Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Πρόσκληση για το Γαλαξείδι

Φίλες και Φίλοι,
Ο Αύγουστος είναι μήνας κορύφωσης των δράσεων των Εθελοντών Πολιτισμού Γαλαξιδίου. Προσεκτικά σχεδιασμένες, άλλες για παιδιά και άλλες για ενήλικες, προσπαθούν να δώσουν το «περιττό» (για  πολλούς), που όμως είναι αναγκαίο για τον πολιτισμό της χώρας.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις μας του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Media del Arte, αναβαθμίζει το θερινό πρόγραμμα και αποτελεί
επιβράβευση των προσπαθειών μας.
Πέραν του δημοσιοποιημένου προγράμματος Αυγούστου, για κάθε εκδήλωση ή πακέτο εκδηλώσεων, θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά μέσω των τοπικών ΜΜΕ ή emails, ώστε να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες και ανάλογα να κάνετε τις επιλογές σας.
* Οι δράσεις μας όσες απαιτούν χρήματα, δίδονται από τους εθελοντές, καθώς δεν ζητάμε και δεν επιθυμούμε δημόσια χρηματοδότηση.
Για την 1η εβδομάδα του Αυγούστου το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:
Δευτέρα  1η Αυγούστου :
α.  Στις 1 το μεσημέρι στον «Όμιλο», Μαθήματα Αυτόνομης Κατάδυσης από τους Τ. Δροσόπουλο και Αν. Τάσιο.
β.   Στις 8.30 το βραδάκι, στο «Σπίτι των Νέων» θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των Al. Stone, Ir. Stone, Άννας Σαρλύ και Αγγελικής Χατζηδημητρίου.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Αυγούστου.
Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία «Μάμα», Ζωγραφική για μικρά και μεγάλα παιδιά. Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σπύρος Καβακόπουλος.
Μεγάλες επιφάνειες χαρτιού μήκους δεκάδων μέτρων, θα τοποθετηθούν επί  της πλατείας και πάνω τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με πινέλα και μπογιές.  Κλασσική μουσική μαζί με ήχους της φύσης (πουλιά, ρυάκια, θάλασσα κλπ) θα συνοδεύει και θα εμπνέει τα παιδιά.  
Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία «Μάμα», Πηλοπλαστική  για μικρά και μεγάλα παιδιά. Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σπύρος Καβακόπουλος.
Μεγάλες επιφάνειες μουσαμά, θα τοποθετηθούν επί της πλατείας και τα παιδιά καθισμένα πάνω του, θα φτιάξουν το πρώτο τους κεραμικό έργο, το οποίο θα πάρουν μαζί τους. Κλασσική μουσική μαζί με ήχους της φύσης (πουλιά, ρυάκια, θάλασσα κλπ) θα συνοδεύει και θα εμπνέει τα παιδιά.
Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Τσουνέϊκο, θα προβληθεί ταινία για παιδιά. Υπεύθυνη : Βούλα Τσούνα.
Σάββατο 6 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Τσουνέϊκο, θα προβληθεί ταινία για ενηλίκους. Υπεύθυνη : Βούλα Τσούνα
Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία «Μάμα»,  Χορευτικοί Αυτοσχεδιασμοί για παιδιά. Υπεύθυνοι Οργάνωσης: Σπύρος Καβακόπουλος, Δήμητρα Γρηγοράτου και Βούλα Τσούνα.
Κατάλληλα επιλεγμένη κλασσική μουσική, θα δώσει ερεθίσματα στα παιδιά ώστε να κάνουν τους χορευτικούς τους αυτοσχεδιασμούς και να χαρούν την μουσική μέσα από το σώμα τους. Σε κάθε παιδί θα δίδεται κορδέλα μήκους τριών περίπου  μέτρων πάνω σε ξύλινο χερούλι, το οποίο ανάλογα θα κινούν, ώστε να γίνεται πιο θεαματική η αυτοσχέδια χορογραφία.
* Χωρίς πολιτισμό, όσες απεργίες κι αν κάνουμε, όσα κι αν ζητάμε, όσα υλικά αγαθά κι αν έχουμε, θα είμαστε πάντα κενοί, και πάντα θα θέλουμε κάτι άλλο. Γιατί ποντάρουμε σε κάτι που δεν έχει ψυχική ανάταση. Δεν γεμίζει η ψυχή του ανθρώπου.  Ας σταθούμε λοιπόν όσο γίνεται πιο όρθιοι, ακόμη και όταν όλα ισοπεδώνονται, έρπουν και μηδενίζονται.
Φιλικά
Σπύρος Καβακόπουλος

2 σχόλια:

  1. Kύριε Καβακόπουλε μην γίνεστε άλλο προκλητικός στην προσπάθεια σας να προβληθείτε!!!
    Εντάξει μάθαμε την κασέτα σας είστε μόνιμος... εθελοντής αλλού, εδώ μας το διαφημίζετε(!) "μας τα έχετε πρήξει" κοινώς συνεργάζεστε προφανώς εκεί με την άλλη συμπολίτισσα την κ. Τσούνα - Χατζή που είχε υπογράψει δήλωση στήριξης του κ. Κόντου μαζί με άλλα πέντε μέλη του ΠΑΣΟΚ κι ας πούμε καλά όλα αυτά...

    Αυτό τι το θέλατε;
    «Χωρίς πολιτισμό, όσες απεργίες κι αν κάνουμε, όσα κι αν ζητάμε, όσα υλικά αγαθά κι αν έχουμε, θα είμαστε πάντα κενοί, και πάντα θα θέλουμε κάτι άλλο».

    Για να μας υπογραμμίσετε ότι είστε κατά των απεργιών και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ενάντια στην βαρβαρότητα των σοσιαληστών του ΠΑΣΟΚ!!!

    Για να μας υπαγορεύσετε ως σωστό αντί απεργίες να χορεύουμε όπως μας χτυπάνε;

    Που ανακαλύψατε αυτό το ανήκουστο ότι ο χορός και οι απεργίες είναι περίπου ασυμβίβαστα!

    Έχετε κάνει ποτέ απεργία ή δεν χρειάστηκε γιατί σχεδόν μια ζωή υπήρξατε αργόμισθος όπως κι ο ίδιος παραδεχόσαστε σε στενό κύκλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο Καβακόπουλος δεν παίζεται!
    Δηλαδή αν στείλω τις κόρες και την γυναίκα μου χορεύτριες στην μπάρα με μια κορδέλα τρία μέτρα και δεν κάνουν και απεργία... θα γεμίσει η ψυχή τους και θα γίνουν πολιτισμένοι άνθρωποι;!!!
    Αλλιώς θα είναι κενοί!!!

    ΕΛΕΟΣ κ. Καβακόπουλε αν θέλετε βέβαια να συνεχίσετε να κινείστε στα όρια του γελοίου κανείς δεν μπορεί να σας εμποδίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή