Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μπακογιάννη: Ο Μολυβιάτης πίσω από τις wiki- αποκαλύψεις

Η Ντ. Μπακογιάννη "έδειξε" ως κεντρικό πρόσωπο των "καραμανλικών" στελεχών που, σύμφωνα με τηλεγράφημα των Wikileaks, όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής", συζητούσαν με την αμερικανική πρεσβεία δύο χρόνια πριν τη διαδοχή στη ΝΔ για το διάδοχο του Κώστα Καραμανλή τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.
Σε ερώτηση αν θεωρεί πως όλα αυτά ήταν εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε πως
δεν το γνωρίζει και συνέχισε: "Ξέρω ότι φαίνεται από το τηλεγράφημα που δημοσιεύεται ότι υπήρχε εν γνώσει ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη ΝΔ, η πρόθεση δύο χρόνια πριν -το ξέρανε φαίνεται ή ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία- οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου και αν ρωτάτε σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη".Υπαινιγμούς όμως άφησε και για τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή άλλο τηλεγράφημα από τα Wikileaks. Ανέφερε ότι σύμφωνα με το τηλεγράφημα το Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας σε συνάντησή του με τον βουλευτή κ. Σαμαρά του εξέφρασε τότε την ανησυχία του για το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών την κ. Ντόρα Μπακογιάννη προς τη Ρωσία και για την αγορά τεθωρακισμένων.
Πρόσθεσε επίσης πως το εν λόγω τηλεγράφημα αναφέρει πως ο κ. Σαμαράς του απάντησε ότι θα φροντίσει να πάει η πληροφορία στα αυτιά εκείνων που πρέπει. "Αναρωτήθηκα με ποιο θεσμικό ρόλο βουλευτής που δεν έχει καμία αρμοδιότητα διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που με την ψήφο του στήριξε", τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ευτυχής που τα κείμενα του Wikileaks βγαίνουν στη δημοσιότητα.
Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη, στα όσα είπε για το πρόσωπό του η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης που παραχώρησε.
"Το γαρ πολύ της θλίψεως....", σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μολυβιάτης, μιλώντας σε συνεργάτες του.
Το οικονομικό πρόγραμμα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας"
Οι δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας έγιναν κατά την παρουσίαση των βασικών σημείων της οικονομικής πρότασης του κόμματός της για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη μείωσης των κρατικών δαπανών και ενίσχυσης της ανάπτυξης και κατηγόρησε την κυβέρνηση είναι δέσμια "κρατικίστικης αντίληψης του ΠΑΣΟΚ" και πιέζει ασφυκτικά τον ιδιωτικό τομέα από τον οποίο μόνο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.
Τάχθηκε, μεταξύ άλλων, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων όλων των ΔΕΚΟ, ακόμα και του ΟΠΑΠ για τον οποίο είπε πως είναι μια διεφθαρμένη ιστορία. Επιπλέον πρότεινε τη μείωση της φορολογίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα καθώς και του ΦΠΑ σε βασικά είδη διαβίωσης.
"Χαμηλοί φόροι αλλά θα τους πληρώνουν όλοι", ήταν το μήνυμα που έστειλε, ενώ μίλησε επίσης για αξιοποίηση και, όπου είναι εφικτό, πώληση δημόσιας ακίνητης περιουσίας, για μείωση εισφορών εργαζομένων σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, μείωση της γραφειοκρατίας και καθιέρωση αυστηρών ποινών για τους φοροφυγάδες.
"Δεν μπορεί το τίμημα να το πληρώνει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος. Οι αποκρατικοποιήσεις να προχωρήσουν με στόχο περαιτέρω επενδύσεις", επεσήμανε χαρακτηρίζοντας "εφιάλτη" την ανεργία και σημειώνοντας πως οι απολυμένοι από τον ιδιωτικό τομέα "δεν είναι παιδιά άλλου θεού".
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης χαρακτήρισε "εγκληματίες" όσους κατά τη διάρκεια της κρίσης έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ενώ είπε πως είναι μείζονος σημασίας η πρόταση της για ψήφιση του σχεδίου ανάταξης της χώρας από 180 βουλευτές.
Επίσης επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι δεν έχει σχέση με το κόμμα που η ίδια υπηρέτησε. Είπε δε ότι δείχνει σωρευτικό έλλειμμα ευθύνης όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σηκώνουν το αντιμνημονιακό λάβαρο και έκανε λόγο για άκρατο λαϊκισμό αναφερόμενη στην εξαγγελία της ΝΔ για μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες, χωρίς θυσίες και σε αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε δύο χρόνια.

1 σχόλιο:

  1. Η Μπακογιάννη-Μητσοτάκη-Κούβελου παραπαίει ως φαίνεται, και ψάχνει αφορμή να την πέσει κάπου, για να κρύψει τη γύμνια και την αντιδημοφιλία της. Περαστικά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή