Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η κρίση δεν είναι (μόνο) ελληνική, είναι όντως πανευρωπαϊκή

Σε επίπεδο-ρεκόρ σκαρφαλώνουν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) επί των κρατικών ομολόγων σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία, ενώ η απόδοση των 10ετών ομολόγων στην Ιταλία αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2002, καθώς προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για
την εθελοντική μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης και ενώ ορισμένες κυβερνήσεις δείχνουν να συμβιβάζονται με την ιδέα μίας προσωρινής χρονικά, «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Τα 5ετή ελληνικά CDS κινούνται πάνω από τις 2.200 μονάδες, υποδηλώνοντας 85% πιθανότητες χρεοκοπίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το spread του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με το αντίστοιχο γερμανικό διευρύνθηκε στις 1.395 μονάδες, από 1.372 το πρωί, ενώ η απόδοση υποχώρησε ελαφρά στο 16,90% από 17,05%.

Σημειώνεται ότι ο τίτλος διαπραγματεύεται στο 55% περίπου της ονομαστικής αξίας, υποδηλώνοντας «κούρεμα« 45%.

Στο 2ετές ομόλογο, η απόδοση υποχώρησε στο 29,46% από το επίπεδο-ρεκόρ του 30,32% νωρίρερα την Παρασκευή.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια στην Πορτογαλία ανήλθαν στις 987,5 μονάδες (57% πιθανότητες για χρεοκοπία) και στις 883 μονάδες στην Ιρλανδία.

Οι ανησυχίες για μεταδόση της κρίσης από την υπεψρεωμένη ευρω-περιφέρεια στον πυρήνα της ζώνης του ευρώ αντανακλώνται στη μεγάλη άνοδο των αποδόσεων των ιταλικών κρατικών ομολόγων.

Το 10ετές ομόλογο αναφοράς εκτοξεύθηκε στο 5,27% (4,87% πριν από μία εβδομάδα), υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 1992.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου