Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Οδηγός φορολογικών δηλώσεων

Μήπως σας διαφεύγει; Για ακόμη μια χρονιά πλησιάζει η ώρα των φορολογικών δηλώσεων και φέτος πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί! Ας δούμε 10 βασικά πράγματα που πρέπει όλοι μας να προσέχουμε:

1. Όλοι οι φορολογούμενοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση εκτός από του μισθωτούς και τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα έως 12.000. Αν όμως έχουν εισοδήματα από ακίνητα τότε και αυτοί υποχρεούνται να την καταβάλλουν ηλεκτρονικά. Όποιος υποβάλλει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά τη δήλωση του θα πρέπει να τρέξει να πάρει κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης. Κωδικούς θα πρέπει να προμηθευτούμε όλοι γιατί οι περσινοί έχουν λήξει.
2. Το σύστημα θα είναι ανοιχτό από Απρίλιο για την καταβολή των δηλώσεων. Στις 30 Ιουνίου λήγουν οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων όλων των φυσικών προσώπων ανεξαρτήτως τρόπου υποβολής και ΑΦΜ ( υπάρχει πάντα η πιθανότητα παράτασης).
3. Οι επιχειρήσεις ακόμα δεν έχουν εκδώσει τις βεβαιώσεις αποδοχών καθώς έχουν γίνει αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.
4. Από φέτος είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώνουμε τα πάντα όπως εισοδήματα από τόκους, μερίσματα οποιοδήποτε εισόδημα, με κίνδυνο να πληρώσουμε διπλάσιο φόρο.
5. Προσέξτε τα τεκμήρια διαβίωσης ειδικά στις περιπτώσεις που δηλώνονται χαμηλά εισοδήματα η ακόμα και ζημιές, με αποτέλεσμα απόδοση φόρου για το τεκμαρτό και όχι για το εισόδημα που δηλώνεται.
6. Φέτος θα πρέπει όλοι οι επιτηδευματίες να συνυποβάλλουν μαζί με το Ε1 και το Ε3, με βάση το οποίο υπολογίζονται τα καθαρά κέρδη.
7. Στα ζευγάρια οι σύζυγοι συμπληρώνουν ξεχωριστά τα έντυπα Ε3.
8. Το υπουργείο οικονομικών ξανασκέφτεται τη ρύθμιση για τους νέους 18 ετών που υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.
9. Φέτος οι επιτηδευματίες έχουν τη δυνατότητα “αυτοπεραίωσης” με την προϋπόθεση να κλείνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις με υπογραφή φοροτεχνικού.
10. Δαπάνες για ιατρικές εξετάσεις, για ασφαλιστικές εισφορές για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, για ενοίκιο πρώτης κατοικίας αλλά και ενοίκιο παίδων που σπουδάζουν σε άλλη πόλη διατροφή ασφάλιστρα ζωής θα εκπίπτουν 10% από το φόρο που αναλογεί στο εισόδημα.
Imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου