Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Στο τραπέζι όλες οι λύσεις για την Ελλάδα

Με «μαγικές συνταγές»  και με «φόρμουλες συνεννόησης», όπως … χλευάζουν τα αμερικανικά αλλά και αρκετά ευρωπαϊκά ΜΜΕ όταν αναφέρονται εσχάτως στις κινήσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ και λοιπών εμπλεκομένων με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, οι πολιτικοί ιθύνοντες της Ένωσης ψάχνουν να βρουν μια λύση στο καυτό, γι’ αυτούς, πρόβλημα της
Ελλάδας.

Ιδίως μετά τις εξελίξεις  σε πολιτικό επίπεδο στην Αθήνα, η  Κομισιόν πρωτίστως και οι Ευρωπαίοι  ηγέτες σε δεύτερο χρόνο, αναζητούν  μια φόρμουλα ώστε να μην βρεθούν  στα τέλη Ιουνίου, διάστημα στο οποίο  τελειώνει η ρευστότητα στην Αθήνα και πρέπει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου των … αρχικών 110 δις ευρώ, αντιμέτωποι με ένα «πιστωτικό γεγονός», με δυο λόγια με μια χώρα μέλος του ευρώ που δεν θα έχει … ούτε σέντς στα ταμεία και καμία διέξοδο στο να πληρώσει υποχρεώσεις εντός και εκτός συνόρων!
Γιούνκερ, Τρισέ, Σαρκοζί, Μέρκελ και λοιποί, αγωνιούν για  το οικοδόμημά τους, για την «ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη». Ο αδύναμος κρίκος της Ελλάδας ΠΡΕΠΕΙ να προστατευθεί.

Εξ’ ου και η εσπευσμένη συνάντηση του προέδρου του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, μεθαύριο Δευτέρα στο Παρίσι. Μια συνάντηση που έρχεται να συμπληρώσει αυτή της περασμένης Πέμπτης, μεταξύ του κυρίου Γιούνκερ και της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελας Μέρκελ. Στόχος να αποφασισθεί το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα, ιδίως υπό τις νέες, εξόχως αρνητικές και εξόχως πιεστικές συνθήκες.

Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι κατ’ ιδίας συνομιλίες θα πραγματοποιηθεί μια έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup , πιθανότατα στις 6 Ιουνίου, όπου και θα εξετασθεί πρωτίστως το πόρισμα της Τρόικας για την αξιολόγηση του Μαΐου, που επισήμως θα κρίνει εάν θα δοθεί η 5η δόση του δανείου στη χώρα μας και δευτερευόντως θα γίνει προσπάθεια να συγκερασθούν όλες οι διαφορετικές απόψεις και να καμφθούν οι αντιρρήσεις των κρατών που δημοσίως έχουν δηλώσει την απροθυμία τους να συνεισφέρουν περαιτέρω τους «ξεροκέφαλους Έλληνες»!

Δύσκολη η προσπάθεια συνεννόησης και συμβιβασμού, όμως οι κύριοι Γιούνκερ, Σαρκοζί, Τρισέ  και η κυρία Μέρκελ συμφωνούν  πως πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για την Ελλάδα ΠΡΙΝ από τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Ιουνίου. Τότε, όπως λέει και ο Όλι Ρεν, ο χρόνος θα έχει τελειώσει και οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν με το πιστόλι στον κρόταφο …

Και μιας και ο  λόγος για … πιστόλι, σήμερα η Wall Street Journal, σε ένα άρθρο της με εύγλωττο τίτλο: «Η ελληνική κρίση χρέους και τα παιχνίδια με τις λέξεις», βάλλει ευθέως κατά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων τις οποίες κατηγορεί πως αντί να αναλάβουν δράση για να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας προτιμούν να παίζουν με τις λέξεις και τους ορισμούς των εννοιών («ήπια αναδιάρθρωση», "reprofiling", «rollover»).

Και προβλέπει πως η ανοχή των κατόχων του ελληνικού χρέους, αλλά και των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων, εξαντλείται νωρίτερα απ’ ότι το … λεξιλόγιο των Ευρωπαίων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου