Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Οι Αγανακτισμένοι γέμισαν το Σύνταγμα- εγκλώβισαν βουλευτές

Οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες για ακόμα μία μέρα πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας. Τουλάχιστον 50.000 έδωσαν δυναμικό "παρών". Ομάδα πολιτών εγκλώβισαν βουλευτές που βρίσκονταν στο κοινοβούλιο. Για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση. Διαβάστε το χρονικό της ημέρας.
Για έβδομη συνεχή ημέρα οι ''Αγανακτισμένοι'' συγκεντρώθηκαν στην
πλατεία Συντάγματος πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια συνέχεια και συνέπεια διαδηλώσεων και μάλιστα χωρίς κομματικές σημαίες.
Η πλατεία και οι γύρω δρόμοι στην κυριολεξία πνίγηκαν από τον κόσμο. Πάνω από 50.000 κόσμου, μια πραγματική λαοθάλασσα, διαδήλωσαν και πάλι κατά του μνημονίου, της τρόικας, των μέτρων λιτότητας και της κυβερνητικής πολιτικής.
Με φόντο τη Βουλή, το πλήθος φώναζε συνθήματα κατά του πολιτικού κόσμου και έριχνε λέιζερ στα ανοικτά παράθυρα του κτιρίου. Οι διαδηλωτές, απτόητοι χωρίς κανένα σημάδι κόπωσης, συνέρρεαν κατά χιλιάδες, πιστοί στο ραντεβού των 6.
Λίγο μετά τις 22:00 περίπου 100 "Αγανακτισμένοι" πολίτες έκλεισαν τη Βασ. Σοφίας, όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος της Βουλής με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εντός του κτιρίου βουλευτές και δημοσιογράφοι.
Οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν από τον Εθνικό Κήπο ενώ οι συνοδοί τους έφυγαν από τη Βουλή με άδεια τα αυτοκίνητα, για να τους παραλάβουν από την Ηρώδου Αττικού.
Οι "Αγανακτισμένοι" ήταν πιο δραστήριοι και ευφάνταστοι από ποτέ, με τα συνθήματα να γίνονται ολοένα και πιο πρωτότυπα. Την τιμητική του είχε και πάλι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος με τα σχόλιά του εξόργισε το συγκεντρωμένο πλήθος.
Ελληνικές σημαίες, πανό με μηνύματα και τύμπανα έδωσαν τον παλμό σε μικρούς, μεγάλους, οικογένειες και νέους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονταν και αυτή την ημέρα στο Σύνταγμα.
Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος μίλησε στα Προπύλαια τονίζοντας ότι η λευτεριά κερδίζεται ενώ το πλήθος τον αποθέωσε, τραγουδώντας το "Ένα το χελιδόνι".
''Δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε'' φώναζε ρυθμικά το ξεσηκωμένο πλήθος. Οι πολίτες κατηγορούσαν τους πολιτικούς και κάλεσαν τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του. Απαιτούσαν για άλλη μια φορά να ακυρωθεί το μνημόνιο και να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα σε όσους ανήκουν.
Το κεντρικό σύνθημα ήταν και πάλι ''κλέφτες-κλέφτες'' και ακουγόταν συνέχεια από τα χείλη των πολιτών που εμμένουν στην απόφασή τους να παραμείνουν στην πλατεία για όσο χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου