Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πόθεν έσχες και στην Αυτοδιοίκηση

Καθώς ο Καλλικράτης μας έχει βάλει σε μια νέα εποχή και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, είναι καλό να κάνουμε πράξη τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, δε νομίζετε; Άλλωστε όλοι οι Δήμοι υποχρεούνται να δημοσιοποιούν τις αποφάσεις τους, γιατί όχι και τα πόθεν έσχες των προσώπων που εξελέγησαν από τους πολίτες;

Υποχρέωση να αποδεικνύει το πόθεν έσχες του, θεωρούμε ότι
έχει κάθε δημόσιο πρόσωπο και της Αυτοδιοίκησης. Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, συνεργάτες, όλοι. Για να ξέρουμε πώς έβγαλαν όσα ξοδεύουν. Το πρώτο που πρέπει να εξετάσει κάθε υπεύθυνος δημότης είναι αν το επάγγελμα και τα όσα δηλώνει στην εφορία το δημόσιο πρόσωπο συνάδουν με το επίπεδο ζωής του (θυμόμαστε πρόσφατα παραδείγματα από την κεντρική πολιτική σκηνή, όπου γνωστά πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα και κυρίως από τα δυο κόμματα εξουσίας ζουν με τρόπο που δεν δικαιολογείται από την επαγγελματική ή τη γενικότερη οικονομική τους κατάσταση).

Γιατί στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα να μη γίνουμε πρωτοπόροι και σε κάτι; Να δημοσιοποιηθούν με πρωτοβουλία των εκλεγμένων τα πόθεν έσχες τους. Με δική τους πρωτοβουλία. Να τα στείλουν στις εφημερίδες και τα blogs της περιοχής. Εμείς, με χαρά θα τα λάβουμε και θα τα δημοσιεύσουμε με όλες τους τις λεπτομέρειες.

5 σχόλια:

  1. Edw kapoioi den exoun anartisei ta esoda kai ta eksoda tou proeklogikou tous agwna ws ofeilan apo to nomo, tha dimosiopoiisoun kai ta pothen esxes?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με την πρότασή σου Διαμαντή 100%. Αλλά όπως λέει κι ο από πάνω ούτε τα προεκλογικά έξοδα δεν έχουν αναρτήσει. Εκτός αυτού, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στις τελευταίες δημοτικές εκλογές δεν με πείθει ότι πρόκεται για ανθρώπους που θα δεχόντουσαν κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα , ομορφα, εδω ο Πανταλαρας εκανε 0 ΜΗΔΕΝ εξοδα για να βγει 1ος σε σταυρους.
    Ποσο χαζους μας περνανε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε των 1.34 μ.μ. η αλήθεια είναι ότι ο Παντελάρας είχε 1-2 όλες κι όλες διαφημιστικές καταχωρήσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η μία, όπως πολύ λογικό είναι, στους "Ορίζοντες". Κι έκανε και μία συγκέντρωση στον Κένταυρο (τη γνωστή που καπέλωσε το μακαρίτη το Γιώργο). Άλλα πράγματα δεν έκανε σε ό,τι αφορά την διαφημιστική του προβολή. Ένας άλλωστε που υπήρξε 12 έτη δήμαρχος, δεν είχε ανάγκη διαφήμισης, πόσο μάλλον ο Παντελάρας με τους φανατικούς εχθρούς αλλά και τους φανατικούς φίλους που έχει. Ας μην κάνουμε την τρίχα τριχιά.

    Οι πιο ακριβές καμπάνιες ήταν πρωτίστως του Τομπούλογλου και με μικρή διαφορά αυτή του Κόντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ton Kentabro tsampa toun ton edwsan?
    Ta fylladia tsampa tou ta tupwsan?

    O nomos einai nomos... estw ena tupiko poso eprepe na anartithei...

    Safws kaneis den ta exei balei ola... alla ena tupiko poso re paidi mou balto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή