Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Η νέα Σύνοδος Κορυφής δείχνει το μέγεθος της κρίσης

Σύνοδο Κορυφής με θέμα την κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα πραγματοποιήσουν οι ηγέτες της ΕΕ την Παρασκευή, σύμφωνα με ανώτατο ευρωπαίο διπλωμάτη, δηλώσεις του οποίου επικαλείται το Reuters. «Θα πραγματοποιηθεί άλλη μια Σύνοδος αυτή την Παρασκευή», δήλωσε ο διπλωμάτης ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αλλοι διπλωμάτες ανέφεραν στο
πρακτορείο ότι η ημερομηνία είναι ακόμη υπό συζήτηση. H διαρροή περί έκτακτης συνόδου κορυφής των ευρωπαίων ηγετών την Παρασκευή, δείχνει το μέγεθος της κρίσης και το γεγονός ότι η Ευρώπη βρίσκεται στα όρια της διάλυσης. Λες και οι υπουργοί Οικονομικών χθες ήθελαν να τεστάρουν τις αγορές μετις (μη) αποφάσεις τους. Οι αγορές τουςπήραν αμπάριζα, οι αναλυτές προειδοποιούναπό το πρωί ότι η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει κι ότι τα πράγματα στην Ιταλία δεν είναι καλά. Ετσι, υπό το βάροςμιας γενικευμένης κρίσης που δε θα έχειπροηγούμενο, οι ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και θα συναντηθούν μήπως καταφέρουν να συναινέσουν σε μια λύση που θα εξυπηρετεί τους πάντες και κυρίως τις υπό χρεοκοπία χώρες.

1 σχόλιο:

  1. Ο Νικηταράς και η οικονομική κρίση.


    Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή πιο γνωστός ως Νικηταράς, ήρωας από τους λίγους της Επαναστάσεως του 1821, πέθανε στην "ψάθα"ζητιανεύοντας στα σοκάκια του Πειραιά.
    Η αρμόδια αρχή, η οποία χορηγούσε τις θέσεις στους επαίτες, είχε ορίσει για τον ήρωα- επαίτη μια θέση κοντά στο σημείο, όπου βρίσκεται σήμερα η εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε να επαιτεί κάθε Παρασκευή!
    Ήταν τόση η φτώχεια του σχεδόν τυφλού πλέον στρατηγού -η πολιτεία δεν του είχε δώσει σύνταξη- ώστε δεν είχε χρήματα ούτε για να αγοράσει ψωμί για την άρρωστη γυναίκα του. Εκείνος, βλέπεις, μπορούσε να αντέξει την...πείνα περισσότερο.
    Η περιπέτεια του ήρωα στρατηγού έφθασε στα αυτιά πρέσβη Μεγάλης Δύναμης, (Μ. Βρεττανίας), ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνησή του. Έτσι κάποια στιγμή απεσταλμένος της πρεσβείας βρέθηκε στη θέση που ζητιάνευε ο στρατηγός. Μόλις ο Νικηταράς τον αντιλήφθηκε μάζεψε αμέσως το απλωμένο του χέρι!
    -Τι κάνετε στρατηγέ μου; Ρώτησε ο απεσταλμένος.
    -Απολαμβάνω την ελεύθερη πατρίδα! Απάντησε περήφανα ο ήρωας.
    -Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος στο δρόμο;
    -Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά εγώ έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πώς περνάει ο κόσμος. αντέτεινε ο περήφανος Νικηταράς.
    Είδε και απόειδε ο ξένος και γύρισε να φύγει χαιρετώντας ευγενικά.
    Φεύγοντας όμως, άφησε να του πέσει ένα πουγγί με χρυσές λίρες ώστε να μην προσβάλει τον πάμφτωχο στρατηγό.
    Ο Νικηταράς άκουσε τον ήχο, έπιασε το πουγγί, το ψηλάφισε, και φώναξε στον ξένο. -Σου έπεσε το πουγγί σου. Πάρ το για να μην το πάρει κανείς και το χάσεις!


    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή