Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το ψήφισμα για την ΕΡΤ



Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ύστερα από πρόταση που κατέθεσε η παράταξη της Δύναμης Πολιτών και συμπλήρωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση υιοθέτησε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θεωρεί απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τη χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ Α.Ε. Από χθες η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς δημόσια τηλεόραση και ραδιόφωνο!!! Αυτό συνεπάγεται το άμεσο κλείσιμο από χθες το βράδυ των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ καθώς και την απόλυση πάνω από 2.500 χιλιάδων εργαζομένων της εταιρείας.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ, με πράξη μάλιστα νομοθετικού περιεχομένου, που αφορά χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους δεκάδων οργανισμών, συνιστά μία ακόμη σοβαρή πράξη στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, που δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από επιχειρήματα περί δήθεν εξυγίανσης της ΕΡΤ. Συνιστά μία σοβαρή επίθεση στην πολυφωνία, στον πλουραλισμό, στο πολιτιστικό έργο που προήγαγε η δημόσια τηλεόραση τόσα χρόνια, και αποτελεί εν τέλει πλήγμα στην ίδια τη δημοκρατία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης και απαιτεί να συνεχιστεί η λειτουργία της ΕΡΤ χωρίς καμία απόλυση εργαζομένου και να ακυρωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της και περιορισμού του δικαιώματος της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, να διαφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί το πλούσιο ιστορικό αρχείο της. Ο Δήμος μας δεσμεύεται να σταθεί αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που θα γίνουν για να ανατραπεί αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Το παρόν ψήφισμα θα αποσταλεί στα κόμματα, στον υπουργό Τύπου κ. Κεδίκογλου, στον ημερήσιο και τοπικό Τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου