Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η "Καλημέρα" για τον προϋπολογισμό

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο: 


Οι πολίτες της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Φιλαδέλφειας το 2010 έδωσαν με την ψήφο τους την εντολή στον συνδυασμό μας, να αναλάβει τα καθήκοντα της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου. Από εκείνη τη στιγμή προσπαθούμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας, με τον πλέον σοβαρό και θεσμικό τρόπο. Εντός και εκτός των δημοτικών συμβουλίων.
Για αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε το σύνολο των συμπολιτών μας για ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν έναν δήμο, τον προϋπολογισμό, καθώς και για τα προβλήματα που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα και τα οποία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με αυτό το θέμα. 
Για παράδειγμα, όλοι μας είδαμε και βιώσαμε το τεράστιο ζήτημα που δημιουργήθηκε στις γειτονιές μας, με τα σκουπίδια. 
Γιατί έγιναν όλα αυτά;
Η δημοτική αρχή, όπως ο νόμος ορίζει αλλά και όπως όλοι οι δήμοι με σοβαρό τρόπο λειτουργίας πράττουν, έπρεπε να έχει φέρει προς ψήφιση το προσχέδιο του προϋπολογισμού το αργότερο έως τα τέλη Oκτωβρίου του 2012. Και όμως. Η σημερινή διοίκηση του δήμου κατέθεσε τον προϋπολογισμό στο δημοτικό μας συμβούλιο στα τέλη Ιανουαρίου (28/01)! Ζητώντας μάλιστα με επιτακτικό τρόπο την ψήφισή του από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (!!!), χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί κανένας απολύτως έλεγχος από την πλευρά της.  
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης 
Όλοι γνωρίζουν ότι το κύριο καθήκον της αντιπολίτευσης, σε οποιοδήποτε θεσμοθετημένο όργανο, είναι κατά βάση ο έλεγχος. Αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε και εμείς. Όμως ως «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» δεν περιοριζόμαστε κατά καμία έννοια μόνο εκεί. Προσπαθούμε πάντοτε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να καταθέτουμε προτάσεις και να αναζητούμε ΛΥΣΕΙΣ. Για το καλό του δήμου. Προς όφελος των συμπολιτών μας. Αυτό κάναμε για πολλοστή φορά και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δώσαμε ΛΥΣΗ. Σε ένα θέμα που θα έπρεπε να λυθεί από την συμπολίτευση.
Η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής 
Το εκλογικό σώμα το Νοέμβριο του 2010 εξέλεξε δήμαρχο την Ε. Γαϊτανά, συνεπικουρούμενη από 20 δημοτικούς συμβούλους. Μεταξύ των οποίων και τον κ. Γρετζελιά με την «παρέα» του. Αυτοί, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλες μας ανακοινώσεις, είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία του δήμου αυτά τα 3,5 χρόνια. Από την 01-01-11 έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ. Αντ’ αυτού ο κ. Γρετζελιάς έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο, κόντρα στην βούληση των δημοτών που έκαναν το λάθος… να τον εμπιστευτούν! Για τους λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει, ανεξαρτητοποιήθηκε και αντί να λύνει, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ συνεχώς προβλήματα στην λειτουργία του δήμου. Αν σε αυτή την τακτική του κ. Γρετζελιά προσθέσουμε και την κατά την γνώμη μας, ελλιπέστατη πολιτική επάρκεια της σημερινής δημάρχου, καταλαβαίνουν εύκολα οι συνδημότες μας γιατί ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, έχει φτάσει στο σημερινό σημείο ή κατάντημα όπως πολλοί το λένε… 
Η σπέκουλα για τα ποσά 
Ορισμένες, αντίρροπες μάλιστα πλευρές…, προσπαθούν να κάνουν σπέκουλα… στο ποσό μείωσης του ύψους των εξόδων του προϋπολογισμού που κατάφερε να επιτύχει μέρος της αντιπολίτευσης. ΝΑΙ. Εμείς ως παράταξη της αντιπολίτευσης καταφέραμε μετά την εντονότατη πίεση που ασκήσαμε στην σημερινή διοίκηση του δήμου, να μειώσουμε τις μη ανελαστικές δαπάνες του προϋπολογισμού κατά 30%. Δηλαδή κατά 400.000 ευρώ. Και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Διότι στην σημερινή πρωτόγνωρη οικονομική συγκυρία για την χώρα και για τους συμπολίτες μας, και 1 ευρώ να καταφέρουμε να εξοικονομήσουμε θεωρούμε ότι είναι αξιοσημείωτη επιτυχία. Όταν μάλιστα αυτή η περικοπή δεν έχει επιπτώσεις στην εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα του Φιλαδελφειώτη και του Χαλκηδονιώτη. 
Αυτή είναι η απάντηση της παράταξής μας για τον προϋπολογισμό.  
Άλλωστε είμαστε σίγουροι πως ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου