Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Χωρίς φορολογική ενημερότητα όσοι οφείλουν στους ΟΤΑ

H εφορία δεν θα χορηγεί φορολογική ενημερότητα και σε περίπτωση υπάρξης χρεών του φορολογούμενου προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
Αυτό, που προβλέπεται, μεταξύ άλλων, σε προσθήκη που κατατέθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σημαίνει ότι αν ο φορολογούμενος έχει να εισπράξει κάποιο ποσό από την εφορία ή να πάρει επιστροφή φόρου ενώ ταυτόχρονα έχει χρέος προς
τον δήμο του, τότε θα γίνεται συμψηφισμός.
Επίσης συνεπάγεται ότι δεν θα παίρνει ενημερότητα αν πρώτα δεν τακτοποιήσει την οφειλή του προς τον Δήμο.
Στην προσθήκη που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο προβλέπεται ακόμη ότι οι ΟΤΑ υποχρεωτικά θα διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις οφειλές που έχουν οι πολίτες προς αυτούς.

1 σχόλιο:

  1. Σπύρος Καβακόπουλος23 Μαρτίου 2011 στις 10:27 μ.μ.

    Και όταν ο δήμος σου χρωστά, για ποιο λόγο να μην γίνεται συμψηφισμός μ' αυτά που πρέπει να πληρώσεις σ' αυτόν. Τα δικά σου, δικά μου και τα δικά μου, δικά μου.
    Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα των ανικάνων και απλά φωνασκούντων, που ψηφίζουν τον καθρέπτη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή