Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Παρέμβαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για την έναρξη των σχολείων


Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, καταδικάζει το πρωτοφανές φαινόμενο της μη διάθεσης των σχολικών βιβλίων στους μαθητές της δημόσιας εκπαίδευσης, κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να κατανοήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές οικογένειες ιδιαίτερα στην εποχή του Δ.Ν.Τ. που διανύουμε, να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις
απαραίτητες ενέργειες που πηγάζουν από  την υποχρέωσή του για την εξασφάλιση δημόσιας δωρεάν παιδείας όπως επιβάλλεται από το Σύνταγμά μας. Οι γονείς δεν μπορούν να ανεχθούν οποιαδήποτε μεταφορά κόστους από τη πολιτεία προς αυτούς και θα αντιδράσουν ανάλογα και με κάθε νόμιμο τρόπο.
Καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να συνδράμει άμεσα τις σχολικές επιτροπές οι οποίες υποχρηματοδοτήθηκαν τη τελευταία διετία, ώστε τα σχολεία να μπορούν να καλύψουν τις τρέχουσες και μελλοντικές τους λειτουργικές ανάγκες, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος φέτος πολλές σχολικές μονάδες να μην μπορούν καν να λειτουργήσουν αφού δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε τα στοιχειώδη (φως, τηλέφωνο, θέρμανση, χαρτικά κλ.π). Ήδη αρκετά σχολεία από πέρυσι απευθύνονται στους γονείς για να καλύψουν άμεσες σχολικές ανάγκες που είναι υποχρέωση της πολιτείας να συνδράμει οικονομικά. Οι γονείς δεν θα ανεχθούν τη συνέχιση αυτού του φαινομένου και δεν θα επιτρέψουν τη κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, που μπορεί να επιβάλλεται από τους δανειστές της τρόικας. Αρκετά με την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας.
Χαιρετίζει την ένταξη στο ΕΣΠΑ τη κατασκευής δύο νέων σχολικών μονάδων (Γυμνασίων) στο χώρο του «Έσπερου» ένα έργο που εκκρεμεί για αρκετά χρόνια και θα λύσει πολλά προβλήματα μαθητών και γονιών στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Παράλληλα καλεί τον ΟΣΚ. Α.Ε. να επιταχύνει τις διαδικασίες
Α) Για την γρήγορη ανακατασκευή του 1ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας και
Β) Να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στις διαδικασίες για την ανέγερση του 10ου Δημοτικού σχολείου καθώς και του Γυμνασίου που προβλέπεται να κατασκευαστεί στο δεσμευμένο και χαρακτηρισμένο χώρο του πρώην εργοστασίου BRITANIA, έργο που θα εξυπηρετήσει άμεσα το πληθυσμό της συνοικίας ΕΙΡΗΝΗ, που δεν έχει σχολεία. Κάθε καθυστέρηση θα συμβάλει στη χρόνια ταλαιπωρία γονιών και μαθητών της συνοικίας ΕΙΡΗΝΗ και θα επιβραβεύσει όλους αυτούς που επιβουλεύονται αυτό το χώρο για διάφορες άλλες χρήσεις που εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς.
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Κατωπόδης       Στέφανος Μικρόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Χτες πήγα στο χωριό όπου με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη.
    Τα τρία πρωτάκια του χωριού με τους γονείς τους μόλις είχαν γυρίσει από την γειτονική κωμόπολη έχοντας το καθένα φορτωμένο στην καρότσα του αγροτικού ένα laptop, έναν printer με το απαραίτητο χαρτί και ένα scaner. Οι γονείς τους σταμάτησαν για λίγο να με χαιρετήσουν και αφού κατασυγκινημένοι μου έδειξαν και την απόδειξη συνδρομής για πρόσβαση internet έφυγαν βιαστικά για να συναρμολογήσουν τον work station των παιδιών.
    Έπρεπε να συνδέσουν τον router με το τηλεφωνικό δίκτυο, να εγκαταστήσουν τον printer και να του βάλουν χαρτί, να εγκαταστήσουν τον σαρωτή, να συνδέσουν το modem με τον router και να κάνουν τις δοκιμές.
    Βλέπεις τα πρωτάκια ανυπομονούσαν να μπουν το διαδίκτυο, να βρουν τον ψηφιακό τόπο του Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για να δουν τα βιβλία τους.
    Το βραδάκι στο καφενείο του χωριού εν μέσω τσιπουροκατάνυξης πληροφορήθηκα από τους ευτυχείς γονείς ότι, μια και το χωριό δεν είχε σχολείο αλλά τα παιδιά πήγαιναν με το λεωφορείο στο σχολείο της γειτονικής κωμόπολης, ο δάσκαλος τους είπε περίπου τα εξής:
    Για να μην κουράζονται τα παιδιά και ξοδεύονται και οι γονείς με το πήγαινε – έλα, θα μπορούσαν να αρχίσουν γράφοντας στο τετράδιό τους μερικές φορές το ι (αυτό που μοιάζει με τη μαγκούρα του παππού ανάποδα), να το σαρώνουν στον σαρωτή και να του το στέλνουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου.
    Κάθε Τρίτη όμως θα έπρεπε να παίρνουν τον laptop και να πηγαίνουν σχολείο ώστε ο δάσκαλος να παρακολουθεί την πρόοδό τους και να ελέγχει αν βλέπουν και τσόντες οι γονείς.
    Έφυγα απ το καφενείο έχοντας ξεχάσει να τους ρωτήσω πόσο τους στοίχησαν όλα αυτά, αλλά δεν βαριέσαι, δωρεάν παιδεία έχουμε σκέφτηκα.
    Γύρισα απ το χωριό πολύ «ανεβασμένος», ένοιωθα κάπως, - να, σαν εθνικά υπερήφανος να πούμε.
    Σκέφτηκα πως η νεολαία μας θα ξεκινούσε τη ζωή της έχοντας εξοικειωθεί με τη σύγχρονη τεχνολογία απ την πρώτη δημοτικού, ενώ εμείς τυφλοί γεννηθήκαμε σαν τα νοεγέννητα γατιά, τυφλοί μεγαλώσαμε βρε παιδί μου, απολίτιστοι μείναμε γι αυτό και μας έχουν της καρπαζιάς οι κουτόφραγγοι.
    Σκέφτηκα και το δάσκαλο βρήκε simulation την μαγκούρα του παππού.
    Λέτε η μαγκούρα του παππού να είναι η λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή