Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων ανακοινώνονται σήμερα

Σε ανακοινώσεις για την κατάργηση και την συγχώνευση φορέων, οργανισμών και υπηρεσιών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα προχωρήσει σήμερα, Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος. Θα προηγηθεί συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή υπηρεσιών, η οποία θα
συνέλθει υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Σημειώνεται πως οι διαδικασίες για την κατάργηση και την συγχώνευση δημοσίων φορέων ξεκίνησαν ουσιαστικά τον Φεβρουάριο του 2010 και μέχρι σήμερα έχει υπάρξει μια πλήρης και αναλυτική καταγραφή των υπηρεσιών του Δημοσίου που κρίνονται ως «περιττές» ή «λιγότερο χρήσιμες».
Στο σχετικό κατάλογο της κυβέρνησης βρίσκονται αφενός επιχειρήσεις κοινής ωφελείας των οποίων το αντικείμενο εξέλειψε και θα πρέπει να κλείσουν, αφετέρου περιπτώσεις υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου με συναφές αντικείμενο και αρμοδιότητες που θα συγχωνευθούν προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και κυρίως περιστολή δαπανών.
Υπό το πρίσμα της αντιμετώπισης των παραπάνω προκλήσεων, η υλοποίηση του εγχειρήματος έχει διαχωριστεί σε τέσσερις διακριτές φάσεις.
Συγκεκριμένα:
  • Στη δημιουργία του κατάλληλου υπόβαθρου για την υλοποίηση του έργου, όπως ενδεικτικά η δημιουργία μητρώου φορέων του Δημοσίου, η συλλογή πρωτογενών δεδομένων σχετικά με τους φορείς για τους σκοπούς του έργου, η αποτύπωση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των φορέων, κλπ.
  • Στην απόκτηση τεχνογνωσίας από την πλευρά των εμπλεκόμενων φορέων, μέσω της υλοποίησης διαδικασιών συγχώνευσης ή και καταργήσεων επιλεγμένων ομάδων φορέων του Δημοσίου σε πιλοτική φάση.
  • Στην εκπόνηση «Οδικού Χάρτη» και των απαραίτητων εργαλείων για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος των συγχωνεύσεων – καταργήσεων.
  • Στη διενέργεια και την τεχνική υποστήριξη της διαδικασίας συγχώνευσης - κατάργησης για 20 ενδεικτικά ομάδες φορέων και την ανάπτυξη ειδικευμένου πληροφοριακού συστήματος για την παρακολούθηση του εγχειρήματος.
Η συγχώνευση – κατάργηση φορέων του Δημοσίου θα εκτείνεται χρονικά έως το 2015.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΛΙΑ ΝΑ ΤΑ συγΧΩΝΕΥΣΕΙ ΟΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή