Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Δυο παράλληλοι κόσμοι...

Όταν το μεσημέρι της Τετάρτης καιγόταν η Αθήνα ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε μπάνιο στην Αστέρα της Βουλιαγμένης. Και μετά πήγε στο γυμναστήριο. Και την Πέμπτη, αντί να έρθει στη Βουλή, πήγε στη «Σμαράγδα» στην Πεύκη για ψαρικά. Πέρασε δηλαδή δύο
ήσυχα μεσημέρια, γυμνάσθηκε, δροσίσθηκε, απόλαυσε φαγητό – ίσως έφαγε και παντεσπάνι.
Δεν είναι (μόνο) ο Γιώργος «αλλού». Είναι και το ΠΑΣΟΚ. Η μετατροπή ενός λαϊκού κόμματος σε κόμμα – μηχανισμός εξουσίας (με χαρακτηριστικά Μεξικού) έχει ως αποτέλεσμα την λειτουργία του στο κενό, στο δικό τους κόσμο. Έτσι η κρίση των τελευταίων 20 ημερών (ανασχηματισμοί, παραιτήσεις, ψηφοφορίες, καταψηφίσεις κ.λπ.) λύθηκε με την ανακατανομή της εξουσίας στο πλαίσιο των εσωτερικών ισορροπιών του κόμματος (ο ΓΑΠ πρωθυπουργός, ο Βενιζέλος νούμερο «υπερδύο», οι άλλοι δελφίνοι να περιμένουν ριγμένοι, οι βουλευτές που φώναζαν πειθάρχησαν όταν ο ηγέτης τους πήρε αυτά που ήθελε).
Όμως το πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα δεν ήταν οι εσωτερικοί συσχετισμοί της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες χειροτέρευσαν. Η ασκούμενη πολιτική επενδύθηκε με μπόλικη αστυνομική βία με εμφανή την ύπαρξη παρακρατικών δυνάμεων. Για λίγες ημέρες δημιουργήθηκαν συνθήκες κοινωνικής και πολιτικής ανωμαλίας.
Το κυριότερο όμως είναι ότι η καθημερινότητα του πολίτη δεν συμπεριλαμβάνει κανένα από τα στοιχεία που είδαμε ότι αφορούν την καθημερινότητα του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών βουλευτών. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα, που αγγίζει τα όρια της διαβίωσης («λεφτά δεν υπάρχουν» που θα έλεγε ο Γιώργος), την στιγμή που οι εκπρόσωποί τους στη Βουλή χαράσσουν «μεγαλόπνοες» πολιτικές και ασκούνται στην ανάπτυξη γενικοτήτων ως δήθεν στρατηγικές ανάπτυξης και οράματος για την Ελλάδα του μέλλοντος.
Πρόκειται για δύο ασύμπτωτες πορείες. Αυτή είναι μία ιστορική πολιτική αντίφαση που θα την λύσουν μόνο οι κάλπες.
Κ. Βολεμένος

4 σχόλια:

  1. Μα τι συζητάμε τώρα!
    Μαζί κάνουμε μπάνια, μαζί τρώμε όλοι την ίδια ώρα...
    Όλοι πληρώνουμε την παραλία την ομπρέλα και τον καφέ από την τσέπη μας. Εμείς στις παραλίες κι εμείς στον Αστέρα για τον Γιωργάκη που δεν χάνει ευκαιρία να μας δηλώνει ότι πονάει κι υποφέρει το ίδιο με μας αλλά βεβαίως σώζει... την πατρίδα παρά την θέληση μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΟΥΛ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ,
    Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΡΟΥΛΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ RESTAURANT DIONYSOS, ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ,
    ΠΑΡΕΑ ΜΕ 200 ΤΟΥ ΣΙΝΑΦΙΟΥ ΤΟΥ...
    ΞΕΚΟΚΚΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑΠΕΙΝΑ ΨΑΡΙΚΑ ΚΙ ΦΤΩΧΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ!
    ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΕΘΕΑΘΗ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΕΞΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑΣ...
    ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Σεϊτανίδη, παιδιά, δε θα το πιστέψετε...

    Είμαι Hong Kong για δουλειά από χθες (2/7).

    Σήμερα το απόγευμα (19.30 HKT), έπινα τον καφέ μου και έκανα surfing στα ελληνικά sites & blogs για ειδήσεις (στο cafe-bar του Ibis Hotel, όπου έμενα).

    Κάποια στιγμή χτύπησε το κινητό μου (η γυναίκα μου... τα γνωστά... πως πάει; τι κάνεις;).

    Ακούει λοιπόν ένας κύριος που καθόταν σε διπλανό τραπέζι, και μόλις τελείωσα το τηλεφώνημα έρχεται και μου πιάνει την κουβέντα.

    Ήταν Έλληνας έμπορος με κατάστημα στην Kowloon area του Hong Kong.

    Με τα πολλά... καταλήξαμε να κοιτάμε μαζί την ΑΛΗΘΕΙΑ και φτάσαμε στο συγκεκριμένο post.

    Όταν λοιπόν του εξήγησα το σχόλιο του 2ου Ανώνυμου, μου είπε το "κορυφαίο" (δεν πάει το μυαλό σας με τίποτα)...

    Γνώριζε τον Χάρη !

    Μου είπε πολλά και διάφορα, για τη γνωριμία τους, και τελικά μου αποκάλυψε... πως αν και του αρέσουν τα ψαρικά (που λέει ο 2ος ανώνυμος) προτιμάει το κρέας, το οποίο μάλιστα το τρώει "au bleu" προς "premières" και έχει ιδιαίτερη αδυναμία σε Tournedos Rossini.

    Μου είπε κι άλλα... που ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή