Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πινγκ πονγκ Σαμαρά Βενιζέλου για την ΕΡΤ



Πινγκ πονγκ Βενιζέλου-Σαμαρά με όμηρο την ΕΡΤ μετά την απόφαση για κλείσιμο μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ενώ νωρίτερα ανακοινώθηκε
σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του στη Βουλή διαφώνησε με τον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να επιβάλλει την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ.
Όπως ανέφερε, το κόμμα του είναι σύμφωνο με τις μεταρρυθμίσεις αλλά με κοινωνική συναίνεση και σεβασμό της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα για την ΕΡΤ, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί στην αναδιάρθρωση του οργανισμού αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή.
  «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν τις φοβάται» είπε ο Ε. Βενιζέλος, απαντώντας κατ’ αυτό τον τρόπο στον εκβιασμό από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Βενιζέλος έθεσε θέμα της διακοπής μετάδοσης πολλών ξένων προγραμμάτων αλλά και των συνεδριάσεων της Βουλής από τον χειρισμό του θέματος της ΕΡΤ.
Κατέστησε σαφές πως δεν ρίχνει κυβερνήσεις, αφήνοντας ωστόσο υπονοούμενα για τη στάση άλλων.
  «Αυτό συνέβη στην ΕΡΤ είναι ένας καταλύτης, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας, πρόβλημα Δημοκρατίας» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα το απόγευμα επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.
  «Του κάναμε την τιμή να αποδεχθούμε ότι θα είναι πρωθυπουργός, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι μονοκομματική που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους. Πρέπει να είναι μία κανονική κυβέρνηση που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο κ. Βενιζέλος και άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές αν ο πρωθυπουργός τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου