Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Άντε πάλι συσκέψεις για τη φοροδιαφυγή...

Διευρυμένη υπουργική σύσκεψη με αντικείμενο το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνάντηση θα μετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοίδης.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής που αναμένεται να παρουσιασθεί αύριο, Πέμπτη του Πάσχα, σε συνέντευξη Τύπου, θα περιλαμβάνει σχέδιο δράσεων για την
καταστολή της φοροδιαφυγής, προτάσεις για θεσμικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και μέτρα για την αποτελεσματική και συντονισμένη λειτουργία των φορολογικών, δικαστικών και διωκτικών αρχών.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξεύρεση εσόδων 3,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2011 – 2014 μέσα από δράσεις που επικεντρώνονται:
-Στη σύλληψη φορολογητέας ύλης μέσω προγραμμάτων προληπτικών και τακτικών ελέγχων των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών.

-Στη σύλληψη φορολογητέας ύλης μέσω προγράμματος τεκμηρίων και πόθεν έσχες και εντοπισμού προσαυξήσεων περιουσίας που υποκρύπτουν αδήλωτα εισοδήματα.

-Στην ενίσχυση της φορολογικής συμμορφώσεως μέσω της παροχής υπηρεσιών ενημερώσεως και διευκολύνσεως προς τους φορολογούμενους.

-Στην εφαρμογή των κειμένων διατάξεων για την ποινική καταστολή της φοροδιαφυγής.

-Στη βελτίωση και επιτάχυνση της εισπραξιμότητας των βεβαιωθέντων εσόδων και ληξιπρόθεσμων οφειλών.

-Στη δημιουργία κριτηρίων για την επιλογή των προς έλεγχο υποθέσεων στα πεδία της φορολογίας.

-Στην ανάπτυξη τεχνικών ελέγχου για τους φορολογούμενους υψηλού κινδύνου καθώς και για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου