Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Χαμόγελα, ανάμεσα σε δάκρυα, στις διεθνείς αγορές

Αναστροφή του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές προκάλεσε η ανακοίνωση για τη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί την ερχόμενη Τρίτη στο Παρίσι. Αν και οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές ξεκίνησαν με πτώση, η είδηση για τη συνάντηση των δύο ηγετών, οι οποίοι θα θέσουν επί τάπητος το θέμα της
κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, έδωσε ώθηση σε όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Παράλληλα, στη θετική αυτή εξέλιξη συνέβαλαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 να σημειώνει κέρδη της τάξεως του 2,6%.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 3,11% στις 5.163 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC έκλεισε στο +2,89% και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημέιωσε άνοδο 3,28%.

Σε αντίθεση με την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, η ελληνική χρηματαγορά συνέχισε να κάνει «χαμηλές πτήσεις» και να κινείται κάτω από τις 1.000 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 976,17 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,60%. Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από αρκετές διακυμάνσεις, καθώς ο δείκτης κέρδιζε έως και 0,9%, ενώ λίγο πριν από το κλείσιμο έχανε ακόμη και 2,44%. Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε στα 66,550 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινήθηκαν 45 μετοχές, πτωτικά 98 και 40 παρέμειναν σταθερές.

«Άλμα» στη Wall Street

Με ισχυρή άνοδο, έπειτα από τη «βουτιά» της προηγούμενης συνεδρίασης, έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street. Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 3,95% στις 11.143 μονάδες, ο S&P 4,63% στις 1.173 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq με κέρδη 4,69% στις 2.493 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου