Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η δύσκολη ώρα του απολογισμού για το Όραμα Πόλης

Στις 8 το βράδυ θα συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του ΠΠΙΕΔ ο συνδυασμός Όραμα Πόλης υπό τον απερχόμενο Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρο Κόντο.

Τα στελέχη του συνδυασμού θα καταγράψουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αίτια της ήττας, και τον τελικό αποκλεισμό του συνδυασμού ήδη από τον α' γύρο.

Οι σημαντικότερες αιτίες που θα αναφερθούν από διάφορα στελέχη του συνδυασμού είναι τα εξής:
- Η μη κατάλληλη διαχείριση της -σωστής- απόφασης για αύξηση των ανταποδοτικών τελών, που έβλαψε επικοινωνιακά την προσπάθεια επανεκλογής.
- Η προεκλογική επιλογή να μην γίνουν περιφερειακές συγκεντρώσεις
- Η ελλιπής δραστηριότητα πολλών υποψηφίων του συνδυασμού
- Η υποτίμηση του συνδυασμού Καλημέρα Όμορφη Πόλη, τον οποίο η πλευρά Κόντου θεωρούσε τρίτο και έτσι, δεν έκανε ισχυρή επίθεση εναντίον του, προσβλέποντας στη δεύτερη Κυριακή
- Η ελλιπής παρουσία του ίδιου του Δημάρχου στις γειτονιές της πόλης κατά την τελευταία τετραετία.
- Η -εκ του αποτελέσματος- λανθασμένη πολιτική απέναντι σε σημαντικά στελέχη τα οποία στοιχήθηκαν στη Νέα Προοπτική.

Ασφαλώς θα είναι μια δύσκολη βραδιά για τα στελέχη του Οράματος Πόλης...

7 σχόλια:

  1. Σ2 (Σίγμα εις την δευτέραν)19 Νοεμβρίου 2010 στις 9:21 μ.μ.

    Από την μεταπολίτευση έως το 2006 οι δημοκρατικοί ψηφοφόροι στη Νέα Χαλκηδόνα εκφράστηκαν μέσα από τους συνδυασμούς της Δημοκρατικής Παράταξης.
    Η Νέα Δημοκρατία το 2006 με Δούρειο Ίππο τη Νέα Προοπτική και διαφορά 87 ψήφων άλωσε τη Νέα Χαλκηδόνα και πλάσαρε τα τοπικά στελέχη της στις διοικητικές θέσεις του Δήμου.
    Το ίδιο κατάφερε τώρα και στη Νέα Φιλαδέλφεια.
    Ο τεράστιος αριθμός άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων καθώς και η αποχή της δεύτερης Κυριακής των εκλογών πιστοποιεί το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι δεν είχαν συνδυασμό να ψηφίσουν .
    Ας αναλογιστούν οι κ.κ. Απόστολος Κακλαμάνης και της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ την τεράστια ευθύνη που φέρουν, με τα χιλιάδες sms που έστειλαν – όχι την πρώτη Κυριακή που ξέχασαν τον Σταύρο Κόντο, υποψήφιο με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ – αλλά τη δεύτερη Κυριακή για να δώσουν τη νίκη στη χήρα Γαιτανά - Αποστολάκη με αποτέλεσμα η Νέα Προοπτική να αλώσει και τη Νέα Φιλαδέλφεια.
    Η νέα Δημοτική Αρχή είναι διοίκηση μειοψηφίας στο εκλογικό σώμα, αφού το 52,50% που κατέγραψε δεν είναι ούτε επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αλλά ούτε επί των ψηφισάντων, αλλά επί των εγκύρων ψηφοδελτίων όπου καταφαίνεται η αντίδραση του εκλογικού σώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο Σ2 ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΠΟΥ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ ΘΑ ΕΠΙΑΝΕ ΤΟ 75% ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΛΩΘΗΚΑΝ Ή ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΧΑΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο "Γιώργος" βρήκε 1 εκατομμύριο ευρώ από τον Παπαμικρούλη και η δημαρχία του θα κλείσει με γύρω στις 700.000 ευρώ κερατιάτικα μείον.
    Μήπως να θυμηθούμε και πώς είχε φερθεί ο "Γιώργος" όταν ανήκε στον συνδυασμό του Παπαμικρούλη και αποφάσισε να αλλάξει πορεία χωρίς να παραιτηθεί, μπλοκάροντας τότε το έργο του στρατιωτικού εργοστασίου, παρότι είχε βρεθεί το απαραίτητο κονδύλι από κοινοτικούς πόρους για να γίνει από κάτω πάρκινγκ και από πάνω πλατεία και χώρος πρασίνου;
    Καλά να λέμε θεός σχωρέστον, αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας. Δεν έκαναν κανένα σπουδαίο έργο, απλά είχαν καλές δημόσιες σχέσεις. Έταξαν και πολλά σε πολλούς οι από κάτω του, ήδη διορίστηκαν και αρκετοί την περασμένη τετραετία... μην αγιοποιούμε πρόσωπα και πράγματα. Δεν είμαστε όλοι οι Χαλκηδονιώτες ευχαριστημένοι από την κατάσταση του δήμου μας επειδή φτιάχτηκε μια παιδική χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΛΛΑ ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ 63% ΑΠΟ ΤΗ ΧΗΡΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί ακριβώς είδατε Ανώνυμε των 2:35 μ.μ. να φτιάχνεται στο στρατιωτικό εργοστάσιο;
    Ένα πρόχειρο πατσαβούρεμα που και οι ίδιοι έχετε δηλώσει ότι είναι προσωρινό "συμμάζεμα", άρα όσα χρήματα δαπανήθηκαν πήγαν τζάμπα και βερεσέ. Αυτό το έργο έπρεπε και μπορούσε να έχει γίνει με σοβαρό και τελειωτικό τρόπο πριν απο 10+ χρόνια και να έχει λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα παρκαρίσματος στα υπόγειά του, δημιουργώντας και ένα κέντρο ζωής της πόλης στην επιφάνεια.
    Με αυτόν τον τρόπο που επιλέξατε, απλά σπαταλώνται χρήματα και χρόνος. Όπως γίνεται εξάλλου με όλα τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα, που φτιάχνονται και ξαναφτιάχνονται δεκάδες φορές, για να υπάρχει πάντα περιθώριο ψηφοθηρίας και κονόμας.
    Όσο για την πλατεία Κρήτης, μια χαρά πλατεία ήταν από την εποχή ακόμα της Τσαμουρά. Και όσο και αν ξαναφτιάχτηκε, τους επικίνδυνους "θαμώνες" της που απειλούν και κλέβουν τα παιδιά μας και φοβόμαστε να τα αφήσουμε να μαζεύονται εκεί, αυτούς δεν μπόρεσε κανείς να τους αντιμετωπίσει και να προστατέψει την ασφάλεια των παιδιών μας.
    Για τα ποσοστά των εκλογών, αφού επιμένετε, να το ξαναπούμε;
    Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ.
    ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ!
    ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΧΗΡΑ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ.
    ΑΠΛΑ ΑΠΕΙΧΕ, ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
    Μην νομίζετε ότι οι υπόλοιποι δεν έχουμε στόμα, μνήμη, μάτια και μυαλό, επειδή δεν μπαίνουμε συχνά στη διαδικασία να σχολιάζουμε τα χάλια των πόλεων και των αρχόντων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο είναι το κόστος της Πλατείας Κρήτης ανά τετραγωνικό μετρό μην μπορεί να μας το πει κανείς?
    Τι εννοείς φτιάχτηκε το Στρατιωτικό Εργοστάσιο ? το Γκαζόν?
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι ο κ Αποστολάκης όταν ανήκε στον συνδυασμό του Παπαμικρούλη και αποφάσισε να αλλάξει πορεία χωρίς να παραιτηθεί, μπλοκάροντας τότε το έργο του στρατιωτικού εργοστασίου, διότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ με την τσιμεντοποίηση και ήθελε χώρο Πρασίνου κλπ και ποια ήταν η τελευταία πρότασή του? Μια μεγάλη Κωλοτούμπα και πολύ χειρότερη από αυτή του κ. Παπαμικρούλη σε χώρους Πράσινου κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεταξύ Παπαμικρούλη και εκκλιπόντος δεν χωράει ουδεμία σύγκριση. Μακράν σοβαρότερος ο Παπαμικρούλης σε όλα του. Και μην ξεχνάμε ποτέ, ότι η Α' Κυριακή πριν 4 χρόνια έγραψε: Παπαμικρούλης 36%, Αποστολάκης 32% και μάλιστα μετά από 22 χρόνια. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή