Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Έντονη, αλλά πολιτισμένη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη

Τη γενική εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Μπόβος, που μίλησε για γενναία μείωση, ανακοίνωσε μείωση 20% στα ανταποδοτικά τέλη στη Νέα Φιλαδέλφεια και αύξηση 5,2% στα όρια του πληθωρισμού στη Νέα Χαλκηδόνα
Από την αντιπολίτευση μίλησε πρώτα ο Χ Τομπούλογλου, που τόνισε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει τη μείωση, παρά το ότι δεν έγινε προσπάθεια κατηγοριοποίησης για τους επαγγελματίες. Επίσης θα ψηφίσει και την αύξηση στη Νέα Χαλκηδόνα.
Στη συνέχεια μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Σταύρος Κόντος,που είπε ότι
όταν αύξησε τα δημοτικά τέλη το 2007 άλλη ήταν η πορεία της χώρας. Δέχτηκα πολλές επιθέσεις, πρόσθεσε ο κ. Κόντος, και σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν απόρροια αυτής μου της απόφασης. Τώρα δεν θα το ξαναέκανα, κατέληξε ο κ. Κόντος για να προσθέσει στο τέλος ότι η αύξηση του 2007 ήταν επιβεβλημένη, ωστόσο θα στηρίξει την πρόταση, αν και η εισήγηση ήταν πρόχειρη.
Ο κ. Β. Βαλασσάς απευθύνθηκε στην πλειοψηφία λέγοντας: επιτίθεστε στο εισόδημα του πολίτη, ενώ στη συνέχεια έκανε μια γενική πολιτική τοποθέτηση και καταψηφίζει την εισήγηση.
Τέλος ο κ. Μάλλιος είπε ότι διαφωνεί με την αύξηση 5,2% στη Χαλκηδόνα
Ακολούθως μίλησε ο αντιδήμαρχος κ. Κουτσάκης που είπε ότι η πλειοψηφία είναι πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, τόνισε ότι υπάρχει κοινωνική ανάγκη για τη μείωση και κατηγόρησε τον κ. Κόντο ότι χρησιμοποίησε αλλού χρήματα από ανταποδοτικά τέλη.
Ο κ. Γιάννης Τομπούλογλου που πήρε μετά το λόγο επικέντρωσε στην ασυνεννοησία μεταξύ των αντιδημάρχων και πρότεινε επιμέρους βελτιώσεις.
Η κ. Ρούλα Κοσμά ήταν η επόμενη που τοποθετήθηκε και τόνισε ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται δύσκολες αποφάσεις και είπε ότι έπρεπε η μείωση να είναι μεγαλύτερη.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Νίκος Παπανικολάου, η Ευτυχία Παπαλουκά, ο Γιώργος Παπακώστας, ο Ιερόθεος Καλόστος και η Βούλα Μαυράκη. Το θέμα έκλεισαν οι τέσσερις αντιδήμαρχοι Χωρινός, Μπόβος, Αγαγιώτου και Κουτσάκης.

13 σχόλια:

  1. Ama twra teleiwse h sizitisi gia ta teli kata tis 2:00 mporei kai na teleiwsei to DS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Κόντος έκανε την πιο τραγική εμφάνιση!
    Έχοντας αυξήσει τρελά τα ανταποδοτικά, τα τέλη νεκροταφείου και γενικά τέλη και δικαιώματα προσπαθούσε απεγνωσμένα να μην γίνουν μειώσεις!!!

    Δηλαδή αν δήλωνε δεξιός τι θα πρότεινε;;;

    Μάλλον έχουν δίκιο αυτοί που μιλάνε για το ρόλο που παίζουν κοντοβατίδηδες, κουβελοκύρκοι ευαγγελινοπουλάκηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aυτό το συμβούλιο είναι παρωδία!
    Ο έμπειρος... Χωρινός που αλλάζει τους συνδυασμούς σαν τα πουκάμισα, που έδωσε μάχη σαν αντιδήμαρχος καθαριότητας του Κόντου για να αυξηθούν τότε τα ανταποδοτικά 100%
    χτες ξιφουλκούσε υπέρ της μείωσης τους και καμάρωνε που λίγο πριν αυτομολήσει από τον συνδυασμό Κόντου για να πάει στου Αποστολάκη ζητούσε μείωση!
    Χτες φώναζε ότι δικαιωνόταν!!!
    Κάπως έτσι κι ο Κότσιρας τότε και χτες!
    Από κοντά κι ο φέρελπις… νεαρός Παΐδας που δεν ήταν βέβαια τότε σύμβουλος αλλά υποστήριζε στις συζητήσεις τις αυξήσεις!
    Nα μου θυμηθείτε ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι και οι τρεις σε άλλο συνδυασμό που φυσικά θα πηγαίνει για νίκη, και χωρίς καμιά ντροπή θα είναι ικανοί να κατηγορούν την σημερινή πλειοψηφία που μείωσε τα ανταποδοτικά με αποτέλεσμα να χρειάζονται αυξήσεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2.41
    Η φασιστική αντίληψη όσων επιχείρησαν χθες να δείξουν στην πόλη ότι δήμαρχος δεν είναι η Αποστολάκη αλλά ο Γρετζελιάς είναι προφανής. Μπαίνεις εδώ μέσα και λασπώνεις το Χωρινό, τον Κότσιρα και τον Παϊδα, γιατί δεν δέχτηκαν να ακολουθήσουν το Γρετζελιά στην ξεδιάντροπη επίδειξη δύναμης που επιχείρησε να κάνει. Και οι τρεις αυτοί στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και στήριξαν την επιλογή της Αποστολάκη, και μπράβο τους, είναι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί δεν φτύνουν εκεί που έγλειφαν. Το αφεντικό σου ο Γρετζελιάς θα μας πεις γιατί θέλει να ξεσκίσει τη δήμαρχο, την οποία ο ίδιος επέβαλε το Νοέμβριο; Ε, κολαούζε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντροφε ανώνυμε 2.51΄ τι χαρακτηρισμοί είναι αυτοί!
    Εσύ θα ψήφιζες δεξιό για συμπαραστάτη;;;
    Ή μήπως είσαι δεξιός και τα λες αυτά;
    Και πάντως δεν λασπώνω κανέναν ούτε έχω αφεντικά επειδή έγραψα την αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2.59
    Τώρα θυμηθήκατε τη δεξιά; το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο κόμμα για να κλείνεται στα στενά όρια του κυρίου Γρετζελιά. Άλλωστε αν είσαι ΠΑΣΟΚ θα ξέρεις ότι όποτε εκτέθηκε σε ψηφοφορίες κομματικά, ακόμα και όσο ήταν παντοδύναμος στη Φιλαδέλφεια, πάντα στο κίνημα πάτωνε. Όταν την επέλεγε τη Γαϊτανά σύντροφε δεν είδα ούτε εσένα ούτε αυτόν να σας ενοχλεί η δεξιά. Όταν η Γαϊτανά έκανε αντιδήμαρχο τον Κουτσάκη την Αγαγιώτου τον Χωρινό και τον Κότσιρα, πάλι δεν είδα κανέναν να λέει ότι μια δεξιά βάζει γύρω της στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τώρα σας έπιασε ο πόνος για το ΠΑΣΟΚ; Μια σέχτα είσαστε, δεν εκφράζετε το κίνημα στη Φιλαδέλφεια, πάρτο χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. megali niki, emeis pou menoume se spiti 100 tetragonikon kerdisame 38 euro to xrono!!!

    Thiamvos o Laikismos nikise kata kratos ton eksixronismo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 2:41 μμ
    ποιά είπατε ότι είναι Δήμαρχος?
    Από πότε είναι?

    Και εγώ γιατί νόμιζα ότι ο Γρετζελιάς είναι Δήμαρχος?
    Τόσο έξω πέφτω?

    Το "αφεντικό ο Γρετζελιάς"?
    Τον Γρετζελιά εσείς δεν τον βάλατε Πρόεδρο ΔΣ?
    Μόνος του μπήκε?

    Και ο Γρετζελιάς δεν είναι αυτός που επέλεξε σαν Νέα Δήμαρχο το κορίτσι?

    Πώς μπερδευτήκατε έτσι?
    Μπάχαλο το κάνατε το μαγαζί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 3.37
    Αν δεν ξέρεις ποια είναι δήμαρχος στη Φιλαδέλφεια, καλύτερα να μην ανακατεύεσαι. Αν νόμιζες ότι ο Γρετζελιάς είναι δήμαρχος, θα δοκιμάσεις πολύ έντονες απογοητεύσεις στο προσεχές διάστημα. Μπάχαλο το έκαναν το μαγαζί όσοι νομίζουν ότι είναι υπεράνω δημάρχων, υπεράνω λαού, υπεράνω όλων. Η σέχτα αυτή κι ο αρχηγός της θα πάνε αδιάβαστοι στις επόμενες εκλογές, ότι και να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ πάντως τη Δήμαρχο τη χαίρομαι. Μπορεί να μη μιλάει πολύ αλλά τον Γρετζελιά τον έδωσε χθες. Άσε που άκουσα ότι του ζήτησε να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδια τα πραγματα πανε μια χαρα.Ο Γρετζελιας δεν μπορεσε να κρατηθει αλλο και εδειξε τον πραγματικο του εαυτο.Μολις δεν του εκανε το χατηρι η δημαρχος αρχισε τους εκβιασμους διασπωντας την παραταξη του . Θα τους διαλυσει αυτος πιο γρηγορα απο οτι ηλπιζε ο Τομπουλογλου στα πιο τρελλα ονειρα του.
    Αυτους που δεν καταλαβαινω παντως ειναι οι Κανταρελολαζαριδηδες.. μεχρι χθες φανατικοι αντι-Γρετζελικοι και σημερα πρωτοπαλληκαρα του? τετοια κολοτουμπα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΝ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΗΡΩΑΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ. ΛΕΤΕ? ΜΑΚΑΡΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ανώνυμο 3:49 μμ
    από το στόμα σου και στου Γρετζελιά το αυτί.

    Θα περιμένω, και τότε θα της βγάλω το καπέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή