Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ετσιθελικός αυταρχισμός

Πίσω, πολύ πίσω, στις πιο σκοτεινές ημέρες της δωδεκαετούς του θητείας ως Δημάρχου επιχειρεί να γυρίσει τα δημοτικά μας πράγματα ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παντελής Γρετζελιάς. Με μια πρωτοφανή του κίνηση, αποφαίνεται ότι η ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λειτουργία οίκων ανοχής ευθυγραμμίστηκε με τις δικές του επιδιώξεις, δηλαδή την έκοψε και την έραψε στα δικά του μέτρα. Όλοι όσοι
ήμασταν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο θυμόμαστε καλά ότι η πρότασή του για απόσταση τέτοιων επιχειρήσεων από Εκκλησίες και Σχολεία τουλάχιστον 450 μέτρων, έλαβε 14 ψήφους. Ζητήθηκε επανειλημμένως από τον κ. πρόεδρο να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Εκείνος, με το γνωστό δασκαλίστικο ύφος επιθεωρητού της δεκαετίας του '50, απευθυνόμενος σε πολίτες της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας και δημοσιογράφους (που του ζητούσαμε ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, δηλαδή να ανακοινώσει στο σώμα τα αποτελέσματα μιας ψηφοφορίας) απάντησε: "Ας προσέχατε". Απίστευτα πράγματα, που προσβάλλουν ευθέως το πολιτιστικό και δημοκρατικό κεκτημένο της πόλης μας κι εκθέτουν όλους, όσοι ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους του.

Στη συνέχεια, με σειρά αυθαιρεσιών μετράει τους 14 ως... 17! Συγκεκριμένα: Θεωρεί ως 15η ψήφο εκείνη του κ. Νίκου Παπανικολάου, ο οποίος όμως είπε ΞΕΚΑΘΑΡΑ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν ψηφίζει την ανάκληση της απόφασης που πήρε  το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας το Δεκέμβριο 2010. Πώς, λοιπόν, ο κ. Γρετζελιάς, προσμετρά τον κ. Παπανικολάου ως 15ο σε μια πρόταση που ξεκάθαρα περιλαμβάνει τη ανάκληση της παλαιάς απόφασης, μόνο ο ίδιος και οι απόψεις του περί Δημοκρατίας το γνωρίζουν.

Δεν αρκέστηκε, όμως, σε αυτά ο πολυπράγμων κ. Γρετζελιάς. Ακολούθως, για να πετύχει την ανατροπή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σκαρφίστηκε άλλο τέχνασμα: Ότι δηλαδή προσμετρώνται κανονικά οι δυο ψήφοι των προέδρων των τοπικών συμβουλίων Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας. Και για να "τεκμηριώσει" δήθεν, αυτή την απίστευτη ενέργεια, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για "τοπικό" θέμα. Στην πραγματικότητα, η ψήφος των δυο προέδρων είναι ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ και προσμετράται ΜΟΝΟ όταν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα τοπικού χαρακτήρα. Με την ερμηνεία Γρετζελιά, όλα τα θέματα που αφορούν στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα πρέπει να θεωρηθούν "τοπικά" και να προσμετράται η ψήφος των δυο προέδρων των τοπικών συμβουλίων,. Τότε, όμως, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ οι δυο πρόεδροι ΕΞΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ με τους δημοτικούς συμβούλους.

Κι αν του έλειπαν κι άλλες ψήφοι, θα σκαρφιζόταν κι άλλα παρόμοια τρικάκια. Ξαναφέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο -ποιος θα του πει "όχι";- και μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένου πουριτανισμού μεθοδεύει την αλλαγή της ψήφου του πρηγούμενου δημοτικού συμβουλίου. Ωραία Δημοκρατία! Επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία μέχρι να βγει το αποτέλεσμα που θέλει ο πρόεδρος. Έτσι θέλει, έτσι θα γίνει! Φυσικά όλο αυτό το σκηνικό επιβολής της θέλησης του ενός, θα τεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στην κρίση των δημοτικών συμβούλων, κυρίως εκείνων της πλειοψηφίας, οι οποίοι -όλοι μαζί σε σώμα κι ο καθένας ξεχωριστά- θα κληθούν να αποδείξουν εάν εκχωρούν την προσωπική πολιτική τους αξιοπρέπεια στις απίστευτες μεθοδεύσεις του σημερινού προέδρου του σώματος.

Τα τερτίπια του κυρίου Γρετζελιά η πόλη μας τα έχει ξεπεράσει ήδη από το 2002, όταν τον έστειλε ανεπίστρεπτα στην αντιπολίτευση. Σήμερα, επιχειρεί "από το παράθυρο" να μας ξαναθυμίσει ότι δεν άλλαξε καθόλου τα τελευταία εννέα χρόνια. Ως τώρα το πετυχαίνει κυρίως γιατί δεν υπάρχει πια ο Γιώργος Αποστολάκης, ο οποίος και χαλινάρι θα του έβαζε και θα τον περιόριζε στο περιθώριο, όπου τον έχει περιορίσει με την ψήφο της η πόλη μας.

Η τραγική απώλεια του Αποστολάκη έφερε τον κ. Γρετζελιά σε αυτή τη θέση. Η πόλη με υπομονή θα υποστεί αυτό το  φαινόμενο του "ετσιθελικού αυταρχισμού" που αναβίωσε ξαφνικά. Θα το υποστούμε ως τις επόμενες εκλογές, όταν θα καταδείξουμε μέσα από την κυρίαρχη ψήφο μας ότι η πόλη μας βρίσκεται για τα καλά στον 21ο αιώνα. Κι ότι οι εξυπνάδες και τα γινάτια, πρέπει να πάνε εκεί που ανήκουν: Στο παρελθόν.

19 σχόλια:

  1. Μπορεί να γινει και από τώρα αν οι σύμβουλοι της Ν.Προοπτικής δείξουν ότι έχουν προσωπικότητα και δεν είναι τσιράκια του. Και υπάρχουν πολλοί να το κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολύ νωρίτερα λέω εγω άμα ξυπνήσει η δήμαρχος γλάστρα και τον στείλει σπίτι του..αλλά που. Ξύπνα! Μη γίνει τίποτα χόντρο που θα ξεσηκώσει τον κόσμο και ξεφτιλιστείς τελείως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γίνεται Ο,ΤΙ θέλει ο Παντελής. Αυτός κόβει και ράβει όπως είπατε. Έχει βρει τη χήρα, η οποία δεν έχει ιδέα από αυτά, και την κάνει ό,τι θέλει. Αν δε, αναλογιστούμε ότι κουμάντο στα οικονομικά κάνει ο Μπόβος.. εμπρός πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ31 Μαΐου 2011 στις 10:45 π.μ.

    ΔΗΜΑΡΧΕΕΕ ΞΥΠΝΑΑΑ!

    ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ! ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ! ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΑΣΤΡΕΨΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΕ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ!

    ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φωνάξτε βρε παιδιά... μήπως και ακούσει η Δημαρχίνα και ξυπνήσει...

    Αλλά απορώ, οι συμβουλάτορές της στη δημαρχεία δεν της λένε κάτι;;;

    Τί είδους συμβουλές τις δίνουν...
    μη μιλάς για να μην μας πάρουν χαμπάρι;;;
    μη μιλάς γιατί θα χάσουμε τη δουλειά μας;;;

    ΑΠΟΡΩ !!!

    Λίγη τόλμη, λίγο τσαγανό... δεν υπάρχει;;;

    ΞΥΠΝΑ ΕΦΗ !!!

    Μας παίρνουνε την πόλη...


    Διώξτε το φίδι που βάλατε στο σπίτι μας...
    Διώξε τον Γρετζελιά... και θα δεις ότι αμέσως,
    όλα τα τσιράκια του θα γίνουνε κοτούλες...


    Κάνε κάτι Τώρα... πριν είναι αργά...

    Γ Ι Α Ο Λ Ο Υ Σ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KRIMA GIATI PSIFISAME TIN DESPINIDA PAPALOUKA.
    TO EXOUME METANIOSEI. PISTEYAME OTI MIA NEA KOPELA THA EKANE TIN DIAFORA, THA EIXE NEES APOPSIS KAI LOGIKI. TIFLOMENI KAI AYTI APO OTI TIS PASAROUNE H' APO KATI ALLO. LIPOUMASTE KAI PISTEUOUME NA MIN SINEXISEI SE AYTO TO MOTIVO. PROSEXE GIATI SE EIXAME SIMPATHISEI, OLOI STI PAREA, KAI ALLO PROSOPO DIXNEIS TELIKA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πώς και πώς περιμένουν κάποιοι να φύγει ο Πατερούλης, να κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά η Έφη και μετά να χτίσουν το πολιτικό τους μέλλον με ένα τεράστιο εμπόδιο λιγότερο.

    Γι' αυτό προσοχή στη δήμαρχο σε ότι κάνει γενικότερα και σε βάθος χρόνου, όχι μόνο με τον Παντελή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσους χιλιάδες συμπολίτες μας εκφράζεις, με αυτό το άρθρο καταπέλτη Διαμαντή.

    Αν ήμουν στη θέση του Γρετζελια ή θα ντρεπόμουν και θα υπέβαλα παραίτηση ή θα απαντούσα ,αν είχα κάτι να πω βέβαια. Που τσίπα???

    Όποιος ρίξει μια ματιά στα βιντεακια που κυκλοφορούν στα blogs από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μόνο αΐδια μπορεί να νιώσει για τον χαραχτήρα και τον τρόπο που «διήκει» - συμπεριφέρεται ο πρόεδρος το δημοτικού συμβουλίου.

    Ντροπή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγανακτισμένοι πολίτες της Ν.Φ να συγκεντρωθούμε με τις κατσαρόλες μας στη πλατεία, να κάνουμε κατάληψη με αίτημα να ξεκουμπιστεί επιτέλους ο Γρέντζελος από την πόλη μας.
    Είναι η τελευταία μας λύση.
    Πώς θα περάσουν άλλα τρία χρόνια θεέ μου?????
    ΕΦΙΑΛΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 1:54

    Συμφωνώ μαζί σου.

    Η ομορφιά δεν είναι χρυσός.

    Τώρα που βλέπει και κρίνει ο κόσμος από τον χαραχτήρα και τις πράξεις, η κυρία Παπαλουκά έσβησε από το πολιτικό σκηνικό της πολης μας.

    Θα πάρει μόνο την ψήφο του Γρετζελια, αν έχει μούτρα να ξανακατέβει σε εκλογές.

    Υ.Γ. Που να δείτε τη γνώμη έχουν στο ΠΑΣΟΚ για την κα Παπαλουκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί το λέτε ρε παιδιά μια χαρά κοπελίτσα είναι ομορφούλα τσαχπινούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχουν γνώση οι φύλακες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Αδημοσίευτο
    Αναφέρεστε σε συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλο και χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς πέραν της πολιτικής της δράσης. Αυτά, κόβονται. Σόρι. Γράψτε πολιτικά και θα αναρτηθούν, δόξη και τιμή. Τα έχουμε πει αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί μόνο η νεαρά Δημοτική Σύμβουλος ειναι φιλοδόξη; Υπάρχει και άλλη στην παραταξη του ηγέτη που θάβει δασκάλες για να είναι αρεστή και ονειρεύεται αντιδημαρχεία.
    Δυστυχώς περιμέναμε απο τους νέους συμβούλους
    φρέσκιες ιδέες και πρωτοπόρες συμπεριφορές
    αλλα δυστυχώς τράβηξαν το δρόμο που χάραξε ο ηγέτης. Κρίμα γιατί πιστέψαμε στους νέους,
    πως κάτι θα άλλαζε απο το κατεστημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. παιδιά μη το παιδεύετε.
    Ο παππούς δεν θα τόλμαγε να έκανε αυτά τα "μαγικά του", αν είχε απέναντι του Δημ. Συμβούλους με προσωπικότητα.
    Τους κάνει ότι θέλει.
    Τους έχει σαν lego και playmobil.

    Και αφού είναι έτσι, καλά κάνει.
    Δυστυχώς για όλους μας, σαν πολίτες εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ανώνυμο 9.41μμ &
    @Βλαχιώτη 11.25μμ

    Δεν έχετε καθόλου άδικο για τους "άλλους" ανύπαρκτους (=υποτακτικούς) Δημ.Συμβούλους...

    Αλλά μήπως είναι μόνο αυτοί ???

    Η Δημαρχίνα δηλαδή, τί είναι ???
    ... σχετική & αποφασιστική ???
    ... ή απλά υπάκουη ???
    ... για να μην πω μαριονέτα ???

    κ. Δημαρχίνα μας, ο Γρετζελιάς σε κάνει ότι θέλει...

    Αντέδρασε τώρα, κάντον στην άκρη για το καλό ΟΛΩΝ ΜΑΣ...

    ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ παιδιά έχω μια διαίσθηση:
    Αυτή η "πληγή της πόλης μας", κάτι μου λέει ότι θα φύγει νύχτα....
    Όσο κι αν προσπαθεί να επιβληθεί, πιστεύω ότι η εποχή της παντοδυναμίας του έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

    Η δε Δήμαρχος, αν το σκεφθεί λογικά και επειδή δεν έχει πολλές πιθανότητες να επανεκλεγεί, για την υστεροφημία της και μόνον και για να έχει ο Δήμος κάτι να την θυμάται και να την ευγνωμονεί, θα πρέπει να μεθοδεύσει την αποπομπή του όσο πιο γρήγορα γίνεται.

    Ο λαός θα την δοξάσει!
    Θα γραφτεί στην τοπική ιστορία, με χρυσά γράμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. και που λες Ευτυχία...
    Ευτυχία δεν είδαμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή