Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Άποψη: Εκβιάζουν την Ελλάδα και η κυβέρνηση τους δίνει δουλειές;

Όλοι είδαμε τις λίστες αποκρατικοποιήσεων και τους Συμβούλους !
Οργανισμός Προγνώσεων Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ): Για την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης με το δημόσιο, καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του δημοσίου στον ΟΠΑΠ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Deutsche Bank AG London Branch και Εθνική Τράπεζα.

Κρατικά Λαχεία: Για την εισφορά σε εταιρεία που θα συσταθεί των δικαιωμάτων του δημοσίου επί των κρατικών λαχείων, καθώς και την αξιοποίηση της
συμμετοχής του δημοσίου στην εταιρία, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Credit Suisse και Eurobank EFG Equities. Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του δημοσίου στον ΟΔΙΕ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Εμπορική Τράπεζα και Credit Agricole.
Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του δημοσίου στην ΕΛΒΟ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Societe Generale – Γενική Finance.
Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι ΑΕ: Για ΜΩΡΕΑΣ, Νέας Οδός, Ολυμπιάς Οδός, Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου, Κεντρική Οδός, Γέφυρα και Αττικής Οδός, και Εγνατίας ΟδούErnst & Young, Rothschild & Sons LTD και Barclays Bank PLC.
Κοίτασμα Φυσικού Αερίου “Νότια Καβάλα”: HSBC Bank PLC και EFG Eurobank Equities.
Φάσμα Συχνοτήτων: Analysys Mason Limited και Aegis Systems LTD.
Ακίνητα: Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank EFG, Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, Εμπορική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τράπεζα Αττικής και Αγροτική Τράπεζα. Συντονίστρια του έργου θα είναι η Εθνική Τράπεζα.
Ελληνικό ΑΕ: Citigroup Global Markets Limited και Τράπεζα Πειραιώς και ο τεχνικός σύμβουλος Βarcelona Strategical Urban Systems, AIE.
4 Αεροσκάφη AIRBUS: Lazard.
Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ): ΟΣΕ καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ —- PWC.
Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ): UBS, Rothschild και Alpha Bank
Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ): KMPG.
Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ): Lazard
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ):  BNP Paribas και την Εθνική Τράπεζα
Που μοιράζουν τη δουλειά; Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα μα ολίγη από τους υπόλοιπους….
ΓΙΑΤΙ; διότι αυτοί – λένε- έχουν και τη μεγαλύτερη “έκθεση” σε Ελληνικά Ομόλογα !!
ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;
ΟΧΙ… τα περισσότερα Ομόλογα τα έχουμε εμείς!  Ε’ιτε άμεσα είτε, μας τα επέστρεψαν κουρεμένα ! Γι αυτό και το άρθο των Γερμανών…”σιγά τη χασούρα, άστους να χρεοκοπήσουν”
Αν είναι έτσι, ΓΙΑΤΙ τους δίνουμε δουλειές;
ΓΙΑΤΙ δεν βάζουμε και άλλους στο κόλπο;
Τι συμφέρον έχουμε σήμερα που μιλάμε με Γερμανούς/Γάλλους;
Εκβιαζόμαστε για τις δόσεις ΥΠΟΓΕΙΩΣ και δίνουμε δουλειές;
ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ;
Πάλι στο μονόδρομο των Δανειστών;
Π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου