Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Παράλυτο το Δημοτικό Συμβούλιο...

Είναι πια ξεκάθαρο, ήδη από τη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση που επισημοποιήθηκε η αποστασία, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με τις σημερινές ισορροπίες δεν μπορεί να λειτουργήσει. Απορρίφθηκε η τροποποίηση του Προϋπολογισμού, δεν εγκρίθηκε η λήψη του δανείου, δεν ελήφθη καμία απόφαση για τους οίκους ανοχής. Κανένα από τα θέματα που απασχολούν, λίγο ή περισσότερο, την πόλη, δεν μπορεί να
λύσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Μόνο ψηφίσματα μπορεί να εκδίδει, χωρίς καμία απολύτως αξία. Εκατομμύρια ψηφίσματα έχουν εκδοθεί από το 1974 ως τώρα, και δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ, μα ΟΥΤΕ ΕΝΑ που να άλλαξε την πορεία των πραγμάτων. Τσάμπα μαγκιές από όσους έσπευδαν χθες, ενταγμένοι και ωφελημένοι από τα κόμματά τους, να "στηρίξουν" στα λόγια τους εργαζόμενους. Κι όταν ερχόταν η ώρα της ψηφοφορίας για τα θέματα του Δήμου, οι αποστάτες κρύβονταν πίσω από το Μεγάλο Δικτάτορα, οι υπόλοιποι της πλειοψηφίας δεν επαρκούν για να λάβει αποφάσεις το σώμα, η αντιπολίτευση κάνει τη δική της δουλειά και... η πόλη γελάει. Ένα παράλυτο Δημοτικό Συμβούλιο, καμία χρησιμότητα δεν έχει για την πόλη. Αυτά παθαίνουν όσοι μπλέκουν με το γνωστό διαλυτικό στοιχείο που καταδικάζει επί 20 χρόνια την πόλη μας στη μιζέρια.
Αυτό είπε κάποια στιγμή ο Σταύρος Κόντος, όταν του απευθύνθηκε ο Π. Γρετζελιάς: "Εσάς πληρώνουμε. Το βόλεμα των κολλητών, τους διορισμούς από το παράθυρο, τον κομματισμό και τη διαίρεση της πόλης". Για άλλη μια φορά "έγραψε"!

11 σχόλια:

  1. Ναι εγραψε ο ψηλος!....Γιατι ομως το 1998 στην παντοκρατορια του παντελη, διατελουσε" ουρα" του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σεϊτανίδη, παραθέτω απόσπασμα του άρθρου σας και θέλω να εκφράσω κάποιες απόψεις και απορίες.

    «Ένα παράλυτο Δημοτικό Συμβούλιο, καμία χρησιμότητα δεν έχει για την πόλη. Αυτά παθαίνουν όσοι μπλέκουν με το γνωστό διαλυτικό στοιχείο που καταδικάζει επί 20 χρόνια την πόλη μας στη μιζέρια.
    Αυτό είπε κάποια στιγμή ο Σταύρος Κόντος, όταν του απευθύνθηκε ο Π. Γρετζελιάς: "Εσάς πληρώνουμε. Το βόλεμα των κολλητών, τους διορισμούς από το παράθυρο, τον κομματισμό και τη διαίρεση της πόλης". Για άλλη μια φορά "έγραψε"!»

    Συμφωνώ με την εκτίμηση ότι το Δ.Σ. έχει καταστεί και επισήμως παράλυτο.
    Συμφωνώ ότι όταν κανείς μπλέκει με διαλυτικά στοιχεία καταδικάζεται στην μιζέρια.
    Συμφωνώ πως ο κ. Γρετζελιάς έχει διαλυτικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς.
    Διαφωνώ ότι ο κ. Κόντος δικαιούται να τα απευθύνει στον κ. Γρετζελιά, όταν εντελώς σιωπηλά τον στήριζε σταθερά και με συνέπεια στην περίφημη δημοτική επιχείρηση η οποία έκανε ρουσφετολογικές προσλήψεις, εκδικητικές απολύσεις σε μερικές περιπτώσεις, γέμισε τσιμέντα και τουβλάκια την πόλη και ένα σωρό άλλα περιττά «καλούδια», έπαιρνε με απευθείας ανάθεση από τον δήμο όλα τα έργα χωρίς έκπτωση μεγαλύτερη του 1% για τα μάτια κι αυτή, πληρώνοντας ο δήμος έτσι καπέλα στην εκλογική πελατεία του κ. Γρετζελιά και καταχρεώνοντας την!
    Ο κ. Κόντος όταν όλη η αντιπολίτευση ζητούσε να μάθει επίσημα στοιχεία για το πόσα τούβλα αγοράστηκαν, πόσα υλικά, ποια είναι η οικονομική κατάσταση της δημοτικής επιχείρησης, πόσα έπαιρνε ο ένας και ο άλλος, αρνήθηκε και ποτέ δεν έδωσε στοιχεία εκείνης της διαχείρισης παραμένοντας πιστός και απολύτως εχέμυθος συνεργάτης του κ. Γρετζελιά! ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ!
    Ο κ. Κόντος είναι εκείνος που πρωτοστάτησε το ΄98 στην διάσπαση του ήδη συγκροτημένου αντιγρετζελικού μετώπου κατεβάζοντας και χρηματοδοτώντας την προεκλογική εκστρατεία του κ. Αλαφάκη, ο οποίος επίσης υπήρξε το απόλυτο στήριγμα του κ. Γρετζελιά όλη την τετραετία!
    Ο κ. Κόντος μέχρι την τελευταία στιγμή το ΄02 πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να διασπάσει το αντιγρετζελικό μέτωπο, αν θελήσει κάποια στιγμή η κ. Μαργαριτοπούλου να πει περισσότερα πως… βρέθηκε π.χ. στον συνδυασμό Αδαμόπουλου, και τι πλήρωσε στην συνέχεια με το… σκάνδαλο των πετρελαίων, και στο τέλος κατέβασε τον κ. Κωνσταντάτο ο οποίος χρειάστηκε να παραιτηθεί από τον δήμο για να είναι υποψήφιος!
    ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

    Ο κ. Κόντος επίσης είναι αυτός που έχει παραδώσει στις φλόγες την δήμαρχο και ο κ. Γρετζελιάς την σιγοβράζει μέχρι να λιώσει…
    Είναι αυτός που διόγκωσε δραματικά το χρέος που παρέλαβε, είναι αυτός που επέτρεψε επί μήνες την λειτουργία του οίκου ανοχής χωρίς άδεια, και μέχρι την τελευταία στιγμή έκανε τα πάντα, λες και ήταν λαϊκό αίτημα, για να τον νομιμοποιήσει!
    Σήμερα η δήμαρχος είναι αντιμέτωπη με τον κ. Γρετζελιά, αλλά αν ο κ. Κόντος είχε κάνει ότι έλεγε προεκλογικά, δηλαδή νοικοκύρεμα των οικονομικών με περιορισμό του χρέους, δεν θα είχε πεδίο ο κάθε κ. Γρετζελιάς να την πιέζει για ένα δάνειο που δεν θα ζητούσε! Δεν θα είχε το περιθώριο επίσης να την πιέζει για οίκους ανοχής που δεν θα υπήρχαν!
    Η κληρονομιά Κόντου είναι η γενεσιουργός αιτία της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε σήμερα, και η χαρακτηριστική ανικανότητα που επιδεικνύει η δήμαρχος όποιος κι αν την συμβουλεύει… να είναι πραγματικά επικεφαλής του συνδυασμού της…
    Ο κ. Γρετζελιάς υφαίνει το δικό του σχέδιο στον καμβά που εκείνη κληρονόμησε από τον κ. Κόντο.

    Συνεχίζω γιατί δεν χωράει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνέχεια από πριν...

    Για να με καταλάβετε καλύτερα θα σας καλέσω να σκεφθείτε τον εαυτό σας στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας με ένα επιτελείο που θα είχε σαφή υπεροχή σε γνώση, εμπειρία, προσόντα, ικανότητα διοίκησης. Τι θα είσαστε; Ότι είναι τώρα η κ. δήμαρχος όπου οι από κάτω βλέπουν ότι χάνει λάδια και την υποσκελίζουν!

    Για μένα η λύση είναι να μπουν στην μπάντα και οι δύο παραιτούμενοι ή εν ανάγκη αποδεχόμενοι να εκτελούν τις εντολές των υπολοίπων κι όχι βεβαίως του κάθε εξωθεσμικού παράγοντα που έχει τις δικές του προσωπικές επιδιώξεις…
    Από την άποψη αυτή νομίζω η υποστήριξη της δημάρχου επειδή π.χ. της είναι εμπόδιο ο κ. Γρετζελιάς να δημιουργήσει μονοπώλιο (όλοι καταλαβαίνουμε) στο νεκροταφείο, καθόλου δεν με συγκινεί, αλλά αντίθετα οι συμμαχίες της με εξωθεσμικό ειδικά και συγκεκριμένα και κάποιες ακόμη επιλογές της δυστυχώς με κάνουν να μην έχω τόσο κακή διάθεση για ένα τόσο κακό ή «κακό» πρόεδρο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΔΩ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1998 ΚΛΠ.
    Ο ΚΟΝΤΟΣ ΧΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ- ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.
    Η ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΤΟΥ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ , ΟΠΩΣ Η ΓΑΙΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ Ο ΕΚΛΙΠΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ : ‘ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΣ’
    ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΟΛΩΜΑ ΕΙΧΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΥΠΙΑ.
    ΟΙ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ.
    Η ΠΟΛΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ.
    Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε διάλυση οδηγεί το Δήμο ο Γρετζελιάς για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του, τα πάθη και τις εμπάθειές του.
    Ενώ έχει την πολιτική ευθύνη για την ανάδειξη της Γαιτανά στη θέση της Δημάρχου , αφού αυτός την πρότεινε από το πουθενά, τώρα την υπονομεύει για να αποδείξει αυτό που όλοι γνωρίζαμε από την αρχή. Ότι δηλαδή δεν μπορεί να διοικήσει.
    Η αποστασία της Αγαγιώτου της έδωσε τη χαριστική βολή.
    Η κ. Αγαγιώτου δεν ξέρειόμως ή δεν θέλει να ξέρει ότι αποτελεί ήδη το επόμενο θύμα του Γρετζελια. Ας πρόσεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Γρετζελιάς είναι τόσο ανάλγητος και άφιλος που δεν σεβάστηκε ούτε την μακροχρόνια φιλία και συνεργασία του με τον Μπόβο, που ακόμα και στο χτεσινό συμβούλιο δήλωσε ότι θα τον στηρίξει . Του καταψήφισε τον προυπολογισμό και το δάνειο αφήνοντάς τον βορά στα νύχια των προμηθευτών.
    Καημένε Μπάμπη σου άξιζε καλύτερη τύχη, μια φορά που βρέθηκες και συ στη διοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η μεγαλύτερη απογοήτευση της χτεσινής συνεδρίασης ήταν η Παπανίκα.
    Απορεί κανείς πως ένας άνθρωπος της τέχνης και του πνεύματος του δικού της βεληνεκούς, μπόρεσε να φερθεί τόσο ρατσιστικά στο θέμα για τον οίκο ανοχής μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η νοσηρή εμπάθεια του Γρετζελιά .
    Για να μη πω για τη κυρία Γκούμα , μια νέα κοπέλα, που αν δεν ήταν τόσο αργά θα έφτανε να πει να κουρεύουμε τις πόρνες και να τις διαπομπεύουμε στις πλατείες. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 10.12-10.13 και προχτές που έβρεχε ο Κόντος έφταιγε!
    Και σήμερα που έχει ήλιο ο Κόντος φταίει!!
    Και όταν χιονίσει το ξέρουμε ο Κόντος θα φταίει!!!
    Όσο κι αν προσπαθείτε να αβαντάρετε το Χάρη,
    το ξέρει κι ο ίδιος ότι είναι καμένο χαρτί.
    Τις δικές του λαμογιές τόσο με το Γρετζελιά πάνω
    όσο και με τον Παπαμικρούλη κάτω
    τις γνωρίζουμε και τις θυμόμαστε τουλάχιστον οι παλιότεροι.
    Σσσσς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενας περιφερομενος θιασος που οδηγει την πολη στη διαλυση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προς 10.12-10.13:
    σοφο και πολυ σωστο φιλε φιλο-τομπουλογλικε!
    προς 11.18:
    εξισου σωστο(..περι λαμογιων χαρουλη με τους ανω & κατω...)
    ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ:ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΣΤΕ, Κ Α Λ Α, ΓΙΑΤΙ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΤΕ" ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010;
    ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ;
    Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ;
    ΣΣ ΤΩΡΑ καταλαβατε ο ενασ τον αλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ούτε χρόνος δεν πέρασε από τότε που σκύλεψαν τη φήμη την προσωπικότητα και το όποιο έργο του Αποστολάκη , προκειμένου να εκλεγούν και τώρα τρώγονται σαν τα ΣΚΥΛΙΑ.
    ΟΥΣΤ απο δω ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή