Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Παπανδρέου εναντίον ΠΑΣΟΚ για τα νέα μέτρα...

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον υπουργό κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου έχει αρχίσει. Εν όψει της νέας «καταιγίδας» η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ από σήμερα μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής θα επιδοθεί σε μια σειρά διαβουλεύσεων κορυφαίων οργάνων.
Το «γαϊτανάκι» θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι σήμερα όπου θα συνεδριάσει το πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον γραμματέα του εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.
Εκτός από τα μέλη του Συμβουλίου θα συμμετέχουν επίσης ο
υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Λούκα Κατσέλη και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να δοθεί μια πρώτη γεύση από τα επερχόμενα μέτρα, ενώ θα γίνει και μια προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων που αναμένονται.
Αύριο Παρασκευή θα συνεδριάσει στις 10 η ώρα το πρωί το υπουργικό Συμβούλιο, όπου και θα ανακοινωθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους τα νέα μέτρα. Στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και αμέσως μετά το πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Το παραπάνω πρόγραμμα κρίθηκε επιβεβλημένο μετά τη σύγκρουση του κ. Παπακωνσταντίνου με τους βουλευτές κατά τη διάρκεια του ΚΤΕ Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα. Οι διαθέσεις των βουλευτών δείχνουν να είναι περισσότερο άγριες από ποτέ, ενώ γκρίνια παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και μεταξύ των υπουργών.
Οι υπουργοί αντιδρούν στις κάθε είδους περικοπές του χαρτοφυλακίου τους και ως εκ τούτου πολλοί φοβούνται και αναμένουν κυβερνητικά στελέχη να ακολουθήσουν το παράδειγμα Λοβέρδου και να αφήσουν ακάλυπτο τον υπουργό Οικονομικών στην πρώτη ευκαιρία.
Το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι ιδιαίτερα βαρύ, όταν μάλιστα το Πάσχα απέχει μόλις μία εβδομάδα και οι βουλευτές ειδικά της επαρχίας θα το περάσουν στις περιφέρειές τους, εκεί όπου κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα τους περιμένουν απειλές για «σταύρωση».
Τέλος φαίνεται να αναζητείται φόρμουλα στο τι και πώς θα ειπωθεί στο αυριανό υπουργικό Συμβούλιο, όπου τα νέα μέτρα θα συγκεκριμενοποιηθούν. Ο στόχος είναι να αποφευχθούν νέες επιθέσεις και αμφισβητήσεις, οι οποίες όταν θα εκδηλωθούν δεν θα μπορεί να σώσει την κατάσταση καμία συμπτωματική απεργία των δημοσιογράφων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου