Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εμείς το ξέρουμε. Οι άλλοι; Μας αρέσει αυτή η εικόνα;

Είπα να γκρινιάξω σήμερα, μουντή μέρα, μουντός ουρανός, καθόλου ειδήσεις στο δρόμο της πόλης... Η πινακίδα είναι, όπως βλέπετε, ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο, στην καρδιά της πόλης. Εντάξει, εμείς οι ντόπιοι ξέρουμε ότι είναι η οδός Επταλόφου. Αν έλθει όμως κανένας που δεν
σουλατσάρει καθημερινά στον πεζόδρομο, θα καταλάβει ποιος δρόμος είναι; Ακόμα κι αν το καταλάβει, είναι εικόνα αυτή, και μάλιστα στο κέντρο της πόλης;

Φυσικά, δεν είναι απάντηση "να το καθαρίσει ο Δήμος". Εντάξει, ο Δήμος θα το καθαρίσει, αλλά μήπως η αισθητική της πόλης μας, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας; Εμείς δηλαδή είμαστε οι "μάγκες" που θα κολλάμε όποιο αυτοκόλητο θέλουμε οπουδήποτ, κι ο Δήμος θα τρέει σαν την ορντινάντζα μας στο κατόπι μας, για να καθαρίζει αυτά που εμείς ρυπαίνουμε;
Ας το σκεφτεί καθένας μόνος του...

10 σχόλια:

  1. Έχεις δει τις πινακίδες στην είσοδο της Νέας Χαλκηδόνας, είτε έρχεται κανείς από το ποτάμι, είτε έρχεται από την οδό Χαλκίδος;
    Έχουν χαθεί φίλοι μας αρκετές φορές, ιδίως όταν προσπαθούν να μπουν από το ποτάμι, καθώς είναι τελείως δυσανάγνωστες οι πινακίδες από τα μουτζουρώματα κάποιων που δεν έχουν συνείδηση σαν πολίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ,

    ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ (3) ΧΡΟΝΙΑ...

    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ !

    ΤΟΣΟ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ" ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε λες ρε Διαμαντή που οι μισές πινακίδες στη Φιλαδέλφεια έχουν κατά ανεξήγητο τρόπο πέσει τελείως ή γείρει; Τα αυτοκόλλητα κοιτάς; Γαμώ τις εργολαβίες μου γαμώ! Το αυτό φυσικά συμβαίνει και με πολλούς κάδους απορριμμάτων χρώματος κυπαρισσί. Άχρηστοι, καθ'ότι γυρισμένοι ανάποδα! Σώπα, κι ο Κουτσάκης το τσακάλι θα τα φκιάξει όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή ο Κόντος ούτε τις πινακίδες επισκεύασε, ούτε τους κάδους αντικατέστησε. Τότε κάναμε «την πάπια», πληρώναμε τα «απολύτως αναγκαία» δημοτικά τέλη και τώρα «τα ρίχνουμε» στον Κουτσάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επί Κόντου με αντιδήμαρχο πάλι Χωρινό τα παλιά καλαθάκια και οι πινακίδες που είχαν κλίση "πετάχτηκαν" για σίδερα... ακόμη και τα ολοκαίνουρια ατσαλάκωτα καλαθάκια για τα περιττώματα των σκυλιών που είχαν πάρει Αδαμόπουλος – Μαργαριτοπούλου, με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν λεφτά για σακούλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 12:51

    Για τις πινακίδες που γέρνουν, δεν φταίνε οι εργολάβοι. Εκείνοι ευθύνονται σε σοβαρές κακοτεχνίες, που προκαλούν ατυχήματα, αλλά όχι σε αυτά.
    Αυτά συμβαίνουν γιατί φορτηγά ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια ανενόχλητα και σταθμεύουν.
    Επίσης ομάδες νεαρών αλητών εκτονώνονται στις πινακίδες και τους κάδους.
    Και σε παρατήρηση ότι καταστρέφουν κάτι για το οποίο πληρώνουμε όλοι, η απάντηση του "παιδιού" είναι ότι και ο πατέρας του πληρώνει, άρα αισθάνεται συγκύριος της δημόσιας περιουσίας.
    Αυτή είναι η συμπεριφορά των "παιδιών" που αισθάνονται ότι ζουν σε μια κοινωνία στην οποία έχουν μόνο δικαιώματα.
    Ας τα καμαρώνουμε, λοιπόν. Και όταν, όπως στην Αμερική, έφηβοι θα γαζώνουν με αυτόματα τους συμμαθητές τους, θα τρέχουμε να βρούμε τι έφταιξε και φτάσαμε ως εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρω πως εντοπίζεις ειδικά στους νέους το πρόβλημα ανώνυμε 11.49΄!
    Έχω δει ανθρώπους κάθε ηλικίας να κολλάνε αυτοκόλλητα σε πινακίδες ως επαγγελματίες! Όταν ρώτησα έναν μεσήλικα μια φορά γιατί το κάνει μου είπε, ότι έχει εντολή από αυτόν που τον πληρώνει για να κάνει αυτή τη δουλειά!
    Επίσης ποιο πολλές φορές έχω δει φορτηγά να στραβώνουν πινακίδες για να μανουβράρουν ή παρκάρουν παρά χούλιγκανς βασικά σε παιχνίδια και στην διάρκεια επεισοδίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 6:10

    Η απάντησή μου αφορά σχόλιο που επισημαίνει το οτι οι πινακίδες πέφτουν και φταίνε οι εργολάβοι.
    Δύο φορές, έγινα μάρτυρας της καταστροφικής μανίας "παιδιών" της μετεφηβικής ηλικίας οι οποίοι στο διάβα τους έπαιρναν και κάτι μαζί τους.
    Και ταρακουνούσαν τις πινακίδες μέχρι να λυγίσουν.
    Το σχόλιό μου, ασφαλώς και δεν αφορά όλους τους νέους, αλλά εκείνους που επειδεικνύουν τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές.
    και δυστυχώς δεν είναι λίγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ό,τι αφορά στις πινακίδες που έχουν γείρει ή κρυφτεί η σήμανσή τους από αυτοκόλλητα, στους κάδους που έχουν αναποδογυρίσει και στις γυάλες δημοτικού φωτισμού που έχουν σπάσει ή πέσει, ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ισχύει και για τον Κόντο φυσικά) ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΚΟΣΤΟΥΣ. Όταν δίνουμε την αίσθηση στον κάθε πιτσιρικά, τον κάθε ασυνείδητο επαγγελματία, ή τον κάθε φορτηγατζή πως δεν θα του περνάει τελικά όταν αποφασίζει να καταστρέφει χωρίς λόγο και αιτία, περνάμε το μήνυμα πως η τάξη θα νικάει πάντα την αταξία όταν υπάρχει η βούληση. Υπάρχει όμως βούληση; Εδώ, δίνεται η εντύπωση, στη Φιλαδέλφεια ειδικά, πως γίνεται το έλα να δεις: κολονάκια ξηλώνονται επειδή δεν βολεύονται κάποιοι παρανομούντες (π.χ. οδός Αννέων), τα παρτέρια αντί οι κάδοι γεμάτα σκουπίδια, οι λάμπες δημοτικού φωτισμού σε σημαντικό ποσοστό εκτός λειτουργίας, οι ράμπες ΑΜΕΑ κατειλημμένες από αυτοκίνητα, όπως και πολλά πεζοδρόμια (ειδικά στη Χαλκηδόνα), δρόμοι ασφαλτοστρωμένοι που μοιάζουν μάλλον με χωμάτινοι (Ανακούς, Σαλαμίνος, Τράλλεων, Εθν.Αντιστάσεως, κομμάτια της Δεκελείας, Πίνδου πλησίον νεκροταφείου, κ.ά.).
    Μόνη λύση βρίσκω την 24ωρη (ΝΑΙ! 24ΩΡΗ!) παρουσία της δημοτικής αστυνομίας σε κάθε γωνιά του δήμου ώστε να βεβαιώνει χωρίς έλεος παραβάσεις που στο φινάλε υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για βελτίωση.
    Ο Κόντος κάτι επιχείρησε να κάνει στο θέμα της Πρωτομαγιάς μ'αυτό το αίσχος των μικροπωλητών και στο θέμα της στάθμευσης επί της Δεκελείας, αλλά αποδείχθηκε λίγος, αφού λύγισε γρήγορα. Ας δούμε με τους καινούριους τι πρέπει να περιμένουμε και το ξανασυζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Ανώνυμε 12:21

    Δυστυχώς το πρόβλημα αφορά όλο το λεκανοπέδιο (πιο σωστα, όλη τη χώρα) και όχι μόνο τη Φιλαδέλφεια.
    Είναι και αυτό ένα από τα αποτελέσματα του "τσαμπουκά" και της ανυπακοής. Δηλαδή η αίσθηση ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει.
    Θα συμφωνήσω ότι μόνη λύση είναι η αυστηρή αστυνόμευση και η επιβολή υψηλών προστίμων στους παρανομούντες. Αλλά, σιγά, μη μας ακούσει ο Τσίπρας.
    Το θέμα της Πρωτομαγιάς, είναι άλλο ενα θέμα στο οποίο ο Κόντος τα μούσκεψε. Χωρίς να ξέρει τι θέλει και πως θα το πετύχει, πήγε να καταργήσει τη ζωοπανήγυρη της πρωτομαγιάς, με αποτέλεσμα την πρώτη χρονιά να γίνει μπάχαλο και να μην πληρώσει κανένας τίποτα στο Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή