Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Απίστευτη δήλωση Γιούνκερ

Με την έγκριση της νέας βοήθειας και τις αυστηρές προϋποθέσεις στις οποίες δεσμεύεται η Αθήνα, η «κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά» παραδέχεται ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό Focus που δημοσιεύτηκε την Κυριακή. O ίδιος υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα επωφελήθηκε επί χρόνια από την Ευρωζώνη αλλά «με δική της ευθύνη, κάποια πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου», λέγοντας πως για να
αποκατασταθεί η τάξη «οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως χρειάζεται μία συλλογική απάντηση».

Συγκεκριμένα, στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η ελληνική κρίση «είναι στο μεγαλύτερο μέρος της προϊόν εσφαλμένων χειρισμών της Αθήνας», λέγοντας πως μεταξύ 1999-2010 οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 106,6% «χωρίς ανάλογη οικονομική ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που έχει συμφωνηθεί, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε την πρότασή του για μια λύση στο πρότυπο της «Treuhand», που ανέλαβε πριν από 20 χρόνια την διαχείριση της ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας της Ανατολικής Γερμανίας.

Επισήμανε επίσης πως, καθώς οι ελληνικοί φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί «δεν λειτουργούν πλήρως», η Αθήνα έχει δηλώσει διατεθειμένη να δεχθεί «σχετική τεχνογνωσία με αποστολή εμπειρογνωμόνων» από όλη την Ευρωζώνη. «Δεν μπορεί να προσβάλει κανείς τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθήσει» ανέφερε ο Γιούνκερ.

«Το πακέτο θα φέρει τη λύση»

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι το πακέτο μέτρων «που συμφωνήθηκε με την Αθήνα θα οδηγήσει στη λύση του ελληνικού ζητήματος», λέγοντας επίσης πως η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακή ώθηση.

Για το τελευταίο, πρότεινε «την συνεισφορά επιχειρήσεων από άλλα μέρη της Ευρωζώνης» ενώ επανέλαβε τη θέση του πως οι Βρυξέλλες θα πρέπει να επανεξετάσουν τους κανόνες συγχρηματοδότησης αναπτυξιακών σχεδίων με τέτοιο τρόπο, ώστε «να δοθούν στην Ελλάδα τα μέσα για οικονομική ανάπτυξη, χωρίς όμως να χρειαστεί να επιβαρύνεται και η Αθήνα».
Όσον αφορά γενικότερα την στάση της Ευρώπης απέναντι στο ζήτημα, ο επικεφαλής του Eurogroup υπογραμμίζει πως «από τους Έλληνες χρειάζεται το μέγιστο της συνέπειας και από τους Ευρωπαίους το μέγιστο της αλληλεγγύης».
ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου