Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Εκόνομιστ: Τρεις σωτήριες κινήσεις για την Ελλάδα

Μια εναλλακτική πρόταση εστιασμένη σε τρεις βασικούς άξονες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, η οποία όμως θα ξεκινά από την Ελλάδα, που βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση, παρουσιάζει το περιοδικό Economist στο χθεσινό του τεύχος.

Η πρόταση βασίζεται σε τρεις πυλώνες:
1. Τη μείωση του χρέους για τις υπερχρεωμένες χώρες,
2. την επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από την αναδιάρθρωση του χρέους, και
3. τη συγκρότηση ενός τοίχους προστασίας ανάμεσα στις υπερχρεωμένες χώρες και τις υπόλοιπες.
Σύμφωνα με τον Economist, η μείωση του χρέους πρέπει να ξεκινήσει από την Ελλάδα, "τη χώρα που είναι εξόφθαλμα στην χειρότερη κατάσταση". Ωστόσο, όπως και αν γίνει η αναδιάρθρωση, υπογραμμίζει το Economist, η Ελλάδα θα βρεθεί σε χρεοκοπία και θα χρειαστεί ένα σχέδιο για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα χτυπηθούν από την κίνηση αυτή, "ξεκινώντας πρώτα από τις ελληνικές τράπεζες".
Tα αποτελέσματα των stress test θα αποκαλύψουν το μέγεθος της βοήθειας που θα χρειασθεί. Σύμφωνα με τον Economist, μπορεί να χρειασθεί παρόμοια αναδιάρθρωση για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου