Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η "τρίτη λύση" που προωθούν τα παπαγαλάκια...

Από το πρωί (μάλλον απο χθες το βράδι...) διακινείται από τα γνωστά φερέφωνα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η μύχια επιθυμία του κ. Γρετζελιά, ως δήθεν "η μόνη λύση για τη Νέα Προοπτική". Μου το είπαν καλόπιστοι και... λιγότερο καλόπιστοι, δήθεν στη ρύμη του λόγου τους, ως μια προσπάθεια απόδρασης από το αδιέξοδο: "Να παραιτηθούν κι οι δυο, να βρούμε μια
τρίτη λύση να προχωρήσουμε".

Πέφτουν, λοιπόν, οι μάσκες της πολύμορφης αποστασίας. Εξομοιώνουν την εκλεγμένη Δήμαρχο της πόηλς μεέναν Δημοτικό Σύμβουλο! Αναγορεύουν τον αποστάτη Γρετζελιά σε... ισότιμο της θητεύουσας Δημάρχου. Και υποκριτικά, ζητούν από τη Δήμαρχο και τον κ. Γρετζελιά να... παραιτηθούν, ώστε να βρεθεί άλλη λύση. Τι θα συμβεί, όμως, αν αυτό το ύπουλο σενάριο πραγματοποιηθεί; Θα έχει ΒΙΑΣΤΕΙ η λαϊκή βούληση του περασμένου Νοεμβρίου. Ο κ. Γρετζελιάς θα είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και η κυρία Γαϊτανά ΤΙΠΟΤΑ. Θα αναδειχθεί ένα τρίτο πρόσωπο (τα έχουμε γράψει προ πολλού αυτά, ρίξτε μια ματιά εδώ...) και τότε ο σημερινός αποστάτης φιλοδοξεί να επιστρέψει στο ρόλο που του αρέσει περισσότερο: στον "Μεγάλο Δικτάτορα".

Ποια λοιπόν θα είναι τα χαρακτηριστικά του "τρίτου προσώπου"; Αυτά που στην πορεία αποδείχτηκε ότι δεν διαθέτει η κυρία Γαϊτανά: Να λέει πάντα "ναι" στον Παντελή Γρετζελιά. Αν και το "τρίτο πρόσωπο" αποδειχθεί απρόθυμο να λειτουργεί ως υπάλληλος του κ. Γρετζελιά, τότε και πάλι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη Νέα Προοπτική, και πάλι θα βρεθούν οι καλοθελητές να λένε δεξιά κι αριστερά "να παραιτηθούν κι οι δυο" και ούτω καθ' εξής.

Το είπε με ανάγλυφο τρόπο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Σταύρος Κόντος: Αν ο κ. Γρετζελιάς θελήσει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος και ο λαός του το επιτρέψει, με γεια του με χαρά του, να αναλάβει και να διοικήσει το Δήμο. Αλλά "από το παράθυρο" (κατά την προσφυή έκφραση Κόντου) Δήμαρχος, δεν μπορεί να είναι.. Κι αυτό είναι στο χέρι κάθε Δημοτικού Συμβούλου, είτε στη συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση τάχθηκε πέρυσι τέτοιο καιρό...

8 σχόλια:

  1. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;
    Ο ΚΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
    (ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ)
    ΕΙΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΤΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ;
    ΣΣ. Σιγουρα ΔΕΝ κάνω λαθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μη λυπηθούμε τώρα και την αλεξιπτωτίστρια Δήμαρχο του 20%, ή τον δολοπλόκο Πρόεδρο του Δ.Σ.!
    Το θέμα δεν είναι να παραιτηθόυν αυτοί οι δύο. Το θέμα είναι να παραιτηθεί όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και να στηθούν κάλπες, μπας και δει λίγο χαϊρι αυτός ο Δήμος.
    Οι δύο πρώην Δήμοι καταποντίζονται. Δεν λειτουργεί τίποτα. Δέντρα ξεραίνονται.Τίποτε καινούριο δεν διαφαίνεται. Δημοτικά κτίρια καταστρέφονται και δεν είναι σε θέση να τα εκμεταλλευτούν ώστε να γλιτώσουμε τα ενοίκια. Ζητάνε αύξηση ενοικίων τώρα, που οι ενοικιαστές, δεν προλαβαίνουν να τους τη ζητήσουν και τους την προσφέρουν από μόνοι τους οι ιδιοκτήτες.
    Τα Δημοτικά τέλη τα πληρώνουμε κάθε μήνα αυξημένα και χωρίς δικαίωμα διαμαρτυρίας, παρά μονάχα στις Δημοτικές Εκλογές με την ψήφο μας. Ποιό τρόπο βρήκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους και δημότες αυτού του Δήμου που είναι οικονομικά εντάξη στις υποχρεώσεις του και του δίνει έτσι την ευχέρια να πληρώνει τους εργάτες καθαριότητας, μια και αυτοί πληρώνονται από τα ανταποδοτικά, που είναι τα Δημοτικά τέλη; Μόνο δακρύβρεκτες χτεσινές κουβέντες ακούστηκαν στο ψήφισμα των εργαζομένων, που αυτή τη στιγμή τιμωρούν εμάς τους κατοίκους και δεν ψάχνουν να βρουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση. Οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα. Επιτέλους ας δούμε το Δήμο μας ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΚΑΘΑΡΟ.
    Καλείται η Δημοτική μας Αρχή, διχασμένη ή όχι, να λύσει άμεσα αυτό το πρόβλημα, που πλέον είναι καθαρά θέμα υγείας.
    Μεγαλύτερη κατάντια δεν θα μπορούσαμε να δούμε εμείς οι παλαιότεροι που ζήσαμε -τουλάχιστον στη Νέα Χαλκηδόνα- δημιουργικά και με οικονομική επάρκια χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα τρια εναπομειναντα χρονια ειναι παρα πολλα,και πιθανον να οδηγησουν στην πληρη διαλυση,συμπτωματα της οποιας ηδη βλεπουμε 10 μηνες.Η μοναδικη λυση,αυτο που αναφερθηκε παραπανω.Ξηλωμα και παραιτηση ολων,νεες τοπικες εκλογες,για να απαλλαγουμε απο αυτη τη φενακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ 4.10ΜΜ:
    ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΡΗ!
    ΩΡΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άρθρο σου είναι φοβερό, αυτό άλλωστε ακούγετε και σε ολη τη πόλη.
    Δεν θα βρεί όμως ποτέ εφαρμογή!
    Και να σας πω και το άλλο που δε σκευτήκατε;
    Άντε και έγινε... Πάλι τουλάχιστον 5 (μην είναι και 8) θα είναι μπετό κατά του Γρετζελία όποιον και να βάλει μπροστά απο τους δικούς του πχ Αγαγιώτου! Αν βάλει εντέχνα καποιον και καλά ουδέτερο πάλι δεν νομίζω να είναι τόσο χαζοί ξέροντας οτι ο Γρετζελιάς είναι από πίσω!
    Αν και σαν έμπορος που δραστηριοποιούμε σε αυτή τη πόλη, πιστεύω ότι η ομαδούλα Γρετζελιά θα "εξοντωθεί" από τους προμηθευτές, λόγο του παιχνιδιού που παίξανε στις πλάτες τους! Και είναι βαρύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχετε δίκιο κ. Διαμαντή να μην παραιτηθούν και οι δύο γιατί συμφέρει τον Γρετζελιά...
    Να παραιτηθεί μόνο η δήμαρχος που αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να διοικήσει και να αναλάβει ο κ. Γρετζελιάς που αποδεδειγμένα μπορεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κα παπαλουκα μην ξεχασετε το ασπρο αλογο του παντελη, α!και εσεις οι αλλοι καβαλα στα πρασινα αλογα! θα ερθουν και τα αυγα τουρκιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1.-Θα ήθελα να εκφράσω τον φόβο μου και την αγωνία μου για αυτές τις δύο ιστορικές πόλεις,καθόσον η δημοτική παράταξη την οποία επέλεξαν να τις διοικήσουν, δεν ανταποκρίθηκε ,στην εντολή τους,στην ψήφο των πολιτών και ήδη πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος άρχισαν τα όργανα και έπονται άλλα δυόμιση χρόνια περίπου,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    2.-Στο τελευταίο Δ.Σ παρακολούθησα την κυρία ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ να προτρέπει ώστε οι αιρετοι να διαθέσουν έναν μισθό προκειμένου να πληροθούν ,κάποιοι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου και συμφωνώ απόλυτα μαζί της,θα ήθελα απλώς να πληροφορηθώ ,αν για όσο διάστημα βρίσκεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατείχε θέση αιρετής,ΔΙΕΘΕΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή