Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Δεν δηλώσατε ακόμα τον υπιυπαίθριό σας; Δεν πειράζει...

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τους ημιυπαίθριους, η υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου της τακτοποίησης. «Θα αξιολογήσουμε εάν θα δώσουμε παράταση, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντική προσέλευση των πολιτών», είπε. Στο θέμα των αυθαιρέτων η κα Μπιρμπίλη σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση η νομιμοποίηση για τα εξ' ολοκλήρου αυθαίρετα κτίσματα.

Η υπουργός ανέφερε ότι μέσα στο 2014 θα έχει λυθεί το θέμα της αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής. Ήδη έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ύψους 300 εκατ. ευρω, για την σταδιακή ολοκλήρωση των έργων. Το 2011 θα προκηρυχθούν τα έργα βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά, μάλιστα, ετοιμάζεται έκθεση για την κατάσταση της ποιότητας των υδάτων της χώρας, η οποία θα υποβληθεί εντός των επόμενων μηνών στο Εθνικό Συμβούλιο Υδάτων.

Επίσης εντός του 2011, θα υλοποιηθεί και το έργο κατάρτισης του Μητρώου Ταυτοτήτων των ακτών κολύμβησης. Στόχος αυτού θα είναι η καταγραφή όλων των πιθανών πηγών ρύπανσης, σε κάθε ακτή, αλλά και η καταλληλότητά τους για κολύμβηση. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε στον Ασωπό ποταμό. Προτεραιότητα έχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Έχουν δρομολογηθεί ήδη, πρόσθεσε η υπουργός, οι απαιτούμενες ενέργειες για την ασφαλή υδροδότηση των κατοίκων της περιοχής με καθαρό πόσιμο νερό Άλλες σημαντικές νέες δράσεις για το2011 είναι η διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας, η προώθηση της θαλάσσιας στρατηγικής και μέτρα ολοκληρωμένης διαχείρισης και περιβαλλοντικής προστασίας υποβαθμισμένων υδάτινων συστημάτων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου