Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Συμβουλές για τις αγορές των εορτών

Οι γιορτές πλησιάζουν (επιτέλους!) και όλοι μας σχεδιάζουμε τις αγορές μας έστω και αν φέτος θα είναι περιορισμένες!  Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να αποφύγουμε λάθη που θα μας οδηγήσουν να ξοδέψουμε άσκοπα τα χρήματα μας. Είστε έτοιμοι; Καταρχάς πρέπει να γνωρίζετε ότι
τη δύναμη την έχει ο καταναλωτής και συγκεκριμένα ο ενημερωμένος και έξυπνος καταναλωτής! Οι διαφημίσεις, οι προσφορές αλλά και η εορταστική διάθεση όλων μας δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε λανθασμένες επιλογές! Διαβάστε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για πιο έξυπνες αγορές:
Να κάνετε σύγκριση τιμών
Οι επιχειρήσεις ελπίζουν ότι θα αφήσετε τον σκεπτικισμό σας στο σπίτι και θα αγοράσετε παρορμητικά ότι βλέπετε μπροστά σας από τη στιγμή που θα μπείτε σε κάποιο κατάστημα. Φυσικά δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει πόσο λάθος είναι αυτό, για να μην αναφέρουμε που θα σας οδηγήσει οικονομικά…
Αυτοί οι “αδίστακτοι” έμποροι πραγματικά ελπίζουν ότι δεν θα κατεβάσετε κάποιο app στο κινητό σας για σύγκριση τιμών ή ότι δεν θα σερφάρετε στα δεκάδες sites που σε βοηθούν να βρεις τις καλύτερες προσφορές! Να μην ξεχνάτε ότι η τεχνολογία και το internet είναι σύμμαχος μας!
Να κάνετε τον προσωπικό σας προϋπολογισμό.
Την περίοδο των γιορτών όλοι μας δικαιολογούμε μια μικρή υπερβολή σε όλα. Περισσότερο φαγητό! Περισσότερο ποτό! Περισσότερη διασκέδαση!
Οι επιχειρήσεις λοιπόν ελπίζουν ότι θα ξεχάσετε για λίγο την κρίση και θα φορτώσετε τις πιστωτικές σας κάρτες,  αλλά εσείς γνωρίζετε καλύτερα. Οργανωθείτε και ενημερωθείτε! Χρησιμοποιείστε το imoney.gr για να φτιάξετε τον προσωπικό σας προϋπολογισμό και να υπολογίσετε πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε αυτές τις γιορτές.  Το εορταστικό κλίμα θα περάσει γρήγορα αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα χρέη σας αν αγνοήσετε τον προγραμματισμό σας και ξοδέψετε περισσότερα από όσα αντέχει η τσέπη σας.
Να χρησιμοποιήσετε τις δωροεπιταγές σας.
Οι επιχειρήσεις λατρεύουν τις δωροεπιταγές. Γιατί; Επειδή τα ποσοστά εξαργύρωσης είναι πολύ χαμηλά και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μόλις που φτάνουν το 10%. Και μαντέψτε ποιος κρατά τα χρήματα; Σωστά, η επιχείρηση η οποία ουσιαστικά έκανε δωρεάν διαφήμιση.
Επομένως όποιες δωροεπιταγές έχετε για τις φετινές γιορτές, θα πρέπει να τις αντιμετωπίσετε σαν ωρολογιακές βόμβες. Πάρτε τις μαζί σας στο κατάστημα και αφοπλίστε τις το συντομότερο δυνατό.
Να μην διστάσετε να επιστρέψετε τις ανεπιθύμητες αγορές.
Είναι γεγονός ότι οι ανταλλαγές είναι μια ταλαιπωρία. Οι επιχειρήσεις θα προτιμούσαν να κρατήσετε την πουά γραβάτα που σας αγόρασε ο ανιψιός σας και την οποία ποτέ δεν θα φορέσετε, έτσι ώστε να μην έχουν να ανησυχούν για το πιστωτικό όριο που θα πρέπει να σας δώσουν στο κατάστημα ή για τα χρήματα που θα πρέπει να σας επιστρέψουν.
Για να σας αποτρέψουν, μερικοί έμποροι εσκεμμένα αμελούν να σας προσφέρουν κάρτα αλλαγής, έτσι ώστε οι επιστροφές να είναι σχεδόν αδύνατες. Να ρωτάτε πάντα αν και μέχρι πότε μπορείτε να επιστρέψετε αυτό που αγοράσατε.
Αν δεν σας αρέσει το δώρο που σας έκαναν, να το πάτε πίσω και να αγοράσετε κάτι που πραγματικά σας αρέσει (είναι κρίμα να γεμίζει η ντουλάπα με αχρησιμοποίητα ρούχα). Ορισμένες επιχειρήσεις, αν το απαιτήσετε, μπορεί και να δεχτούν μια επιστροφή χωρίς απόδειξη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν δεν κάνεις τον κόπο να ρωτήσεις.
Με την ανάγνωση αυτού του άρθρου, έχετε ήδη κάνει ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την “επιβίωση” σας την περίοδο των διακοπών χωρίς να πτώχευσετε. Μην κάνετε ό, τι οι επιχειρήσεις θέλουν να κάνετε. Κάντε ό, τι είναι σωστό για εσάς.
imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου