Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Βαθιά αυτοκριτική στο Όραμα Πόλης

Υπάρχουν αυτοκριτικές "για τα μάτια". Υπάρχουν κι ειλικρινείς, βαθιές, λυτρωτικές αυτοκριτικές. Το Όραμα Πόλης του Σταύρου Κόντου, που συνεδριάζει ακόμα από τις 8 το βράδυ, επέλεξε να κάνει το δεύτερο είδος της αυτοκριτικής: Να τα πουν όλα, να τα "ρίξουν στο τραπέζι" και να βγουν δυνατότεροι.

Κυρίαρχο ρόλο σε όλες αυτές τις εξελίξεις παίζει ο ίδιος ο Κόντος, που ξεπερνάει πια το αρχικό σοκ από το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου.

Τέλος οι σκέψεις για παραιτήσεις (που δεν ήταν μία, αλλά τουλάχιστον δυο) μάλλον αναθεωρούνται μετά από πιο ψύχραιμη θεώρηση των πραγμάτων. Φαίνεται ότι οι εκλεγέντες θα πάνε όλοι μαζί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και θα δουν πώς και με ποιες διαδικασίες θα ξαναζητήσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.-

1 σχόλιο:

  1. Απογοητευμένος Χαλκηδονώτης23 Νοεμβρίου 2010 στις 6:54 μ.μ.

    ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΒΑΡΗ

    Ο Σταύρος Κόντος ας τολμήσει μια γενναία ειλικρινή αυτοκριτική και ας πάψει ωα αναζητά να βρει άλλους υπαίτιους για το εκλογικό του ναυάγιο.
    Καθόρισε με τους επικοινωνιολόγους του την προεκλογική του τακτική με όρους 2006. Το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Κόντου στη Νέα Χαλκηδόνα, ποιός το κατάρτισε και με τι κριτήρια. Γιατί αγνόησε βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κυρίως όσα στάθηκαν δίπλα στον Νίκο Παπαμικρούλη ως και σήμερα; Γιατί δεν τους έκανε ο ίδιος ούτε ένα τηλεφώνημα να τους ζητήσει να συμμετάσχουν στον συνδυασμό του; Ποιοί καλοθελητές τον εμπόδισαν; Τι φοβήθηκε; Οι ανώφελοι τακτικισμοί του με το βλέμμα στραμμένο στο 2ο γύρο τον άφησαν δυστυχώς τρίτο και τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους μετέωρους στον 2ο γύρο, που δεν είχαν τι να ψηφίσουν. Δεν είχε στα χέρια του δημοσκοπήσεις να δει που βρίσκεται και που βαδίζει; Αντιμετώπισε τη Νέα Χαλκηδόνα ως μακρινή επαρχία και στα δελτία τύπου που εξέδωσε αναφερόταν σε αυτή ως επισκέπτης. Διένειμε άστοχα τα πεπραγμένα της δημοτικής του θητείας στη Νέα Φιλαδέλφεια αντί για πρόγραμμα για τον νέο Δήμο. Στην κεντρική του ομιλία στις 5 Νοέμβρη ξέχασε ότι τον άκουγαν και Χαλκηδονιώτες που έφυγαν απογοητευμένοι, αφού επιδεικτικά τους αγνόησε.
    Τελικά κατάφερε να ψηφίσουν στον 2ο γύρο μόνο 48,69% των ψηφοφόρων με 4,35% άκυρα 5,52% λευκά και τη χήρα Αποστολάκη να επικρατεί με 51,50% επί των εγκύρων. Ας επανεξετάσει τώρα νηφάλια την καταστροφική προεκλογική του τακτική και ας αναλάβει τις ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή