Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ένας πολίτης απευθύνεται στον αντιδήμαρχο κ. Κουτσάκη με ανοικτή επιστολή

Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Κουτσάκη
κύριε Αντιδήμαρχε της Πολιτικής Προστασίας,
απευθύνομαι σε σας, μέσω αυτών των ΜΜΕ που λειτουργούν στην πόλη μας και δεν σας στέλνω επίσημη επιστολή με Πρωτόκολλο, γιατί είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα απαντήσετε, όπως γνωρίζω πολύ καλά ότι γίνεται και με άλλες επιστολές άλλων Δημοτών που απευθύνθηκαν επίσημα στο Δημαρχείο.
Πριν σας εκθέσω το θέμα που με απασχολεί, να σας
κάνω γνωστό ότι δικαιολογίες του τύπου, «δεν μπαίνω στο internet», δεν είναι αποδεκτές.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι σχεδόν όλα τα νέα παιδιά, που είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής σας μπαίνουν στο διαδίκτυο και μάλιστα παίρνουν μέρος στους διάλογους που αναπτύσσονται εδώ, σαν ανώνυμοι. Άρα ζητείστε τους να σας το τυπώσουν, ώστε να μπορέσετε να απαντήσετε.
Ισχυρισμοί επίσης, ότι δεν είστε υποχρεωμένος να απαντήσετε, πάλι δεν ισχύουν, διότι ακόμα και οι εισαγγελείς έχουν την υποχρέωση να ασκούν διώξεις για δημοσιεύματα που πέφτουν στην αντίληψη τους και αφορούν παράνομες πράξεις.
Στο θέμα μας λοιπόν.
Από τον μαντρότοιχο του πρώην Ζωολογικού κήπου φαίνεται ότι έχετε στην κυριότητα σας, μια υδατοδεξαμενή που με το μάτι μου, κρίνω ότι χωράει 10 ή 20 τόνους νερό. Ρωτώντας κάποιους Δημοτικούς Υπαλλήλους, πληροφορήθηκα ότι αυτή βρίσκεται στην ίδια θέση εδώ και περίπου 2 χρόνια. Την παραχώρησε στον Δήμο μας, η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, για να τοποθετηθεί μέσα στο άλσος, να γεμίσει νερό, ώστε όταν την χρειαστεί Πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ., ή το Πυροσβεστικό όχημα του Δήμου μας να το κάνει, παρά να τρέχουν να γεμίσουν νερό από κρουνό που βρίσκεται στην πόλη.
Μιλάμε δηλαδή για την αντιπυρική προστασία του δάσους μας.
Κάτι πολύ σοβαρό, φαντάζομαι, ότι συμφωνείτε.
Εδώ λοιπόν και 7 μήνες είστε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας.
Παρακαλώ βρέστε μου μια πειστική απάντηση.
Γιατί δεν την τοποθετείτε για να χρησιμοποιηθεί έτσι όπως πρέπει?
Γιατί δεν φροντίζετε για την παθητική τουλάχιστον Δασοπροστασία του άλσους μας?
Σας ερωτώ, διότι σε αυτό το άλσος έχουμε όλοι μας ίσα δικαιώματα.
Σαν πολίτης λοιπόν που ένα κομμάτι του, μου ανήκει, πέστε μου σας παρακαλώ, γιατί δεν εκτελείτε τα καθήκοντα σας?
Βρισκόμαστε ήδη στον 3ο μήνα της αντιπυρικής περιόδου. Ο Νόμος περί Δασοπροστασίας, σας υποχρεώνει να κάνετε ορισμένες ενέργειες.
Γιατί δεν τις εκτελείτε?
Περιμένω απάντηση από σας.
Αν δεν «καταδεχτείτε» να μου απαντήσετε, θα περιμένω από κάποιον άλλον της Διοίκησης.
Αν κανείς δεν μου απαντήσει πειστικά, τότε θα είστε άξιοι της τύχης σας, διότι σε περίπτωση που το άλσος πάθει κάτι από την αμέλεια σας, τότε θα είμαι ο 1ος που θα έρθει να καταθέσει εναντίον σας, και όχι μόνο.
Ευελπιστώ για μια υπεύθυνη απάντηση
Βλαχιώτης Β.

3 σχόλια:

  1. Εξωγήινος νοσταλγός7 Ιουλίου 2011 στις 11:33 μ.μ.

    Πολύ λογική η επιστολή σας κ.Βλαχιώτη.
    Αν δεν απαντήσει ο κ.Κουτσάκης, τότε καλύτερα να ενημερώσετε τον πρόεδρο των "φίλων του δάσους" κ.Τσερπάνη αν και γνωρίζουμε όλοι ότι είναι πρόεδρος ενός συλλόγου της πλάκας και να δούμε τι θα πράξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗΣ9 Ιουλίου 2011 στις 4:09 μ.μ.

    ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΣΑΚΗ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΒΡΟΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ;ΑΝ ΝΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΝΕΤ ΕΔΩΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΕΣΣΑΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ;ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιχαλης Κουτσακης11 Ιουλίου 2011 στις 3:50 μ.μ.

    Κ. Βλαχιώτη ,

    Αρχικά σας επισημαίνω ότι σωστότερο θα ήταν να αποστείλετε την επιστολή σας απευθυνόμενος σε μένα προσωπικά και επίσημα, με αρ πρωτοκόλλου, να έχω στη διάθεση μου τα στοιχεία σας (αρ. τηλεφώνου και διεύθυνση) , ώστε να θεωρήσω την επιστολή σας επώνυμη και έγκυρη.
    Έχετε στείλει σε εμένα προσωπικά κάποια επιστολή στην οποία δεν έχω ανταποκριθεί: Δεν νομίζω. Παρόλα αυτά σας απαντώ.

    Η δεξαμενή στην οποία αναφέρεστε, πράγματι, υπάρχει εδώ και 2 χρόνια.
    Δεν μπορει όμως να χρησιμοποιηθει, διοτι στο σημειο αυτό πρεπει να δημιουργιθει μια υπερυψωμενη βαση και να τοποθετηθει υδατοδεξαμενή, ώστε να έρχονται τα πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να ανεφοδιάζονται. Η κατασκευή όμως της εν λόγο βασης απαγορεύεται διότι πρόκειται για δασική περιοχή.

    Την παρούσα στιγμή, υπάρχουν 45 πυροσβεστικές φωλιές, κρουνοί μέσα στο δάσος, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πυρόσβεση και τον ανεφοδιασμό των οχημάτων. Υπάρχουν επίσης 4 διαθέσιμες γεμάτες υδροφόρες.

    Όσο για την πυροπροστασία, ήδη έχει γίνει η αποψίλωση του άλσους και των κοινοχρήστων χώρων του δήμου.

    Ότι μας υποχρεώνει η δασοπροστασία κατά την αντιπυρική περίοδο, προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε, να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο. Κάθε βράδυ τα 79 κανόνια από της 2:00 – 5:00 πμ ραντίζουν όλο το άλσος και είναι έτοιμα , όπως και οι πυροσβεστικές φωλιές για να τεθούν σε λειτουργία ανά πασά στιγμή.

    Με εκτίμηση ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της πολιτικής προστασίας

    Μιχάλης Κουτσάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή