Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Ο Σπύρος Καβακόπουλος για την Ώρα της Γης (Α!)

Από τον κ. Σπύρο Καβακόπουλο λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσιο το παρακάτω κείμενο και τις φωτογραφίες που το συνοδεύουν.

Κύριε Σεϊτανίδη,
Σας στέλνω περισυνές φωτογραφίες που δείχνουν ότι την "Ημέρα της γης" ο δήμος Ν. Φιλαδέφλειας στις 5.30 το απόγευμα και ενώ ο ήλιος έλαμπε, άφηνε ανοιχτό μέρος του δημόσιου φωτισμού στην περιοχή "Ειρήνης" και στο δάσος.
Αν μπορείτε βάλτε τις στο blog, για να σωπάσουν οι συκοφάντες.
 
Με εκτίμηση
Σπύρος Καβακόπουλος
 
Το κείμενο που ακολουθεί είναι το σχετικό email που έστειλα πέρυσι, σε γνωστούς και φίλους:
 
 ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ
 
Σάββατο 27 Μαρτίου. Απόγευμα 6 παρά τέταρτο, 5 παρά (με την θερινή ώρα), βόλτα με το ποδήλατο στο δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι ακτίνες του ήλιου φωτεινές και δυνατές, ταυτόχρονα όμως ακτίνες που ίσα – ίσα τις διέκρινε κανείς, έριχναν τα ηλεκτρικά φώτα στην παιδική χαρά, γύρω στη λίμνη, στις δενδροστοιχίες πίσω από το ΚΚΕ. Μέχρι εκεί έφτασα.
 
Δυόμιση ώρες μετά, στις 8.30 το βραδάκι, είναι η «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ», ο δήμος σβήνει τα φώτα του δημαρχείου και δείχνει έμπρακτα στους δημότες  το ενδιαφέρον του για την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων.
 
Τα σχόλια δικά σας.
 
Με αφορμή την μικρή αυτή δημοτική σπατάλη, αξίζει να αναφέρω μια πολύ μεγαλύτερη. Σε πολλούς δρόμους, έχουν τοποθετηθεί δημοτικοί στύλοι φωτισμού με δύο άσπρες μπάλες ο καθένας. Οι στύλοι αυτοί φωτίζουν ταυτόχρονα με τον προϋπάρχοντα φωτισμό που είναι στις κολόνες της ΔΕΗ. Ο προϋπάρχων φωτισμός, είναι επαρκέστατος, αν κρίνω από τον δρόμο που κατοικώ, όπως και οι περισσότεροι της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου δεν υπάρχουν οι πρόσθετοι στύλοι. Ρωτώ λοιπόν τον Δήμαρχο και τους υπευθύνους. Αφού επιθυμούν να φωτίζεται ο δρόμος από τα φώτα που είναι αναρτημένα στους δημοτικούς στύλους γιατί δεν αδρανοποιούν τον προϋπάρχοντα φωτισμό, ώστε να μην γίνεται ενεργειακή και οικονομική σπατάλη; Γιατί μπορώ και το βλέπω εγώ όπως κι ο κάθε δημότης και δεν το βλέπει ο Δήμαρχος και όλοι άλλοι υπεύθυνοι;  Ένα συνεργείο χρειάζεται να ξεβιδώσει τις λάμπες από τους παλιούς στύλους κι αυτό είναι όλο. Χρειάζεται μελέτη της ΔΕΗ για να γίνει κάτι τέτοιο; 
 Καλό είναι το θεαθήναι κε δήμαρχε αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Αντίθετα το απλό και ειλικρινές ενδιαφέρον συμβάλει άμεσα στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ». 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου