Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Την Τρίτη θα γίνουν τα ραντεβού των πολιτικών αρχηγών

Με ζητούμενο τη συναίνεση θα συναντηθούν την Τρίτη οι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός της Αλέκας Παπαρήγα, με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.
Το ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά έχει οριστεί στις 10.30 το πρωί της Τρίτης. Στις 12.15 θα γίνει η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη και στη 13.30 με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Θα
ακολουθήσει η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη στις 2.30 το μεσημέρι και μία ώρα μετά (15.30) με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη. Ήδη η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα είπε πως δεν πάει στη συνάντηση.
Δεν αποκλείεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γιώργος Παπανδρέου να απευθύνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό. Στις 19.30 το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ετήσια γενική συνένελευση του ΣΕΒ.
Μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκαλέσει στις 12.00 το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο, όπου αναμένεται να συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Οι προθέσεις πριν από το κρίσιμο τετ-α-τετ
Με συνεντεύξεις τους στον Κυριακάτικο Τύπο λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς δείχνουν τις προθέσεις τους.
«Όχι» της Α. Παπαρήγα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ γνωστοποιεί ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να πραγματοποιηθεί συνάντησή τους. Θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντικείμενο για τη συγκεκριμένη συνάντηση, από τη στιγμή που είναι και γνωστές και εκδιαμέτρου αντίθετες οι θέσεις της κυβέρνησης και του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ απορρίπτει τόσο το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της, όσο και τη γενική πολιτική της. Άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν κάνει βήμα πίσω από τους στόχους που έχει καθορίσει με την τρόικα.
Το ΚΚΕ, όπως και προηγουμένως, δεν πρόκειται να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο στην πολιτική που σφαγιάζει εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Καλεί τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα της συναίνεσης, μέσα από την οποία η κυβέρνηση και η ΕΕ επιδιώκουν την πτώχευση του λαού, για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση που το ίδιο και οι πολιτικοί του εκφραστές δημιούργησαν. Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η λαϊκή συμμαχία για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».
ΛΑ.Ο.Σ: να μην αποφασιστούν μέτρα μέχρι τη συνάντηση
Το ΛΑ.Ο.Σ με ανακοίνωση του για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ανέφερε τα εξής: «στοιχειώδης πολιτική ευθιξία, εάν και εφ’ όσον ο Πρωθυπουργός επιθυμεί συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι τουλάχιστον το να μην αποφασίσει μέτρα μέχρι την ανταλλαγή απόψεων. Για επικύρωση των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου δεν είμαστε διαθέσιμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου