Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Όλα θα κριθούν στο επόμενο διήμερο

Η τακτική της διοίκησης του δήμου είναι πια ξεκάθαρη: Θα περιμένει να δει τη συμπεριφορά όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών συμβούλων (όχι μόνο των δέκα πιστών της) και στη συνέχεια θα καταλήξει στην κατανομή των τοπικών αξιωμάτων. Όπως έχουμε γράψει ως τώρα, οι σίγουροι αντιδήμαρχοι είναι
τρεις: Πρόκειται για τους Γιώργο Καραβία (μάλλον αναλαμβάνει τις τεχνικές υπηρεσίες) Μαρία Χατζηδάκη (πιθανότατα πηγαίνει στο πράσινο) και Νίκο Παπανικολάου (αναλαμβάνει τις διοικητικές υπηρεσίες). Όλα δείχνουν ότι το τελεσίγραφο Μπόβου (ή μένω αντιδήμαρχος οικονομικών ή δεν δέχομαι καμία άλλη θέση) οδηγεί στην παραμονή του στη θέση του αντιδημάρχου για τα οικονομικά. Η Αγανίκη Καβακοπούλου καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην αντιδημαρχία κοινωνικών υπηρεσιών και την Κοινωφελή Επιχείρηση. 
Στο μεταξύ, η διοίκηση είναι πλήρως έτοιμη να αντιμετωπίσει τους νομικισμούς, στους οποίους αναμένεται να καταφύγει ο Π. Γρετζελιάς, προκειμένου όχι βέβαι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δημοτών, αλλά να δημιουργήσει προβλήματα στη διοίκηση του δήμου. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που μπορεί να κάνει η αντιπολίτευση είναι να καθυστερήσει μια εβδομάδα την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό σε τίποτα δεν πρόκειται να ωφελήσει κανέναν, αντίθετα θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα και θα ενισχύσει την εικόνα της ανευθυνότητας που έγινε πεντακάθαρη με τις αποχωρήσεις ένθεν κακείθεν στις τέσσερις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τη δημιουργία Κέντρου δια βίου μάθησης στην πόλη. 
Από μεν τη θεσμική αντιπολίτευση, λοιπόν, ζητείται στοιχειώδης υπευθυνότητα για να τελειώνουμε αύριο με τη νεκλογή οργάνωνω στο δημοτικό συμβούλιο, από δε την ομαδούλα του κ. Γρετζελιά ζητείται στοιχειώδης αξιοπρέπεια, που σημαίνει ότι αύριο θα γίνει η εκλογή προεδρείου και μετά ο πλειοψηφίσας  σύμβουλος θα καθήσει εκεί που επέλεξε ο ίδιος να ανήκει: στους ανεξάρτητους συμβούλους.
Ίδωμεν...

1 σχόλιο: