Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μια εκδήλωση για λίγους

Ελάχιστοι παρευρέθησαν σήμερα, όπως μας ενημερώνουν συνεργάτες του blog, στην εκδήλωση για τις Αλησμόνητες Πατρίδες, που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος και ο ομώνυμος Σύλλογος της πόλης. Γιατί απουσίαζε η πόλη; Μήπως αμλύνονται από γενιά σε γενιά τα μικρασιατικά ανακλαστικά μας; Μήπως καταπίνει η ανίκητη λήθη και τις θύμησες των
παπούδων μας;

Ίσως συμβαίνει αυτό, αλλά σίγουρα δεν είναι ο λόγος της αποτυχίας της σημερινής εκδήλωσης. Η ελλιπής Παιδεία που λαμβάνουν οι νεοέλληνες από το σχολειό της παρακμιακής μεταπολίτευσης, αμβλύνει αρχές, αξίες, σταθερές που καθοδήγησαν το έθνος μας επί αιώνες. Εδώ και χρόνια "το νούμερο 31328" του Βενέζη -που ΕΠΙΤΗΔΕΣ δημοσιεύουμε εδώ- χαρακτηρίστηκε από τους προοδευτικάριους της πεντάρας ως "υπονομευτικό της ελληνοτουρκικής φιλίας", ως ένα αντιδραστικό κείμενο. Η κυρά Φιλιώ, η γιαγιάδες κι ο μικρασιάτης παππούς μου, η γενιά που βίωσε αυτό το απάνθρωπο διωγμό του Σεπτεμβρίου του '22 δε ζει πια, για να μεταφέρει με τη ζωντάνια και την ενάργεια του αυτόπτη την τραγικότητα των ημερών. Έμεινε το "νούμερο" του Βενέζη, να μας θυμίζει από ποια καυδιανά δίκρανα πέρασαν οι προγονοί μας.

Άλλος, όμως, ειναι ο λόγος της αποτυχίας της σημερινής εκδήλωσης. Είναι η χρεοκοπία της πολιτικής, που συμπεριλαμβάνει και την τοπική πολιτική ελίτ. Είναι ο ίδιος λόγος που οι πολίτες του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας στρέφουν την πλάτη τους στα Δημοτικά Συμβούλια του δήμου, όπου συγκεκριμένοι εκλεγμένοι βγάζουν, κατά το κοινώς λεγόμενο, "τα λύσσακά τους" χωρίς να επιλύουν τα προβλήματα, που πράγματι απασχολούν τους πολίτες.

Μην περιμένετε, λοιπόν, να αλλάξουν τα πράγματα. Η τοπική πολιτική ελίτ θα συνεχίζει να επιδίδεται σε ανούσιες κοκορομαχίες, και οι πολίτες θα συνεχίσουν να αδιαφορούν. Κι όσο οι τελευταίοι αδιαφορούν, τόσο η πρώτη θα επινοεί δικαιολογίες της δεκάρας για να "ερμηνεύσει" την απόρριψή της από τους πολίτες. Είμαστε, αλήθεια, μια ωραία ατμόσφαιρα....

6 σχόλια:

  1. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ Ο ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΝΑΝ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΑΓΝΑΝΤΕΥΑΝ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΛΙΜΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΤΡΟΝΟΣ ΤΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε προεκλογικη περιοδο περυσι ηταν μονο 50 ατομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλαδη ο... καραβιας, και η ...μαυρακη λ.χ. που ελειπαν ειναι της επιρροης του ...προεδρου;.....!
    ή π.χ. ο κοσκολετος τα εσπασε με τον χαρη;
    ή οι 4 π.χ. του κοντου που ξεκουραζονταν σπιτια τους;
    οι του βαλασσα ειναι...αναμενομενο...πανε ΜΟΝΟ σε πορειες...
    ΤΡΙΧΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11.19μμ
    Μήπως είσαι πολύ βιαστικός; Μήπως βλέπεις παντού φαντάσματα; Πέρυσι δηλαδή ο Σύλλογος γέμιζε γήπεδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δήμος και Σύλλογος προσεγγίζουν με... λάθος τρόπο το μνημόσυνο...
    Αν για παράδειγμα καλούσαν τον κόσμο να παρευρεθεί με κεντρικό σύνθημα, «γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια» θα ήταν εκεί όλοι οι… βυζαντινοί πατριώτες της ΑΕΚ που γνωρίζουν από… ιστορία, όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και πάει λέγοντας…
    Χωρίς το παραπάνω σύνθημα αν ήταν ο κ. Τομπούλογλου ή ο κ. Κόντος δήμαρχος πιθανά θα έλειπε η κ. Γαϊτανά…
    Οι εκάστοτε ιθύνοντες ιδιαίτερα κεντρικά έχουν την δική τους ευθύνη γιατί έχουν μετατρέψει την ιστορία σε πατριδοκαπηλία πολλές φορές δε με την υπερβολή τους απωθούν!
    Ο χρόνος, η λήθη, η υπερβολή, ο ατομικισμός, η υποκρισία των πάντων έχουν μετατρέψει τα εδάφη που κάποτε ήταν κυρίαρχο το Ελληνικό στοιχείο σε ένα ακόμη τουριστικό προορισμό!
    Σημαντικό όμως ζήτημα είναι η ψύχραιμη ματιά στην ιστορία.
    Η οποία λέει ότι μας χρησιμοποίησαν οι τότε μεγάλες δυνάμεις για δικό τους συμφέρον για να αποτελειώσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία. Στη συνέχεια και αφού πέτυχαν τον σκοπό τους μας εγκατέλειψαν! Το αποτέλεσμα ήταν η Μικρασιατική καταστροφή!
    Το 1974 έγινε το ανάλογο στην Κύπρο!
    Σήμερα σε άλλες συνθήκες μερικά πράγματα δείχνουν ότι η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί με λάφυρο αυτή την φορά τους γαιάνθρακες και τα μέταλλα του Αιγαίου.
    Προκειμένου να μοιράσουν την εκμετάλλευση τους τα μεγάλα συμφέροντα μας σπρώχνουν σε συμμαχία με το Ισραήλ κόντρα στην Τουρκία και τον Αραβικό κόσμο που παραδοσιακά ήταν σύμμαχος μας.
    Αύριο ποιος ξέρει, μπορεί να πέφτουν κορμιά όλων των εθνικοτήτων στο Αιγαίο και την Μεσόγειο για να κριθεί ποιες πολυεθνικές και ποιες χώρες θα επωφεληθούν αυτό τον πλούτο σε βάρος των λαών της περιοχής!
    Το γύρισμα της πλάτης σε μνήμες δεν είναι τυχαίο…
    Στην Αργεντινή με την έλευση του ΔΝΤ για να ξεκάνουν κάθε αντίδραση έριξαν στην πιάτσα ένα νέο πάμφθηνο ναρκωτικό!
    Εδώ στην Ελλάδα προσφέρει η κυβέρνηση ελεύθερη χρήση ναρκωτικών και μεθαδόνη για όποιον προτιμά δωρεάν!
    Τα ίδια είχαν γίνει ή επιχειρηθεί να γίνουν σε όλο τον κόσμο από την Αμερική και τους Ινδιάνους μέχρι την Κίνα!
    Η συστηματικά προωθούμενη εκ των άνω αποχαύνωση έχει τα αποτελέσματα της, και έχουμε όλοι ευθύνη γι΄ αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή