Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Την Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με ενδιαφέροντα θέματα

Το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Φεβρουαρίου, στις 7.00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στο Πνευματικό Κέντρο της Φιλαδέλφειας (Τρυπιά 45). Τα θέματά του αφορούν κυρίως στα νέα δεδομένα του "Καλλικράτη", όπως η συγχώνευση Νομικών Προσώπων σε ένα κι η εκλογή της διοίκησής του, καθώς και οι προβλεπόμενες από
τον Καλλικράτη διαδικασίες που πρέπει να γίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης δου ενδιαφέροντα θέματα αφορούν στην εξέλιξη του προβλήματος με το πρώτο Δημοτικό Σχολείο (Κάκκαβα) καθώς και η δρομολόγηση εξελίξεων σχετικά με τα κτήρια της "Μπριτάνια" και "Βαμβακουργία" στην περιοχή Ειρήνης. Ελπίζουμε τα αυτονόητα να τελειώνουν γρήγορα χωρίς τριβές (για να έχει νόημα και η όποια διαφοροποίηση σε σοβαρά ζητήματα). Έτσι ίσως φύγουμε πριν τα... μεσάνυχτα από το Πνευματικό Κέντρο.

Αναλυτικά τα θέματατου μεθαυριανού Δημοτικού Συμβουλίου είναι τα εξής: 

1. Συγχώνευση Δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. των πρώην Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας και Σύσταση νέου Ν.Π.Δ.Δ. σύμφωνα με τα άρθρα 102 και 103 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης») με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Δράσεων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος».

2. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Προέδρου και Αντιπροέδρου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Δράσεων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος».

3. Ορισμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ιδρύματος με το όνομα «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και ορισμός θητείας.

4. Έγκριση αλλαγής της πηγής χρηματοδότησης της συναφθείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ο.Σ.Κ. Α.Ε. και Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για την εκτέλεση του έργου «Ενίσχυση-Αναδιαρρυθμίσεις υπάρχοντος διώροφου κτιρίου και προσθήκη νέων πτερύγων σχολικού συγκροτήματος 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας» και ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

5. Γνωμοδότηση επί της εισήγησης της Δ/νσης Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού για «Χαρακτηρισμό ή μη ως μνημείων των κτιριακών εγκαταστάσεων των πρώην εργοστασίων «Μπριτάνια» και «Βαμβακουργία» στη Ν. Φιλαδέλφεια».

6. Εισήγηση για έγκριση χορήγησης πρόσβασης του Δήμου στο Σύστημα ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank της Τράπεζας Πειραιώς.

7. Καθορισμός πιστωτικού ιδρύματος για έντοκη κατάθεση εσόδων του Δήμου και κατάργηση τραπεζικών λογαριασμών των συνενούμενων Δήμων.

8. Εισήγηση για ανάθεση σε Ορκωτό Ελεγκτή των Οικονομικών Καταστάσεων του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας για το 2010.

9. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Κατασκευή Αγωγών Σύνδεσης Διαφόρων Ακινήτων».

10. Έγκριση εκπόνησης συμπληρωματικών μελετών αποκατάστασης επάρκειας των υφιστάμενων συλλεκτήρων στα πλαίσια της Μελέτης Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας.

11. Έγκριση 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδων Νέων Εργασιών και 1ΟΥ Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών για το έργο: «Αναπλάσεις πλατειών, παιδικών χαρών Δ.Ν.Φ.», εργολάβος: Β. Γεωργαλής & Σια Ε.Ε.

12. Πρόσληψη Προσωπικού με Σύμβαση 8 μηνών για τις ανάγκες της Δ/νσης Καθαριότητας & Μηχανολογικού.

13. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων για τις Επιτροπές Παραλαβής Έργων έτους 2011.

14. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου ως Προέδρου Επιτροπής (για την εξέταση και γνωμοδότηση επί περιπτώσεων κοπής δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου)

15. Διαγραφή βεβαιωτικών καταλόγων 46/2010, 47/2010, 48/2010 και σύνταξη νέων σε αντικατάσταση των παλαιών.

16. Καθιέρωση εξαίρεσης εφαρμογής της πενθήμερης εργασίας και του κανονικού ωραρίου για τις υπηρεσίες της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, της Δ/νσης Καθαριότητας και Μηχανολογικού, της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών (Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης), της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας και της Δ/νσης Κ.Ε.Π.

17. Καθορισμός ωρών υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων του Δήμου που εκτελούν καθήκοντα Ληξιάρχου, για το έτος 2011.   

18. Καθορισμός ωρών υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλου του Δήμου που έχει οριστεί ως Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. και τηρεί πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για το έτος 2011.
19. Δωρεάν ταφή του απόρου Καλπάκη Γεωργίου.

7 σχόλια:

  1. trexte pedia -trexte, tha ginoun proslipseis poles malista. Kala, ton Konto ton katigorousan oti eixe poli kosmo stin kathariotita, tora pos ginetai 2 mines meta tis ekloges na theloume kosmo?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα γίνεται το προσυμβούλιο στο Π.Κ.Νέας Χαλκηδόνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τα ακίνητα που έχουν νοικιάσει κατά καιρούς οι βλακίστατοι πρώην Δήμαρχοι μας θα γίνει τίποτε?

    -2 όροφοι πάνω από την Pizza hut τεχνική υπηρεσία ΔΝΦ (sic) ΚΟΝΤΟΣ
    -όροφος στην πλατεία πάνω από γνωστό εσωρουχάδικο της πόλης ιδιοκτησίας δημοτικής συμβούλου της παράταξης Κόντου στεγάζει την ψυχολόγο του δήμου (θα βάλω τα κλάμματα) ΚΟΝΤΟΣ
    -ΚΑΠΗ δίπλα από την pizza hut με προκλητικά υψηλό νοίκι ιδιοκτησίας γνωστού παλαιού σουβλατζή δίπλα από την Κορτσόπιτα. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΝΤΟΣ
    - Παιγνιοθήκη στη Δεκελείας και αυτή στο νοίκι. ΚΟΝΤΟΣ
    και πολλά ακόμη (π.χ. ακίνητο πίσω από το 1ο γυμνάσιο κτλ κτλ)

    Ξενοικιάστε τα λοιπόν, βάλτε τις υπηρεσίες στο Δημαρχείο της Χαλκηδόνας που το έχουμε και το βλέπουμε τόσο καιρό και εξοικονομήστε χρήματα.
    Εκμεταλλευτείτε τη Στρούγκα, δίνετε 15-20 χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια. Γκρεμίστε τη Στρούγκα και φτιάξτε ένα κτίριο για τέτοιες υπηρεσίες του Δήμου με αυτά τα χρήματα, να μας μείνει και κάτι.
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ti na xipnisoun panoapo tin Pizza HUT evalan kai tin texniki ypiresia tis xalkidonas kai tin poleodomia.

    Esy xypna anonyme 11,36 dioti akoma proeklogika skeptese. Den se provlimatizei oti oute se 6 mines den tha mpoun sto Dimarxio tis Xalkidonas?

    Esy pou protineis na didete i voithia stous psixika pasxontes i telos panton se simpolites pou exoun an;agki. To KAPH pou na paei file? Mipos na klisei?

    Afta mpas kai xipniseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να κλείσουν όλα και ΚΑΠΗ και παιδικοί. Να φτιάχνουμε μόνο πεζοδρόμια και λακούβες για να έχουμε ποιότητα ζωής. Ακους εκεί να μοιράζουν φαγητό στους απόρους. Αίσχος. Ναρθει ο Κόντος να τα βάλει όλα στη θέση τους. Με τον Τομπι Γραμματέα του Δήμου και τον Κοπελούσο Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους τους άλλους στις θέσεις κλειδιά για να φτιάξουν αυτά που διέλυσαν επί 8 χρόνια. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλακίστατοι διαφωνώ… παμπόνηροι είναι το σωστό!

    Ορισμένα και όχι όλα σχετίζονται με βαθύτερα πάρε – δώσε…

    Για να μην τα ρίχνουμε όλα στον Κόντο, η φάμπρικα των ενοικιάσεων αντί κατασκευής νέου δημαρχείου, ανήκει στον Γρετζελιά!

    Οι άλλοι απλώς συνέχισαν…

    Το ακατάλληλο κτίριο στους Απομάχους που έγινε παιδικός σταθμός… ρώτα να μάθεις με ποιους συμβούλους σχετίζεται… πόσο νοικιάστηκε και πόσο θα ήταν λογικό να ενοικιαστεί όχι απλά τώρα, αλλά τότε που έγινε η μίσθωση!

    Εξαγγελίες για καινούριο δημαρχείο έκαναν όλοι τους! Αλλά κανείς δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια…

    Όταν οι ουρανοί χρημάτων ήταν ανοιχτοί και όλοι έφτιαχναν δημαρχιακά μέγαρα, ο Γρετζελιάς σπαταλούσε 1.500.000 ευρώ για να φτιάξει την λίμνη για να δουλεύει ο Κένταυρος και να έχει τζάμπα χώρο για προεκλογικές, πολιτικές, κομματικές και άλλες εκδηλώσεις…
    Γιατί νομίζεις οι τιμές του είναι πάντα ανεξέλεγκτες… από το δήμο!
    Γιατί δεν τον γκρεμίζουν αφού είναι παράνομη κατασκευή οι δήμαρχοι…
    Γιατί παραμένει ο ίδιος ενοικιαστής χωρίς να γίνεται διαγωνισμός;;;

    Οι σπατάλες που έχουν γίνει στο δήμο μας δημιουργώντας χρέη, δεν έχουν προηγούμενο!

    Το τρενάκι του Γρετζελιά που συνοδεύτηκε από ταξίδι στην Ιταλία με καμιά 30αριά ίσως και παραπάνω κολλητούς…
    Οι ατέλειωτοι τόνοι τσιμέντου, οι αμέτρητες ποσότητες τούβλων γιατί είναι διαφορετικό πράγμα πόσες πληρώσαμε και πόσες τοποθετήθηκαν… τα τεράστια έξοδα για υποδομές πολιτείας εντός του Άλσους, τα ταξίδια στην Αμερική, στην Κίνα, στην Τουρκία και σε άλλους πιο κοντινούς προορισμούς, το δήθεν σύστημα πυρόσβεσης, οι επενδύσεις με πέτρα που εκτός άλλων περιορίζουν το πεζοδρόμιο(Πατριάρχου Κων/νου) σε σημεία της περιμάνδρωσης του Άλσους που ήδη είχε στέρεα τσιμεντένια μάντρα, οι πλακοστρώσεις ακόμη και μέσα σε σπίτια κολλητών, οι δαπάνες για την παιδούπολη εντός του Άλσους κι αυτή, το κτίριο της δεξαμενής που έγινε ΠΠΙΕΔ 1.000.000 ευρώ, τι να πρωτομετρήσεις…

    Αν όμως άθροιζε κάποιος μόνο τα νοίκια που έχει πληρώσει ο δήμος όλα αυτά τα χρόνια, θα διαπίστωνε ότι ο δήμος μπορούσε, να έχει αγοράσει γη για δημαρχείο, να έχει χτίσει μεγαλύτερο αν ήθελε από της Χαλκηδόνας, και να το έχει εξοφλήσει!

    Σε ότι αφορά την «Στρούγκα» κανένα γκρέμισμα όσο δεν έχουν εκδώσει τουλάχιστον άδεια οικοδομής και δεν έχουν εξασφαλίσει τους πόρους για κατασκευή κτιρίου! Διαφορετικά το γκρέμισμα εξυπηρετεί μόνο στην έξωση της νεολαίας…

    Οι νέοι που είναι εκεί και προσπάθησε και ο Κόντος να τους βγάλει έξω… δεν πειράζουν κανέναν και συντηρούν μια χαρά το κτίριο…

    Ελπίζω επειδή το κείμενο σου έδειχνε αποκλειστικά Κόντο… να μην είναι προμήνυμα αδικαιολόγητου γκρεμίσματος της «Στρούγκας» γιατί όλοι θα βρεθούμε στο πλευρό της νεολαίας ακόμη κι αν δεν έχουμε περάσει ούτε απέξω…

    Δεν ξεχνάμε ότι το πρώτο δημοτικό στέκι νεολαίας εκεί που ήταν ο Λάμπουρας και σήμερα το Τσιπουράδικο, έγινε επί Σταματιάδη!
    Ο Γρετζελιάς μόλις έγινε δήμαρχος το κατήργησε!
    Χωρίς καμία διαδικασία το παρέδωσε στον γαμπρό του τότε αντιδημάρχου Χλαπάνα, να το δουλέψει!!! Μάλιστα ο ίδιος ο Χλαπάνας έκανε το γκαρσόνι εκείνη την πρώτη πρωτομαγιά! Και τέλος έγινε η αιτία να τσακωθούν, καθώς διαφώνησαν για κάποιες επισκευές στο κτίσμα που ήταν απαραίτητες για να δοθεί άδεια λειτουργίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες!
    Όπως κατάλαβες λειτουργούσε χωρίς άδεια…
    Μετά που τσακώθηκαν μεταξύ τους, ο Γρετζελιάς καθαίρεσε τον αντιδήμαρχο Χλαπάνα, έκανε τις επισκευές, το νοίκιασε σε ιδιώτες… και έκτοτε συνέχισε να νοικιάζεται… και να παραχωρείται δωρεάν σε περιπτώσεις όπως του Κένταυρου…
    Από τότε καμιά δημοτική αρχή δεν πήρε πρωτοβουλία να δώσει χώρο στους νέους να εκφραστούν όπως νομίζουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμο 09:05
    Συμφωνώ σε όσα λες, τα χρήματα που σπαταλήθηκαν τόσα χρόνια είναι πολλά και δεν γυρίζουν πίσω. Και για όσα λες το παρελθόν του Γρετζελιά το συνέχισαν με ιδιαίτερο ζήλο οι Αδαμόπουλος, Κόντος.

    @Xipnio μάλλον μόνο κατ' όνομα.
    -Βεβαίως και με προβληματίζει αυτό και περιμένω πότε θα συμβεί. Δεν χρειάζεται να λύσουμε εξίσωση με 5 αγνώστους για να διαπιστώσουμε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε ένα ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ κτίριο και όχι να σπαταλάμε χρήματα στον κάθενα που μας συμφέρει νοικιάζοντας το ακίνητο του.
    -Μπας και ξυπνήσεις θα σου αναφέρω ότι στους 2 ορόφους μόνο πάνω από την pizza hut έφυγε η interamerican διότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο ενοίκιο. Οι όροφοι παρέμειναν κλειστοί επί μεγάλο χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3ετία από ότι θυμάμαι και στη συνέχεια ήρθαν οι σωτήρες μας και τα νοίκιασαν. Αυτούς τους ορόφους που δεν τολμούσε καμία εταιρία να πλησιάσει και κανένας ιδιώτης λόγω του υψηλού ενοικίου και του στριφνού ιδιοκτήτη τους, ακριβώς αυτά πήγε και νοίκιασε η αρχή του τόπου. Αν εσένα σε ικανοποιεί αυτό και να πληρώνουμε ένα τσουβάλι λεφτά το μήνα τι να πώ. Μάλλον είσαι πολύ large.

    -όσον αφορά το ΚΑΠΗ ξύπνα και μάθε ότι το ενοίκιο το μήνα ξεπερνάει τα 7.000 ευρώ. Σε ένα κτίριο τίγγα στην πολεοδομική παράβαση που μέχρι τότε δεν θα έπαιρνε ποτέ ρεύμα. Πήρε όμως διότι φροντίσαμε και αυτό να το νοικιάσουμε.
    Δεν είπα να κλείσουν οι υπηρεσίες. Δεν με καταλαβαίνεις ή κάνεις ότι δεν με καταλαβαίνεις. Μίλησα για ιδιόκτητα κτίρια, μεταφορά υπηρεσιών (ΚΑΠΗ, παιγνιοθήκη) και απαλλαγή από το βραχνά του ενοικίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή