Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Λα Ρεπούμπλικα: Η Ελλάδα ξεπουλά τα κοσμήματά της!

«Βυθισμένη στα 325 δις χρέους και στο έλεος των κερδοσκόπων, η Ελλάδα αποφάσισε να παίξει το τελευταίο της χαρτί για να διασωθεί από το κραχ» αναφέρει μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα. «Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έβαλε πωλητήριο σε όλα τα κοσμήματα της χώρας: ιπποδρόμους και εταιρείες στοιχημάτων, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ακίνητη περιουσία, ακτές και νησιά. Ο στόχος είναι η συγκέντρωση 50 δις ευρώ τα οποία χρειάζεται απαραιτήτως προκειμένου να αποπληρώσει τους πιστωτές και να αποφύγει τη χρεοκοπία».
Παρατίθενται μάλιστα, δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου, οποίος
αναφέρει «δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Η κίνηση αυτή συνιστά την ύστατη λύση για να μην καταλήξουμε στο βάραθρο». Το δημοσίευμα πάντως αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου "δεν τρομοκρατείται από τις Κασσάνδρες" και αναφέρεται στις δηλώσεις του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
«Το πρόβλημα είναι πως οι Έλληνες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το πρόγραμμα λιτότητας. Ο δρόμος που ακολουθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση, γεμάτος εμπόδια λόγω της κερδοσκοπίας και της δυσαρέσκειας στο εσωτερικό της χώρας, στενεύει ολοένα και περισσότερο» επισημαίνει ο αρθρογράφος και τονίζει «ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαιώνει πως οι θυσίες, που αφορούν στο σύνολο των πολιτών, είναι απαραίτητες για τη διάσωση της χώρας, για να εκριζωθούν νοοτροπίες και να καταργηθούν προνόμια που οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση».
«Το μάρκετινγκ, όμως, δεν αρκεί», συνεχίζει το δημοσίευμα, «η δημοτικότητα του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πτώση τεσσάρων μονάδων και οι επαγγελματικές ενώσεις εξαπολύουν επίθεση». «Ο πραγματικός εχθρός του Παπανδρέου δεν είναι η δεξιά αντιπολίτευση - υπεύθυνη για την χρηματοοικονομική καταστροφή με τα δημοσιονομικά της τεχνάσματα η οποία δεν εξασφαλίζει ούτε μια ψήφο κατά τις δημοσκοπήσεις - ούτε και η αριστερά που εμφανίζεται κατακερματισμένη. Το πρόβλημα σχετίζεται με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος, καθώς η ΕΕ και το ΔΝΤ εγγυώνται χρήματα στην Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο 2012. Κατόπιν, η χώρα πρέπει να τα καταφέρει μόνη της, εκτός εάν υπάρξει νέα βοήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου