Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Πειρατής εγκαταλείπει λόγω... ανεργίας


Ο Σομαλός πειρατής Μοχάμεντ Αμπντί Χάσαν, ένας από τους πιο δραστήριους αλλά και επίφοβους τα τελευταία χρόνια, δηλώνει έτοιμος να εγκαταλείψει τη εγκληματική του δράση, τώρα που τα επίπεδα της δραστηριότητας έχουν πέσει δραματικά.
«Αποκηρύσσω και εγκαταλείπω» είπε σε
συνέντευξη Τύπου στη Σομαλία.
Μετά το 2000, επισημαίνει το Wired, ο Χάσαν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων πειρατείας και παραβατικότητας.
Το 2008 η συμμορία του κατέλαβε σαουδαραβικό τάνκερ αποσπώντας τρία εκατομμύρια δολάρια για να το απελευθερώσει. Ήταν το μεγαλύτερο πλοίο που είχαν καταλάβει πότε πειρατές.
Την ίδια χρονιά κατέλαβε ουκρανικό πλοίο γεμάτο όπλα, που παραδόξως δεν τον συγκίνησαν αρκετά. Ζήτησε και πήρε άλλα τρία εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο η παρουσία διεθνούς δύναμης πολεμικών πλοίων στα ανοιχτά της χώρας, τα μέτρα των πλοιοκτητών και η βελτίωση των συνθηκών στη χώρα μείωσαν σημαντικά τα περιστατικά, αφήνοντας πειρατές μόνο με την επιλογή να τα παρατήσουν.
Το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως, αλλά ο Χάσαν συστήνει πλέον τους άλλους πειρατές να αποκηρύξουν και αυτοί... το σπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου