Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 θα εορταστεί φέτος στις 8 Φεβρουαρίου, σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο, από την Βραζιλία μέχρι την Ιαπωνία και από την Ισλανδία μέχρι την Κένυα.

Φέτος, το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Insafe 20προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στις «εικονικές ζωές» τους, και να ανακαλύψουν πώς ο αληθινός εαυτός τους βιώνει την
εικονική εμπειρία.

Στη σημερινή εποχή, παιδιά και νέοι ξοδεύουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής τους σε διαδικτυακές δραστηριότητες  που εκτείνονται από τα online παιγνίδια έως τη κοινωνική δικτύωση. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές έρχονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις που αφορούν την ιδιωτικότητα, την υπόληψη και την υγεία τους. Έτσι λοιπόν, ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί γύρω από το εξής σύνθημα:

«Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου την ζωή των άλλων.»
(«It's more than a game, it's your life!»)

Ο φετινός εορτασμός έχει ως στόχο να μεταδώσει μερικά μηνύματα - κλειδιά προς τους χρήστες του Διαδικτύου, μικρούς αλλά και μεγάλους:


  • Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από ένα avatar, ένα ψευδώνυμο ή ένα προφίλ. Κάτι τέτοιο δεν μας παρέχει ουδεμία ασπίδα ανωνυμίας ή προστασίας.
  • Οι πράξεις στην εικονική ζωή μας μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην πραγματική ζωή.

1 σχόλιο:

  1. Οπωσδήποτε, το να κρύβεται κανείς πίσω από την ανωνυμία λασπολογώντας και συκοφαντώντας αστήρικτα συνανθρώπους του είναι ανήθικο και καταδικαστέο.
    Σ'ένα Site όμως σαν και τούτο, όπου ο απλός πολίτης, έστω και ανώνυμα πάλι, σατιρίζει και κριτικάρει (λίγο έντονα πιθανώς) την πολιτική πραγματικότητα στο προάστειό μας, καλό είναι να διασφαλιστεί από τον διαχειριστή του BLOG η εχεμύθεια και το ανώνυμο των τοποθετήσεων, γιατί, εν τέλει, αυτό προάγει τη δημοκρατία, την ελεύθερη ανάπτυξη των ιδεών και τη συμμετοχή στα κοινά πράγματα, ΕΦΟΣΟΝ γνώμονας στον τρόπο διοίκησης των διοικούντων αποτελεί η ρήση "ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ".
    Καμία δήμαρχος και κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν κινδυνεύει να σπιλωθεί από δημοσιεύματα, αν προτεραιότητα στο έργο του αποτελεί το όφελος και το δίκαιο των πολιτών. Αν όμως, κάποιος εκ των άνω προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το αξίωμά του ως μέσον πλουτισμού του ιδίου ή ατόμων που το πλαισιώνουν, τότε αναπόφευκτος καθίσταται ο θόρυβος που θα ακολουθήσει μια τέτοια κατάσταση. Οι πολίτες οφείλουν να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά σε κατάφωρες παραβιάσεις της ιδιωτικότητας μέσα από τα BLOG,΄αλλά και στον δημιουργικό έλεγχο της εντόπιας εξουσίας (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης).
    Συγχαρητήρια στον κ. Διαμαντή Σεϊτανίδη για την πρωτοτυπία του εγχειρήματός του και για το ότι ρισκάρει παρέχοντας όμως τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης από όλους. Και αυτό στις μέρες μας είναι πολύ πολύ σημαντικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή