάσουν, και οι δράστες να τραπούν σε φυγή. Αμέσως μετά, ο βουλευτής διεκομίσθη στο ιατρείο του γηπέδου για να λάβει εκεί τις πρώτες βοήθειες, ενώ έχοντας δεχθεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι, κρίθηκε αναγκαίο να επισκεφθεί στη συνέχεια και νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά ιατρικών εξετάσεων. Σε κάθε περίπτωση, περιγράφοντας τους δράστες στην αστυνομία, ο κ.Στρατούλης δήλωσε απολύτως έτοιμος να τους αναγνωρίσει, ενώ κατέθεσε και μήνυση κατά αγνώστων. Δεν αναγνώρισε πάντως ως δράστη τον μοναδικό προσαχθέντα, που αργότερα αφέθη ελεύθερος.
Την «δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή» κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. «Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά», σημειωνόταν στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, ενώ στελέχη της Αριστεράς, εξέφραζαν φόβους, για ενδεχόμενο, η επίθεση να αποτελέσει απαρχή ανάλογων συμβάντων, που θα δυναμίτιζαν το πολιτικό κλίμα ή ακόμα και θα μπορούσαν να προκαλέσουν «επικίνδυνες και ανώμαλες εξελίξεις».
Και ενώ πρώτη η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και εν συνεχεία όλα τα κόμματα, καταδίκασαν με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση, η Χρυσή Αυγή αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το επεισόδιο, περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση και κάνοντας λόγο για «πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν τη βία».
Επεισόδια στη Νίκαια
Σημειώνεται ότι ένταση υπήρξε χθες και στη Νίκαια, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ανοιχτής εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, ακριβώς την ώρα που αντιρατσιστικές οργανώσεις πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Τα περιορισμένα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και οπαδών της Χρυσής Αυγής σε γνωστό πολυχώρο στον Ρέντη, προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, αλλά και αντίδραση της Αστυνομίας, με περιορισμένη χρήση χημικών και κροτίδων κρότου-λάμψης.
Ξυλοδαρμός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο
Εν τω μεταξύ, τον δικό του ξυλοδαρμό από άνδρες των ΜΑΤ κατήγγειλε ένας ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό. Σύμφωνα με καταγγελίες του βουλευτή Μαγνησίας, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και χτύπησαν χωρίς αφορμή φιλάθλους, μεταξύ των οποίων ο ίδιος και ο πατέρας του, με αποτέλεσμα ένας πολίτης να μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Βόλου, έχοντας δεχθεί δακρυγόνο στα μάτια.

in.gr

5 σχόλια:

  1. Δεν είδα όμως την ίδια ευαισθησία όταν πριν από καιρό και κυρίως προεκλογικά προπηλάκιζαν υποψηφίους και στελέχη του Πασοκ.
    Τότε οι Συριζέοι μειδιούσαν και έλεγαν ότι ο λαός αντιδρά στα μνημόνια.
    Φαίνεται, όμως, ότι ο "λαός" αντιδρά και στα αντιμνημόνια.
    Με λίγες σφαλιάρες ακόμα, ίσως καταλάβουν ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να είναι αλα καρτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας θυμηθούμε...
    1. όταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά δέχονταν γιαουρτώματα,
    2. όταν στην Κερατέα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανοικτά υποστήριζε την απείθεια στους νόμους σκάβοντας ακόμα και στην κεντρική λεωφόρο μια τάφρο,
    3. όταν ο Χατζηδάκης δεχόταν χτυπήματα από διαδηλωτές στον δρόμο
    4. όταν ο Γερμανός πρόξενος δεχόταν επίθεση στην Θεσ/νίκη
    5. όταν στα Πανεπιστήμια ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα μπουμπούκια έσπαγαν γραφεία και κάλπες για να μη γίνουν εκλογές για τα όργανα του Πανεπιστημίου,
    6. όταν στελέχη τους πέρναγαν με τον τσαμπουκά τους τα διόδια και έλεγαν "δεν πληρώνω" και άλλα πολλά,

    τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι ο λαός επαναστάτησε και απειλούσε τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ ότι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο.

    Τώρα που τελείωσαν οι ΠΑΣΟΚΟΙ, αυτά τα αγράμματα παιδιά που αφιόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ θα δέρνουν τους δασκάλους τους.
    Έτσι είναι η βία, δεν έχει αρχές.
    Θα υποστούν και αυτοί τώρα με την σειρά τους την βία που τόσο καιρό υπερασπίζονται.

    Να δούμε θα ξυπνήσουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ποτέ από τα ιδεολογήματα που τους κυνηγάνε από νέους και να δουν ότι μόνο με την εφαρμογή του νόμου μια Κοινωνία δεν πέφτει στην κατάσταση της ζούγκλας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θλιβερό πράγμα η «δημοκρατία αλα κάρτ».
    Ας το δούμε:
    Α. «Με αφορμή την καταγγελία του Δημήτρη Στρατούλη ότι ξυλοκοπήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, εξαπολύει επίθεση μέσω facebook: Δείτε τι έγραψε:
    "Αγαπητέ σύντροφε Στρατούλη. Χυδαία και απαίσια η δολοφονική επίθεση εναντίον σου από τα φασιστόμουτρα της Χρυσή Αυγής. Ειλικρινά ανεπίτρεπτη και φασιστογκαγκστερική, όταν όμως επιχειρούσατε και προπηλακίζατε και δέρνατε, ορισμένοι ακραίοι από σας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και σε αμιγώς πολιτικές [Αγιοι Ανάργυροι, Λαμία, Αργυρούπολη, κ.λπ]. ΔΕΝ ήταν οι επιθέσεις αυτές ανεπίτρεπτες; Μήπως ήταν επιθέσεις δημοκρατικές και επιτρεπτές; ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΣΑΤΕ η ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΤΕ, το δημοκρατικό δικαίωμα ενός πολιτικού φορέα και των στελεχών του να εκφράσουν δημοκρατικά τις απόψεις τους; ΕΚΚΟΛΑΨΑΤΕ κάποιοι από σας το αυγό του φιδιού και τώρα διαμαρτύρεστε γιατί βρήκαν δικαιολογητική βάση και άλλοθι τα ναζιστόμουτρα αντιγράφοντας τις πρακτικές ορισμένων από σας……..τις οποίες και ανεχόσαστε". (Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr)

    Β. Ποιος βάζει βόμβες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής;
    Του Στέλιου Κούλογλου
    . . . . .
    Τη χθεσινή βομβιστική επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής έτρεξε να αξιοποιήσει η ίδια η νεοναζιστική οργάνωση. Μιχαλολιάκος και Κασσιδιάρης έσπευσαν να κατηγορήσουν την αριστερά:
    . . . .
    Τα περί γνωστών αριστερών τρομοκρατικών οργανώσεων είναι τρίχες... κασιδιάρικες: όσες υπήρχαν έχουν εξαρθρωθεί, η δε Σέχτα Επαναστατών(αν μπορούσε ποτέ να θεωρηθεί ότι κινιόταν στην άκρα αριστερά) έχει εξαφανιστεί μετά την δολοφονία του Σ. Γκιόλια, το καλοκαίρι του 2010. Συνήθως οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναλαμβάνουν την ευθύνη των ενεργειών τους, οι οποίες άλλωστε πραγματοποιούνται ακριβώς για να μαθευτεί η οργάνωση και οι στόχοι της. Η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, η οργάνωση που φέρεται να πήρε την ευθύνη για την έκρηξη που έγινε το 2010 στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σωκράτους έχει επίσης εξαρθρωθεί. Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι τις βάζουν μόνοι τους. Μπορεί οι δράστες να είναι κάποιοι ηλίθιοι αριστεριστές, που νομίζουν ότι έτσι κάνουν αντιφασιστικό αγώνα. Αλλά ποιός μπορεί να αποκλείσει ότι η δουλειά έχει γίνει από τμήματα του παρακράτους, που ελέγχει ανθρώπους και έχει διεισδύσει στην Χρυσή Αυγή; (07:12, 05 Δεκ 2012 | tvxsteam)

    (Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επεσήμαιναν ακόμη ότι η έκρηξη βόμβας στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» δεν φαίνεται να έχει και οποιαδήποτε σχέση, ως προς τον τρόπο και τον τύπο της επίθεσης, με αυτήν που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2010 στα παλιά κεντρικά γραφεία της, στην οδό Σωκράτους, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει τότε, η εξαρθρωθείσα οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

    (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112959948)

    Η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία» (FAI) ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, με ανάρτηση ανακοίνωσής της στο Indymedia. («Αντιφασιστικό Μέτωπο-Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI - IRF)»)
    ( http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231225730)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (Συνέχεια . . . . . )
    Γ. Συνελήφθη 23χρονος για ένοπλη ληστεία τράπεζας στου Γκύζη
    Στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής εκρατείτο και ανακρινόταν έως αργά χθες ο 23χρονος Γιώργος Βούτσης, γιος του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΝ Νίκου Βούτση, ο οποίος συνελήφθη ως ο ένας εκ των δύο δραστών ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε χθες το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας, στου Γκύζη. . . . . . . Τα πολεμοφόδια που βρέθηκαν στην κατοχή του 23χρονου, τη στιγμή που ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, δύο περίστροφα και μία χειροβομβίδα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να εξεταστεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παρόμοιες ενέργειες κατά το παρελθόν.
    http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/_w_articles_politics_2_04/10/2007_243866

    8 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΤΣΗ – ΒΟΓΙΑΤΖΗ
    Μια δίκη με πολλά ερωτηματικά. 15 χρόνια ζήτησε η εισαγγελέας

    Την Τετάρτη ξεκίνησε εσπευσμένα η δίκη του Γιώργου Βούτση –Βογιατζή, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με εμφανές το άγχος του συστήματος να προλάβει τη λήξη της 18μηνης προφυλάκισης την Παρασκευή. Η απόφαση ήταν 8 χρόνια, μ’ ένα σοκαριστικό κατηγορητήριο για την εξέλιξη των κινημάτων και των μορφών πάλης. Με βάση την απόφαση προβλέπεται ο Γιώργος Βούτσης – Βογιατζής να αποφυλακιστεί σε περίπου ένα χρόνο.
    . . . . .
    Στη διάρκεια της πρώτης μέρας κατέθεσαν και οι γονείς του, ο Νίκος Βούτσης και η Σοφία Βογιατζή, πανεπιστημιακοί και σύντροφοί του. Οι καταθέσεις των γονιών ήταν και οι δύο συγκλονιστικές, βαθύτατα ανθρώπινες και πολιτικές. Υπερασπίστηκαν με θαυμαστή αξιοπρέπεια το παιδί τους, ενώ η Σοφία Βογιατζή όταν της έκαναν παρατήρηση να μην κοιτάει το ακροατήριο απάντησε ότι δεν θέλει να γυρνάει την πλάτη στο παιδί της. Ολοκλήρωσε μάλιστα την κατάθεσή της λέγοντας «Δεν ξέρω γιατί είχε στο τσαντάκι του χειροβομβίδα. Μπορεί να νόμιζε ότι θα συναντούσε αυτοπροσώπως τον καπιταλισμό. Ε... αν τον συναντούσα και εγώ μπορεί και να του έριχνα»
    . . . . . .
    (http://www.epohi.gr/portal//arxeio/2555)

    Ζιζέλ, διαφωνώ ότι «Με λίγες σφαλιάρες ακόμα, ίσως καταλάβουν ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να είναι αλα καρτ.», χωρίς όμως να έχω κάτι πιό «λειτουργικό» να προτείνω . . .



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαντάζομαι ότι είναι ευνόητο το ότι δεν συμφωνώ καθόλου με τη βία, όποια μορφή και να έχει και από όπου και αν προέρχεται. Όμως θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιληφθούν ότι δεν μπορείς να χαίρεσαι όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, γιατί είναι βέβαιο ότι η φωτιά θα έρθει και στο δικό σου. Και ως γνωστόν, τα παιχνίδια με τη φωτιά είναι επικίνδυνα και ενίοτε καταστροφικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή