Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ο Σαμαράς και η πλατεία

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ηγέτης ενός μεγάλου λαϊκού κόμματος. Και το κόμμα αυτό είναι παρών, μέσα από τους ανθρώπους τους και τους ψηφοφόρους του στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις, Δεν τις οργανώνει, δεν τις καθοδηγεί, αλλά είναι εκεί. Γιατί εκεί είναι ο απλός, ο καθημαγμένος πολίτης. Εκεί χτυπά η καρδιά των εξελίξεων και
διαμορφώνεται η νέα κοινωνία. “Όσο υπάρχουν άνθρωποι που διαμαρτύρονται ειρηνικά και ακομμάτιστα, κρατώντας την Ελληνική σημαία, αυτό το θεωρώ ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Αλλά επειδή ακριβώς σεβόμαστε τον ειρηνικό και ακομμάτιστο χαρακτήρα του, αποφεύγουμε κινήσεις ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως προσπάθεια κομματικής οικειοποίησης ή πολιτικού «καπελώματος». Το πιο σημαντικό είναι να διατηρηθεί ο ειρηνικός και ακομμάτιστος χαρακτήρας της «πλατείας»…” δηλώνει ο Σαμαράς σε συνέντευξη του στην Real News. Ενώ την Πέμπτη, δήλωσε μεταξύ άλλων στην Βουλή απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου:

“Η Κυβέρνηση δεν μπόρεσε να προστατέψει το δικαίωμα των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, από τις ασχήμιες μιας χούφτας ατόμων, που δεν τολμούν να δείξουν το πρόσωπό τους. Γιατί είναι δική σας ευθύνη η εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και η ταυτόχρονη τήρηση των κανόνων της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον σας η προστασία και της Ασφαλείας και της Ελευθερίας των πολιτών. Κι εσείς αποτύχατε πανηγυρικά και στα δύο! Και να μη μιλήσω – καλύτερα να μη μιλήσω – για πολύ περίεργες σκηνές που είδαμε στις τηλεοράσεις μας. Που μυρίζουν κάτι χειρότερο από απλή ανικανότητα. Μυρίζουν παρακράτος.
Αυτή την ώρα δε θέλω να πω τίποτε περισσότερο, Όμως εσείς και ο αρμόδιος υπουργός σας, πρέπει να δώσετε, εδώ στη Βουλή, απαντήσεις για όσα έγιναν χθες. Γιατί, αν δεν μπορείτε να ελέγξετε μικρές ομάδων ελάχιστων κουκουλοφόρων, πώς θα  ελέγξετε το έλλειμμα και το χρέος της χώρας μας; Πώς θα διαπραγματευθείτε με τους δανειστές μας καλύτερους όρους;
Θα σας πω το ηπιότερο που μπορεί να  σας πει κανείς. Και ίσως το χειρότερο που μπορεί να ακούσει ένας πολιτικός: Είστε, τελικά, λίγοι! Πολύ λίγοι…Ο λαός το έχει αντιληφθεί ήδη. Και εσείς θα το καταλάβετε στις εκλογές!”
Δύο πράγματα πρέπει να κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ της εξουσίας και των μηχανισμών.
Πρώτον, ότι ο πολιτικός χρόνος έχει αλλάξει. Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν παίζει με τα παιχνίδια που στήνει το ΠΑΣΟΚ. Παράδειγμα: η συνήθης στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα φαινόμενα βίας. Ο Σαμαράς είπε ότι είναι δουλειά της κυβέρνησης να αφήσει τον κόσμο να μιλήσει με ασφάλεια, δημοκρατία, ελευθερία. Το ΚΚΕ δεν «τσίμπησε». Ακόμα και ο ΛΑΟΣ δεν έβαλε πλάτη στο αγαπημένο του παιχνίδι.
Δεύτερον, ότι ο Αντώνης αντιλαμβάνεται καλά το κοινωνικό γίγνεσθαι, και δη εν τω γεννάσθαι. Βλέπει ότι η κοινωνία έχει ξεκινήσει, ότι το ποτάμι της οργής δεν γυρίζει πίσω. Αλλά βλέπει και ότι κάποιοι προσπαθούν να το εκτρέψουν. Και το ξαναφέρνει στην κοίτη του.
Στηρίζει τον κόσμο που πηγαίνει «στις πλατείες με πρόθεση να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, κρατώντας ελληνικές σημαίες, βγάζοντας την ψυχή του, την αγωνία του, και όχι τα κομματικά πάθη».
Είναι τυχαίο ότι ο ίδιος κόσμος που χτυπήθηκε ανηλεώς την Τρίτη και την Τετάρτη, αναθάρρησε και την Πέμπτη ξαναγέμισε ειρηνικά το Σύνταγμα, ενώ τα ΜΑΤ ήταν “αρνάκια”; Δεν θα ήταν αλλιώς η κατάσταση αν (και) ο Σαμαράς έλεγε «το διάλειμμα τελείωσε, ωραία περάσαμε, τα κεφάλια μέσα»;
Ταυτόχρονα η φράση του Σαμαρά στον Παπουτσή (κατεξοχήν φυσιογνωμία ανθρώπου που γνωρίζει τους μηχανισμούς εξουσίας και τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ) πως «οι σκηνές που είδαμε είναι πολύ περίεργες, μυρίζουν παρακράτος», καλό είναι να ξαναδιαβαστεί από τους κυβερνητικούς. Δείχνει ότι η ΝΔ αρχίζει και καταλαβαίνει με ποιους πρέπει να τα βάλει για να αλλάξει την Ελλάδα. Σήμερα το παρακράτος «στεγάζεται» στο ΠΑΣΟΚ και στους υποστηρικτές του (π.χ. ΛΑΟΣ). Αν δεν το ξηλώσει η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, δεν θα είναι δύναμη ανανέωσης της κοινωνίας.
Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου