Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ο αντιδήμαρχος Μ. Κουτσάκης απαντά...

Κ. Βλαχιώτη,


Αρχικά σας επισημαίνω ότι σωστότερο θα ήταν να αποστείλετε την επιστολή σας απευθυνόμενος σε μένα προσωπικά και επίσημα, με αρ πρωτοκόλλου, να έχω στη διάθεση μου τα στοιχεία σας (αρ. τηλεφώνου και διεύθυνση) , ώστε να θεωρήσω την επιστολή σας επώνυμη και έγκυρη.
Έχετε στείλει σε εμένα προσωπικά κάποια επιστολή στην οποία δεν έχω ανταποκριθεί: Δεν νομίζω. Παρόλα αυτά σας απαντώ.

Η δεξαμενή στην οποία αναφέρεστε, πράγματι, υπάρχει εδώ και 2 χρόνια.
Δεν μπορει όμως να χρησιμοποιηθεί, διότι στο σημειο αυτό πρέπει να δημιουργηθεί μια υπερυψωμένη βάση και να τοποθετηθεί υδατοδεξαμενή, ώστε να έρχονται τα πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να ανεφοδιάζονται. Η κατασκευή όμως της εν λόγω βασης απαγορεύεται διότι πρόκειται για δασική περιοχή.

Την παρούσα στιγμή, υπάρχουν 45 πυροσβεστικές φωλιές, κρουνοί μέσα στο δάσος, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πυρόσβεση και τον ανεφοδιασμό των οχημάτων. Υπάρχουν επίσης 4 διαθέσιμες γεμάτες υδροφόρες.

Όσο για την πυροπροστασία, ήδη έχει γίνει η αποψίλωση του άλσους και των κοινοχρήστων χώρων του δήμου.

Ότι μας υποχρεώνει η δασοπροστασία κατά την αντιπυρική περίοδο, προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε, να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο. Κάθε βράδυ τα 79 κανόνια από της 2:00 – 5:00 πμ ραντίζουν όλο το άλσος και είναι έτοιμα , όπως και οι πυροσβεστικές φωλιές για να τεθούν σε λειτουργία ανά πασά στιγμή.

Με εκτίμηση ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της πολιτικής προστασίας

Μιχάλης Κουτσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου