Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η φωνή ενός πολίτη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια το παρακάτω mail:

Πρόσφατα ανακάλυψα το blog σας.

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια, είναι πολύ καλό, καθώς έλειπε η σχετική δικτυακή ενημέρωση για Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα.

Σας γράφω για να μοιραστώ μαζί σας το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Ζω στη Νέα Χαλκηδόνα, στην Ελευθερίου Βενιζέλου 2, ακριβώς δίπλα στον Ποδονίφτη.

Πριν από δύο εβδομάδες έβρεξε πολύ, το ρέμα κατέβασε πολύ νερό, αλλά κυρίως σκουπίδια.

Έτσι, στη γέφυρα της Ε. Βενιζέλου στοιβάχτηκαν κορμοί δέντρων, πόρτες σπιτιών(!), και άλλα ευμεγέθη αντικείμενα που δημιούργησαν ένα φράγμα, με συνέπεια το νερό να ξεχειλίσει και να πλημμυρίσει τις όχθες, το σπίτι μου, και απέναντι την αποθήκη ξύλων του «Σπίθα».

Η ορμή των νερών ήταν τόσο μεγάλη, που παρέσυρε τον πέτρινο φράχτη που βρίσκεται στο μέρος του σπιτιού που συνορεύει με το ρέμα, όπως παρέσυρε και το συρματόπλεγμα που βρίσκεται από πάνω.

Έλειπα από το σπίτι, και όταν γύρισα, τα νερά είχαν υποχωρήσει και είχαν αφήσει πίσω τους αμέτρητα σκουπίδια, ξύλα και λάσπες.

Το νερό και η βρώμικη λάσπη πέρασε κάτω από την πόρτα μου και μπήκε μέσα στο σπίτι, όπου και κάλυψε όλο το πάτωμα με ένα παχύ στρώμα.

Ο κήπος μου βρίσκεται σχεδόν στον αέρα (!), ενώ και το σπίτι δεν στέκεται πλέον με ασφάλεια.

Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να καθαριστεί ο κήπος και το εσωτερικό του σπιτιού, και πλέον νιώθω ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ σε σχέση με το Χειμώνα που έρχεται.

Επικοινώνησα με το Δήμο Νέας Χαλκηδόνας, και μίλησα με την τεχνική του υπηρεσία.

Δυστυχώς, η κατά τα άλλα πραγματικά πολύ εξυπηρετική υπάλληλος, με ενημέρωσε πως μάλλον δεν έχω πολλές ελπίδες να αισθανθώ ξανά ασφαλής στο σπίτι μου.

Συγκεκριμένα μου είπε πως ακόμα και σήμερα δεν έχει βγει άκρη με την αλληλογραφία του Δήμου με το ΥΠΕΧΩΔΕ (που είναι υπεύθυνο για τα ρέματα), ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ μετά τις καθιζήσεις που έχουν αφήσει τμήμα του δρόμου δίπλα στον Ποδονίφτη γκρεμισμένο!

Δεν ξέρω τι να κάνω, αλλά σίγουρα δεν αισθάνομαι αισιόδοξος.

Απευθύνομαι σε εσάς για δημοσιοποίηση του θέματος, και ελπίζω η νέα Δήμαρχος Χαλκηδόνας-Φιλαδέλφειας να ασχοληθεί επειγόντως με τον Ποδονίφτη, και τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ρέμα, που ουσιαστικά έχει μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο, έτοιμο να ξεχειλίσει ανά πάσα στιγμή.

Τι θα μπορούσε να γίνει;

Ας καθαρίσει την κοίτη ο Δήμος ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ του, ας βελτιωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα, ας χτιστούν αναχώματα ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ! Για την ώρα, μόνο ο Δήμος Αθηναίων έχει ανάχωμα στο ύψος που βρίσκομαι, αν και ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ βοήθησε τον Σπίθα, καθώς το νερό το υπερπήδησε.

Πρόκειται για την ασφάλεια μας, σας παρακαλώ, ας κινηθεί ο Δήμος ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!

Κώστας Γκαζής
Ελευθερίου Βενιζέλου 2
Νέα Χαλκηδόνα

1 σχόλιο:

  1. Ίσως θα έπρεπε κ.Γκαζή να στείλετε αυτήν την επιστολή στους δημάρχους και στα μέλη των τωρινών δημοτικών συμβουλίων Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, καθώς και στους νεοεκλεγέντες του ενωμένου Καλλικρατικού δήμου.
    Ταυτόχρονα θα έπρεπε να στείλετε την επιστολή σας στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στον δήμο Ν.Ιωνίας αλλά και στον δήμο Αθηναίων.
    Και επειδή κανείς δεν θα σας βοηθήσει, ίσως θα ήταν σκόπιμο να καταλήξετε στον μοναδικό τρόπο που έχει μείνει στον Έλληνα πολίτη για να προσπαθεί να βγάλει μια άκρη με τα θέματα που τον απασχολούν: να πάτε σε μια εκπομπή στην Τηλεόραση, μεσημεριανή κατά προτίμηση. Έχει πέραση, όπως απέδειξαν οι τελευταίες εκλογές στον δήμο σας.
    Θα μπορούσατε εναλλακτικά να κλείσετε με ένα γάϊδαρο την οδό Χαλκίδος και να ειδοποιήσετε και πάλι τα ΜΜΜΕ για να αναμεταδώσουν το γεγονός.
    Άλλη λύση μάλλον δεν έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή