Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Θέλει τον πολίτη δίπλα στις εξουσίες

Το κόμμα του σαρώνει στις ιταλικές δημοσκοπήσεις. Το όνομά του είναι Ρομπέρτο Καζαλέτζιο και η μακριά γκριζο-ασημί κόμη του προσδίδει στην εμφάνισή του κάτι το μεσσιανικό. Ο Ιταλός γκουρού του διαδικτύου κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να δημιουργήσει ένα κόμμα που αυτή τη στιγμή θεωρείται η
δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα του.
Στόχος του η διάλυση της παραδοσιακής κομματικής πολιτικής και η αντικατάστασή της από μία νέα μορφή άμεσης δημοκρατίας χωρίς διαμεσολαβητές και «καλοθελητές»: «είναι σαν τον Ιησού με τους αποστόλους του. Το μήνυμά του έγινε viral».
Τον περασμένο Μάιο, το κόμμα του με την ονομασία Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), προκάλεσε έκπληξη όταν σάρωσε σε τοπικές εκλογές στην πόλη της Πάρμα, ενώ τον Οκτώβριο ήρθε πρώτο στις τοπικές εκλογές στη Σικελία. Και με το 17% των ψηφοφόρων να δηλώνει ότι προτίθεται να τον στηρίξει στις γενικές εκλογές τον ερχόμενο μήνα, το κόμμα του επίκειται να κερδίσει 90 με 100 περίπου έδρες στο επόμενο ιταλικό κοινοβούλιο.
Για το δημιουργό του, το κόμμα M5S αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου φαινομένου: της διάβρωσης από το διαδίκτυο όλων των μορφών μεσιτείας και διαμεσολάβησης. Όπως ακριβώς οι εφημερίδες είναι καταδικασμένες, λέει ο ίδιος, να εξαφανιστούν επειδή στέκονται ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους αναγνώστες, έτσι και τα κόμματα οδεύουν προς τον αφανισμό, επειδή στέκονται εμπόδιο ανάμεσα στο εκλογικό σώμα και τις εξουσίες.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου