Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Έτοιμο το σχέδιο για άλωση του Δήμου

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το σχέδιο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελή Γρετζελιά να αλώσει τον Δήμο, ωθώντας την εκλεγμένη Δήμαρχο της πόλης Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη σε παραίτηση και παίρνοντας ολόκληρη τη Νέα Προοπτική στα χέρια του. Ήδη το σκηνικό έχει στηθεί, οι δυνάμεις βρίσκονται σε θέσεις μάχης και η επίθεση έχει ξεκινήσει. Σας παρουσιάζουμε ολόκληρο το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις Γρετζελιά, το οποίο συνταράσσει την πλειοψηφούσα παράταξη της πόλης, αλλά απειλεί ευθέως και την καθημερινότητά μας, καθώς φαίνεται ότι το περιβόητο δάνειο
απομακρύνεται επικίνδυνα... Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους!

Ο Π. Γρετζελιάς είχε ήδη από τον Ιανουάριο μια σφικτή ομάδα πιστών του δημοτικών συμβούλων που τορπίλιζαν κάθε απόφαση της Δημάρχου, η οποία δεν ήταν αρεστή στον ίδιο. Η ομάδα αυτή αρχικά αποτελείτο από τους Ζαχαρία Χωρινό και Χρήστο Δημακόπουλο, καθώς και τις Καίτη Παπανίκα, Ευτυχία Παπαλουκά και Νίκη Καβακοπούλου. Ορισμένοι επέμεναν ότι σε αυτό το κλίμα βρισκόταν και ο Φώτης Νικολόπουλος. Άλλοι το αρνούνταν. Η άτυπη αυτή ομάδα εξαρχής είχε πλαισιώσει τον Π. Γρετζελιά και έκανε δημόσια την εμφάνισή της στην ψηφοφορία για τον Συμπαραστάτη του Δημότη, όταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τορπίλισε την επιλογή της Δημάρχου και στέρησε την πόλη από μια Ανεξάρτητη Αρχή που θα μπορούσε, στις σημερινές συνθήκες, να λειτουργήσει υπέρ των δημοτών.

Η κατευναστική πολιτική της Δημάρχου έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι η Νέα Προοπτική επανασυγκολλήθηκε και βαδίζει ενωμένη. Αλλά αυτοί οι "πολλοί" δεν ήξεραν τον Π. Γρετζελιά καθόλου. Έτσι, όταν η Δήμαρχος έπαψε να του λέει σε όλα "ναι", τότε ο πρόεδρος έβαλε μπροστά το σχέδιο αντικατάστασης της Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη από τη θέση της Δημάρχου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας.

Για να γίνει αυτό, έπρεπε να δημιουργηθεί μια ομάδα δημοτικών συμβούλων της Νέας Προοπτικής, που θα κινείτο "ενδιάμεσα" στην ομάδα Γρετζελιά και στους πιστούς της Δημάρχου, ώστε να "Τραβήξει" προα την πλευρά της αποστασίας όσους περισσότερους γινόταν. Αυτή η ενδιάμεση ομάδα πράγματι δημιουργήθηκε, είτε με παρασκηνιακούς χειρισμούς του κ. Γρετζελιά είτε με αδυναμία συσπείρωσης εκ μέρους του γραφείου της Δημάρχου. Πρώτος που de facto μπήκε στην "ενδιάμεση ζώνη" ήταν ο Πέτρος Λαζαρίδης, που εισέπραττε καθημερινά την επιφυλακτικότητα των πολιτών για την εικόνα της Δημοτικής Αρχής και παράλληλα έβλεπε, ως σύμβουλος της πλειοψηφίας, το κλίμα διχασμού στους κόλπους της Νέας Προοπτικής. Στην ενδιάμεση ζώνη ανήκει και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χαράλαμπος Μπόβος, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης της Δημάρχου, αλλά και παλαιός συνοδοιπόρος στα τοπικά με τον Π. Γρετζελιά. Η "ενδιάμεση ζώνη", όμως, περίμενε ένα καθοριστικό γεγονός για να αποκτήσει υπόσταση. Κι αυτό ήταν η παραίτηση της Βάσως Αγαγιώτου από τη θέση της Αντιδημάρχου.

 Συγχρόνως οι σύμβουλοι που έρχονταν κοντύτερα στον Π. Γρετζελιά αυξάνονταν, καθώς στην πολιτική ο εμφανιζόμενος ως "ισχυρός" έλκει κοντά του πολλούς ανένταχτους. Από την άλλοτε "δεμένη" ομάδα των προερχομένων από τη Νέα Χαλκηδόνα, η Βούλα Μαυράκη έχει ανακαλύψει εσχάτως τα προσόντα του Π. Γρετζελιά στα δημοτικά μας πράγματα, ενώ παράλληλα άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε ότι η έμπειρη δημοτική σύμβουλος χρεώνει στη σημερινή Δήμαρχο το ότι εκείνη ( η Β. Μαυράκη) δεν έγινε Δήμαρχος για ένα μήνα μετά το θάνατο του Αποστολάκη. Ωστόσο, δικές μας αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι τότε ο Π. Γρετζελιάς κινήθηκε αποφασιστικά υπέρ του Μιχάλη Κουτσάκη, λόγω κοινής πολιτικής ένταξης (ΠΑΣΟΚ).

Και τώρα, φαίνεται πως ήλθε η ώρα για τον Π. Γρετζελιά να διεκδικήσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη Νέα Προοπτική. Στελέχη που μιλούν μαζί του καθημερινά (είναι γνωστό ότι η "Α" έχει αυτιά και μάτια παντού...) καταμετρούν τις ψήφους που θα μπορούσε να λάβει μια πρόταση μομφής εναντίον της Δημάρχου στο εσωτερικό της Νέας Προοπτικής σε 10- 11 (επί συνόλου 20 και με τη Δήμαρχο 21). Ο Π. Γρετζελιάς έχει ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ στο πρόσωπο που θα προτείνει για επικεφαλής της Νέας Προοπτικής στη θέση της Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη, όταν θέσει το ζήτημα. Κι αυτό το πρόσωπο είναι η Βάσω Αγαγιώτου. Η κα Αγαγιώτου ήταν στενή συνεργάτις του αείμνηστου Αποστολάκη, ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, προέρχεται (όπως και ο Δήμαρχος που πέθανε τόσο ξαφνικά) από τη Νέα Χαλκηδόνα και έχει ένα έντονο κοινωνικό προφίλ. Ο Π. Γρετζελιάς θεωρεί θέμα χρόνου -λίγου χρόνου...- να συγκεντρώσει τους απαραίτητους 14 ψήφους, που θα σημάνουν την επιβολή άλλου προσώπου στη θέση της πρώτης πολίτη του δήμου. Σκοπός του ως τότε είναι η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη να παραμείνει μόνη της, φορτωμένη μόνο με όσους φιλοδοξούν να τη διαδεχθούν, άρα αδύναμη να συγκροτήσει μια ομάδα που θα μπορέσει έστω στοιχειωδώς να διοικήσει το Δήμο. Ποιοι είναι αυτοί; Οι αντιδήμαρχοι Κότσιρας και Κουτσάκης, ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Παπανικολάου, κι ίσως ένας δυο άλλοι από τους δημοτικούς συμβούλους που αυτή την ώρα φαίνεται να στηρίζουν (ακόμα) τη Δήμαρχο: Παϊδας, Σιμιγδαλά, Νικολόπουλος, Κανταρέλης, Παπακώστας, Καραβίας. Η Βάσω Αγαγιώτου εκτιμάται ότι ως υποψήφια για τη θέση της Δημάρχου, θα "τραβήξει" κοντά της κάποιους από τους "χαλκηδονιώτες" συμβούλους (Παπακώστα, Καραβία), ενώ για τους υπόλοιπους ο Π. Γρετζελιάς ποντάρει στη δυναμική της προσπάθειας και στα "στηρίγματά" του. Δεν είναι τυχαίο ότι εκδοτική προσπάθεια της πόλης που δεν κρύβει τους ιδιαίτερους δεσμούς της με τον κ. Γρετζελιά, είχε προαναγγείλει την παραίτηση Αγαγιώτου, δυο εβδομάδες πριν αυτή υποβληθεί!

Σε όλο αυτό το σκηνικό, εντύπωση κάνει η αδυναμία του επιτελείου της Δημάρχου να αποκρούσει αποτελεσματικά την εκστρατεία Γρετζελιά για εκδίωξη της Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη. Ενώ η κίνηση για αποστασία μπορούσε κάλλιστα να καταπνιγεί εν τη γεννέσει της, σήμερα εμφανίζεται ως εξαιρετικά ισχυρή και απειλεί την ίδια τη θέση της Δημάρχου!

Ο επόμενος (χρονικά) στόχος του Π. Γρετζελιά είναι η εκδίωξη μερικών στελεχών που στηρίζουν τη Δήμαρχο από τις θέσεις τους: Στο στόχαστρο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν μπει οι κ.κ. Α. Βαλασσάς, Γ. Σαραντόπουλος, Β. Τσιδήμας και Γ. Νούλας. Από την άλλη, η διοίκηση του δήμου μετακίνησε την υπάλληλο που είχε επιλέξει ως Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Π. Γρετζελιάς, με αποτέλεσμα να μαθαίνουμε από... φήμες ότι "ο πρόεδρος προτίθεται να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου", χωρίς όμως ως τώρα να έχει διανεμηθεί ούτε Ημερήσια Διάταξη, ούτε να γνωρίζουμε τα θέματα, ούτε βέβαια αν ο πρόεδρος του συμβουλίου ζήτησε από τη δήμαρχο να του δώσει δικά της θέματα, όπως του είχε ζητήσει εγγράφως η τελευταία.

Κοινώς, "μύλος"!-

36 σχόλια:

  1. Aν είναι έτσι τα πράγματα τότε καλύτερα να αναλάβει η Αγαγιώτου δήμαρχος και να μας αδειάζει την γωνιά η ως τώρα δήμαρχος η οποία αποδεικνύεται ότι δεν έχει κανένα μα κανένα προσόν για την θέση που μόνο θεωρητικά και μισθολογικά υπηρετεί...
    Γιατί διαφορετικά θα βαθαίνει η ακυβερνησία του δήμου με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό για τους πολίτες και τους προμηθευτές που είμαστε απλήρωτοι!
    Όσο πιο γρήγορα γίνει η αλλαγή τόσο καλύτερα για όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν είναι έτσι....αυτός είναι ο Γρετζελιάς δοξάστε
    τον...τα ίδια θα κάνει και στην Αγαγιώτου αν δεν
    κάνει τή Παπαλουκά Αντιδήμαρχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία που τα λέει ο Ανώνυμος αβανταδόρος του Δρακουμέλ-Γρετζελιά.

    Δηλαδή μας κάνει και χάρη !
    Ο Δρακουμέλ κάνει στην άκρη...
    για να αναλάβει η κολλητή του...
    Βαμπίρα Αγαγιώτου.

    Και οι δυό τους "αιμοδιψής"... όπως είναι...
    για να μας ρουφήξουν το αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ .ΧΛΕΥΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ Κ ΤΗ ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ.Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ.ΑΥΤΗ ΤΣΑΜΠΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΗΣ.ΡΕ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι τόσο ΠΑΣΟΚ η κα Αγαγιώτου, που την απόφαση της Τοπικής της Νέας Δημοκρατίας υπογεγραμμένη από Παπανικολάου, Κούσουλα και που πρότεινε για το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας το Γ. Αποστολάκη στις Δημοτικές Εκλογές το 2002, την έκανε γαργάρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σενάριο κατ' αρχάς αλλά και όλη η συμπεριφορά πολλών, λέγεται "πολιτική αλητεία".

    Αφού παραμύθιασαν τους δημότες σαν η καλύτερη εναλλακτική πρόταση έναντι της τέως διοίκησης, και αφού πήραν την διοίκηση με τα ψέματα, τώρα κάνουν την πολιτική τους αλητεία.
    Να εμφανιστεί σαν Δήμαρχος μια Αγαγιώτου.

    Για να δούμε ποιά είναι αυτή.
    Και αυτή μέσα στο ΔΣ έχει δείξει έναν χαρακτήρα που άνετα χωράει και αυτή μέσα στην αλητεία.
    Ένας ψευτοτσαμπουκάς και μια αναίδεια απέναντι στους αντιπολιτευόμενους, που προκαλεί εμετό.

    Ρώτησε κανείς τους δημότες που ξεκίνησαν με προτίμηση στον Αποστολάκη, περάσαμε μετά στην χήρα και τώρα με υπόγειες διαδρομές να καταλήξουμε στην Αγαγιώτου?
    Για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού μας πάει η βάρκα.

    Τυπικά ναι, η παράταξη εφ' όσον προκύψει κενό, έχει το δικαίωμα να κάνει κάποιον άλλον Δήμαρχο.
    Πόσο ηθικό είναι αυτό?

    Δεν θα ήταν πιο ηθικό να παραιτηθούν όλοι και να προστρέξουν σε εκλογές?
    Για να δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος μετά από 9 μήνες.
    Για να δουν πόσοι ακόμα εκτιμούν τα καραγκιοζάκια και τους αλήτες της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ!
    ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΘΑΚΙΑ!
    1ο ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ, Ο ΚΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ!!!
    2ο ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΝ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!
    3ο Η κα. ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, κος ΜΠΟΒΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ Ο κος ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ. ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΟΙ ΙΔΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΗ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΧΤΗΡΙΣΟΥΝ!
    4ο Η ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ 7 ΑΤΟΜΑ, 10 ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ 3 ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ!
    5ο Η κα ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΡΧΙ-ΠΙΣΩΠΛΑΤΩ-ΜΑΧΕΡΩΜΑ ΤΟΥ!
    6ο ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ο σκοπός ο δικός μου όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν να προσφέρω το καλύτερο δυνατό για το δήμο μας και τους ανθρώπους του. Με αυτό το σκεπτικό πορεύτηκα και με αυτό συνεχίζω.
    Επιθυμώ, την επόμενη ημέρα, όταν σταματήσω να προσφέρω στην τοπική αυτοδιοίκηση, να έχω διατηρήσει την αξιοπρέπειά μου, να μπορώ να κυκλοφορώ στην πόλη μου και να ζω με τους ανθρώπους της.
    Όλα είναι ανοιχτά!».

    ...........Είπε ο κος Μπόβος σε συνεντευξή του.................
    Και αυτό μεταφράζεται...
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ ΝΑ ΜΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδιά δεν έχετε μάθει να χάνετε.
    Έτσι είναι έπαιξε η δήμαρχος και οι αφελείς που την ακολούθησαν ή την ακολουθούν ακόμη κι έχασαν...
    Στην πάνταααα έρχεται ο Λοσάντα της πολιτικής!
    Έμπαινε Παντελή κι άσε τους να χτυπιούνται πως την πάτησαν πάλι έτσι...
    Η πόλη θέλει τον Γρετζελιά της και θα τον έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά η γυναίκα αν ήταν άξια για το πόστο που συμπτωματικά βρέθηκε εννιά μήνες τώρα θα είχε φανεί...
    Αντίθετα εκείνο που φαίνεται είναι πως τρεκλίζει στο ίσιωμα και έχει πλήρη απώλεια προσανατολισμού...
    Αν θέλει το καλό της πόλης αλλά και να μην αναλάβει ο Γρετζελιάς τον δήμο, δεν έχει παρά να παραιτηθεί για να δείξει ότι είναι πάνω από μισθούς κλπ και να υποδείξει τον αντικαταστάτη της.
    Να πω κι εγώ επιτέλους ένας άνθρωπος που έγινε δήμαρχος και διατήρησε την αξιοπρέπεια του χωρίς να κοιτάξει την πάρτι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΗ.ΤΗΣ ΔΩΘΗΚΕ ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.ΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΣ:ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ 1.39
    ΒΑΣΙΚΑ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Κ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΟΛΑ
    ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ!!!:
    η προιστορια:
    1 ΚΑΚΩΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΣΧΕΤΗ(σσ πολιτικά εννοώ)
    ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
    2 ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΚΑΛΑΜΙ( λόγω απειρίας,φυσικότατο!)
    3 Ο ΓΡΕΤΖΕΛΙΆΣ ΈΛΑΒΕ ΤΟ 44%ΤΩΝ ΨΉΦΩΝ (1455/3307 στη φιλαδέλφεια)ΤΗΣ νεας προοπτικής ΚΑΙ παράλληλα ΕΞΈΛΕΞΕ ΣΥΜΠΑΓΉ ΟΜΆΔΑ(7μελη)
    τα μελλούμενα:
    1...φυσικό το σχέδιο περί άλωσης...
    οι κοντοχαρηδες το ίδιο ΈΚΑΝΑΝ( βλ.ψηλός) ή ΘΑ έκαναν(βλ. χοντρός)..το φιλέτο για πάρτη τους
    2θεσμικά ΔΕΝ προβλέπεται μομφή, ειτε ψηφοφορία ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΠΡΟΣΏΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ... ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ, ΜΟΝΟ αν παραιτηθεί
    ΠΕΡΊ ΠΡΟΣΩΠΩΝ:
    1ο ΚΑΡΑΒΙΑΣ εχει "δεσμους αίματος" με τη δήμαρχο
    2ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ είναι παλαντζας(με.. οικονομικες δυσκολίες βλ 2002!)
    3 ο ΚΑΛΌΣΤΟΣ βρίσκεται με τις παλάμες ανοικτές προς τα άνω ΜΟΝΙΜΑ απο την εποχή ΠΑΠΑΜΙΚΡΟΥΛΗ
    4 η ΜΑΥΡΑΚΗ έχει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με τη δήμαρχο(σσ γυναικες!)
    5ΠΑ//ΚΟΛΑΟΥ, ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ:"πάρτε τώρα που γυρίζει",χωρίς επάγγελμα προσοδοφόρο
    6ΠΑΙΔΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΑ,ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:
    πρέπει να βγάλουν την κουβέρτα του υπνου τους πρώτα από πάνω τους
    7ΜΠΟΒΟΣ ,ΚΟΤΣΙΡΑΣ:βολεψάκιδες κ ψιλικατζήδες
    8για τους συνεργάτες ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΣΙΔΗΜΑ:...
    αφού ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΛΜΑ οι φουκαράδες!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μονο ο κ. Μποβος μπορει να ειναι αξιοπιστη και πληρως αποδεκτη λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ανώνυμε 2.59΄ σωστά τα λες αλλά πλέον μέσα στο μαντρί έχει μπει κι ο Λιοσπούτιν και κυνηγάει...
    Δεν είναι δυνατό λοιπόν να μην υπάρξουν όλα όσα σωστά αναφέρεις ότι δεν πρέπει να συμβούν...
    Τους τον έφερε η χήρα, τον ανέχτηκαν κι αυτοί, όλοι μαζί του επέτρεψαν να ρυθμίζει τα του οίκου τους με πρόσχημα τον στρουμφοπαππού, ότι και να συμβαίνει το "αγκάθι" που σφήνωσε στο σώμα τους δημιούργησε απόστημα...
    Και αυτό θέλει άλλου είδους επέμβαση...
    Πρέπει βασικά να απομακρυνθούν απαραίτητα τρεις.
    Γαϊτανά, Λιοσπούτιν, Γρετζελιάς διά παντός!
    Μετά θα μπορέσουν να ξανασυζητήσουν σαν παράταξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kάποιος έπρεπε να εξηγήσει στην κ. Δήμαρχο πως όποιος τα θέλει όλα χάνει και τα πάρα πολλά που άλλοι του εξασφάλισαν...
    Η αχαριστία έχει το κόστος της και πλέον καλείται να πληρώσει το τίμημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νομίζω πως η δυσοσμία που αναδίδεται από την πλειοψηφία στο σύνολο της ξεπερνάει αυτή που αναδίδουν οι τόνοι των στοιβαγμένων σκουπιδιών...
    Το δυστύχημα είναι ότι τα νέα παιδιά του συνδυασμού δεν τραβάνε με τίποτα!
    Χαμένα στο διάστημα μοιάζουν κι η απογοήτευση είναι πλήρης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι τόσο ΠΑΣΟΚ η κα Αγαγιώτου, που την απόφαση της Τοπικής της Νέας Δημοκρατίας, υπογεγραμμένη από Παπανικολάου, Κούσουλα που πρότεινε για το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας τον Γ. Αποστολάκη το 2002... την έκανε γαργάρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Εστι γαρ δίκοις οφθαλμός"
    Οχι, δεν νοιώθω κανέναν οίκτο για τη χήρα.
    Αυτή, που δε σεβάστηκε τίποτα όταν αποδεχόταν να γίνει το όχημα συγκίνησης για να κουρσέψουν το Δήμο, όσοι μπήκαν μαζίτης με το Δούρειο Ιππο.
    Τώρα που έσκασε μύτη το τσουνάμι της αγανάκτησης, δεν την σέβονται κι αυτοί, και θέλουν να την πετάξουν σαν την τρίχα απ' το προζύμι.
    Οσο πιό γρήγορα φύγει μόνη της, τόσο καλύτερα.
    Θα γλιτώσει τουλάχιστον, τον ψυχίατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς τον... των 1.27 μ.μ.
    Yes she can!
    Η αιώνια φοιτήτρια, χρωστάει ακόμα μαθήματα. Η ανεπάγγελτη, γρανάζι βουτηγμένο στο γράσο του εκσυγχρονισμού. Η εξ απορρήτων του μακαρίτη, ακόμα και όταν η Τοπική της Νέας Δημοκρατίας τον πρότεινε επίσημα για το χρίσμα, αλλά και έτοιμη να περάσει απέναντι, θεραπενίδα της χήρας.
    Τώρα, ετοιμάζεται να προσχωρήσει στο Δικηγόρο, αρκεί να της βρει μια μόνιμη δουλειά.
    Ναι, αυτή, όλα τα μπορεί!
    Τοπικές δυσοδίες, παραγοντοδοσοληψίες, ενός κομματικού κατεστημένου, που οδηγεί το Δήμο στο γκρεμό, τους δημότες στην αγανάκτηση και τον σοσιαλισμό τους πραμάτεια στα παλιατζίδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τελεία και παύλα, Δήμαρχος Αγαγιώτου, Πρόεδρος ο Μούσιας, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Παπαλουκάααααα (αχ Ευτυχία, πολύ κ***παιδο ο μπαμπαστρουμφ που έχει γίνει μπλε από το pill), Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημακόπουλος για να μοιράζει το μάννα εξ' Απομάχων, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χωρινός (μπετό στη θέση του), Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σιώρης (οι μεγάλες αγάπες πάνε παντού), ενιαίος φορέας πολιτισμού, πολιτισμού και πολιτισμού η Μελίνα Μερκούρη της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας Καίτη Παπανίκα, αντιδήμαρχος Καθαριότητας ο Ερμής της πόλης (free delivery) Λαζαρίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν -λέω αν- παραιτείτο από μόνη της η 1η κυρία, οι μόνοι ικανοί και σοβαροί να τη διαδεχθούν είναι 2 παλαίμαχοι (και δεν εννοώ Γρετζελιά) αυτοδιοικητικοί, ένας από την πάνω γειτονιά και μία από την κάτω.
    Κάθε άλλος δεν έχει ούτε την πυγμή ούτε την όρεξη ν'αλλάξει την τωρινή δραματική κατάσταση.
    Η Αγαγιώτου για μεταβατική, σε αυτήν τη φάση, δήμαρχος είναι άγουρη. Παραιτούμενη όμως, διαφυλλάσσει τον εαυτό της από μελλοντικό εξευτελισμό και -γιατί όχι;- από εξαναγκασμό της σε παραίτηση από τη Γαϊτανά.
    Όμως η δήμαρχος, έτσι κι αλλιώς, δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. Είτε γιατί έχει πιστέψει και η ίδια ότι αποτελεί το νέο Μεσσία της πόλης, είτε λόγω του υλικού οφέλους από την κατοχή της ύπατης θέσης. (είτε και τα δύο).
    Οπότε, υπάρχουν δεν υπάρχουν σενάρια για εξαναγκασμό σε παραίτηση της Γαϊτανά, είναι μόνο σενάρια και τίποτε άλλο. (Όπως κι από την ανάποδη βεβαίως, εξυφαίνονται σενάρια -εις μάτην- αποπομπής του Γρετζελιά, έτσι δεν είναι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΗ ΔΙΩΞΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

    ΑΥΤΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

    ΟΠΟΤΕ, Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ...ΝΟΥΛΑ! (Ο,ΤΙ ΦΑΜΕ, Ο,ΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΚΙ'Ο,ΤΙ Χ.ΣΕΙ Ο Κ.ΛΟΣ ΜΑΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. γιατί το πολεμάτε αφού η αποστασία στη νέα προοπτική δεν θα αφήσει να διοικήσει κανείς. ούτε ο Μπόβος ή η Μαυράκη που υπονοεί κάποιος. μόνο ο κανταρέλης μπορεί αν το ΠΑΣΟΚ μπορέσει να τον βοηθήσει με διορισμούς κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Aν το ερώτημα είναι υποστασία του Γρετζελιά στην δήμαρχο ή αποστασία(;) του Γρετζελιά στην δήμαρχο, τότε προτιμώ την αποστασία να μην έχουμε να κάνουμε με μαριονέτες...
    Γιατί ως σήμερα δεν είναι σε θέση η κυρία να κρύψει έστω την ολοκληρωτική αδυναμία της να διαδραματίσει το ρόλο της ως δημάρχου!
    Στην αρχή εμφανώς την κουμαντάριζε ο Γρετζελιάς και στην συνέχεια εξίσου εμφανώς την κουμαντάρει ο Λιοσπούτιν!
    Τώρα αν δεν συμβαίνει έτσι αλλά αφήνει τον καθένα που θέλει να δείχνει ότι την εξουσιάζει και την κατευθύνει για να καρπώνεται εκείνος τα οφέλη, τότε είναι ένας ακόμη λόγος για να παραιτηθεί κι ας γίνει δήμαρχος οποιοσδήποτε άλλος εκτός του Γρετζελιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και θα επαναλαβω το ρητορικο μου(μαλλον πια) ερωτημα...Εμεις,οι απλοι δημοτες,που δεν ψηφισαμε αυτο τον περιφερομενο θιασο,τι φταιμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατί 1.56΄ψήφισε κανείς ΔΝΤ και τρόικα για κυβέρνηση;
    Πάλι δεν φταίμε αλλά πληρώνουμε αγόγγυστα σαν μ@λ@κες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εχεις δικιο.Και στις δυο περιπτωσεις,συνεβη το ιδιο ανωνυμε 2:22.Μια μειοψηφια( σχεδον 3 εκατομμυρια σε συνολο 11 εκατομμυριων στη μια περιπτωση,8500 δημοτες σε συνολο 30000),αποφασισε για ολους.Και δυστυχως τελικα πληρωνουμε ολοι,την ανοησια των λιγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ωραία 5.42΄
    ας δεχτεί κι η δήμαρχος όπως ο Γιωργάκης την εποπτεία της δικής μας Τρόικας Γρετζελιάς-Χωρινός-Λιοσπούτιν να ζήσουμε το τοπικό μας μνημόνιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αναρωτιέμαι τελικά γιατί μας κάνει εντύπωση το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, σαν κοινωνία.
    Όταν, άνθρωποι στους οποίους αναθέσαμε να παίρνουν αποφάσεις για μας, είναι όχι απλώς ανίκανοι, αλλά παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο, αγράμματοι έως αστοιχείωτοι, τότε είναι απολύτως φυσικό να είμαστε σε αυτό το χάλι.
    Μία ματιά στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αρκετή. Πολλοί από αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για την καθημερινότητά μας, δεν θα τους εμπιστευόμουν ούτε για να τους στείλω στο περίπτερο για τσιγάρα. Και αυτοί το παίζουν παράγοντες της πόλης.
    Οι ολίγιστοι (κατά τον Χρ. Γιανναρά)έχουν κατισχύσει και η ευθύνη γι΄αυτό βαρύνει, εμάς τους πολίτες που τους ψηφίζουμε. Εδώ που φτάσαμε, οι επιλογές δεν είναι πολλές. Η Δήμαρχος αμφισβητείται έντονα, ο Γρετζελιάς απωθεί το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας, άρα το βάρος πέφτει στους 2-3 ικανούς.
    Και αυτοί είναι ο Μπόβος, ο Κανταρέλης και η Μαυράκη.
    Ας πάρουν πρωτοβουλίες, γιατί η πόλη δεν αντέχει άλλο το σημερινό σκηνικό της παρακμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για τον Μπόβο είμαστε σύμφωνοι, για την Μαυράκη να το συζητήσουμε μετά τα παραστρατήματα της... αλλά για τον Κανταρέλη από που κι ως που!!!
    Τι έχει παρουσιάσει ως σήμερα; ΤΙΠΟΤΑ!
    Πότε μπήκε μπροστά στον σκυλοκαβγά Γρετζελιά - Γαϊτανά να τους χωρίσει ή να κάνει μια πολιτική παρέμβαση, ή να μαζέψει τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και γιατί όχι τον ίδιο τον Γρετζελιά;
    Είναι κι αυτός μεγάλη παλάντζα...
    Ξεχάσατε ότι ήταν φανατικός οπαδός του, μετά φανατικός εχθρός του, μετά ξανατακιμιάσανε στη Νέα Προοπτική αφού πούλησε προηγουμένως τον Κόντο στον οποίο είχε υποσχεθεί στήριξη, και τώρα παραμένει σιωπηλός όσο και η Σιμιγδαλά με τον Παΐδα...
    Αν αυτό είναι ικανότητα ή σοφία, τότε θα προτιμήσω να αναλάβουν τον δήμο οι μουγγοί που προανέφερα Σιμιγδαλά και Παΐδας... αντί του έμπειρου μουγγού στο δημόσιο διάλογο αλλά λαλίστατου στο παρασκήνιο Κανταρέλη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 7.23
    ΕΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΟΜΩΣ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 8.00. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ. ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ. ΤΟ ΞΕΡΩ. ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ. ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. H κατάσταση στην πόλη έχει φτάσει στο μη παρέκει...
    Πιθανότατα δεν έχουν προηγούμενο σε παγκόσμια κλίμακα αυτά που διαδραματίζονται ανάμεσα σε αυτή την απίθανη δήμαρχο και σε εκείνον τον εξίσου απίθανο πρώην δήμαρχο! Θα μπορούσαν άνετα και οι δύο να δίνουν παράσταση σε τσίρκο ως κλόουν γιατί οι εμπνεύσεις τους είναι τόσο σπάνιες που θα αιφνιδίαζαν ευχάριστα τους θεατές με τα απρόοπτα κωμικά τους νούμερα...
    Επιλέγει εκείνη να τον διαγράψει ή να τον καλέσει να παραιτηθεί ενώ δεν έχει εξασφαλίσει την ισχύ για να το κάνει!!!
    Εκείνος δεν συγκαλεί Δ.Σ. για να της κάνει νούμερα στα νούμερα που του κάνει εκείνη αλλάζοντας την υπάλληλο γραμματέα του!!!
    Εκείνη έχει προσλάβει γ.γ. και επτά συμβούλους για να τον αντιμετωπίσει και τελικά την καθοδηγεί ένας άλλος εξωθεσμικός γνωστός για την διαπλεκόμενη αντίληψη του…

    ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΑΝΕ ΑΡΠΑΞΑΝΕ…
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πιστεύω πως κανείς από την πλειοψηφία δεν είναι σε θέση να κάνει το παραμικρό για να σώσει την παρτίδα… Αν κάποιος είχε την στόφα θα είχε φανεί τόσο καιρό πριν κατρακυλήσουν στην γελοιότητα στην οποία σταθερά πλέον κινούνται!
    Ποιος Μπόβος, ποιος Κανταρέλης, ποια Μαυράκη, ποιος Κότσιρας, ποιος Κουτσάκης, ποιος Παΐδας, ποια Σιμιγδαλά, ποιος άλλος και ποια άλλη να συζητάμε! Μικροϋπολογισμούς με προσωπικά και οικονομικά κριτήρια κάνουν όλοι τους, μη εξαιρουμένης της παραιτηθείσας Αγαγιώτου στην λογική θα χάσω τώρα αυτά για να επιτύχω μετά τα καλύτερα, η γιατί να βγω εγώ μπροστά για να τσαλακωθώ και μετά να μην γίνω αντιδήμαρχος, ή γιατί να παραιτηθώ τώρα που τρέχουν τα μισθά και βγάζει η γη χορτάρι…
    Δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε σωτήρες, ούτε ελπίδα για τον τόπο! Μόνο παρτάκηδες σε αφθονία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Aν η ΣΥΜΦΟΡΑ ήταν ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ, ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ θα είχε 21 κεφάλια...

    Και στην συγκυρία που διανύουμε δεν υπάρχει Ηρακλής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 7.02,αμφιβαλλεις πως θα φτασουμε σαυτο το σημειο τοπικης "τροικας"; Προ των πυλων ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή